Poklad nejen do kanceláře

Zaměstnanci tísnící se v kuchyňce, odbíhání z jednací místnosti přes celé patro k automatu na kávu, zákazníci, od nichž se musíte ze showroomu vzdálit, když jim jdete pro kávu. Je Vám to povědomé? Dallmayr Vending & Office má pro Vás řešení – Cafédock. Cafédock je ucelené a moderní řešení servírování kávy. Jde o moderní „kredenc“ do vašich kanceláří.

Je to malá kavárna, která vyniká nadčasovým designem a špičkovým řemeslným zpracováním. Co všechno provázelo vznik Cafédocku a proč byste měli o Cafédocku uvažovat i vy, jsme si povídali s René Sionem, ředitelem Dallmayr Vending & Office.

Kde se zrodil nápad na Cafédock?

Před pár lety jsem trávil odpoledne v autosalonu. Věnovali se nám perfektně, nabídli kávu, džusy, sendviče, ale ten prostor byl neuspořádaný. Byl čistý, naleštěný, ale působil chaoticky a pro obsluhu to bylo zatěžující. Čaj museli vytáhnout z jedné skříňky, pro cukr sáhnout do druhé, skleničku vzít z drátěného držáčku, pro vodu odběhnout do kuchyňky, a tedy opustit showroom a klienty. A tak jsem uvažoval, jak by se to dalo ucelit a zjednodušit. Vzpomněl jsem si na kredenc, která stávala u babičky v kuchyni a byla jakýmsi srdcem domácnosti. Dallmayr a svět automobilů se evidentně přitahují, vždyť první automaty na kávu firmy Dallmayr byly instalovány pro BMW v Mnichově a moderní nástavba v podobě Cafédocku se zrodila opět v automobilovém prostředí. To ano, každopádně od prvního nápadu jsme urazili ještě dlouhou cestu. Kredenc se mi nakonec jevila jako příliš hřmotná a nemobilní. Radku Váňovi coby architektonickému odborníkovi na design z firmy Idealab jsem se zmínil, že bych rád angažoval mladé začínající umělce, a tak jsem získal kontakt na Romana Kvitu. Vyšel z našich cateringových pultů, ale dodal jim moderní švih. O nadčasovou svěžest a technické řešení nejnovějších modelů se postaral průmyslový designér Tomáš Balous a dokonalost jim potom vtiskl realizační tým společnosti Techo.

Jak je Cafédock pojat?

Cafédock jsme koncipovali jako mobilní centrum pro setkávání při pracovních pauzách, konferenčních přestávkách a prezentacích. Obsahuje kávovar, zásobník a ochlazovač na vodu, chladničku na nápoje a další malé občerstvení a v praktických přihrádkách šálky, lžičky a vše potřebné ke kvalitnímu kávovému servisu. Cafédock můžete umístit kamkoli, k provozu mu stačí jen elektrická zásuvka.

Vytvoříte svým zaměstnancům na pracovišti příjemnou oázu s kvalitní kávou, kde mohou probrat nejen soukromé, ale i pracovní záležitosti – a je dost dobře možné, že s porcelánovým šálkem lahodného černého moku v dostatečné vzdálenosti od počítače rozlousknou nějaký profesní oříšek snáz než s narychlo vypitým kafem z kelímku na studené chodbě. Pěkné pracovní prostředí navíc zlepšuje firemní kulturu, inspiruje, zaměstnanci chodí do práce raději a jsou motivováni k vyšším výkonům. Cafédock se svým čistým designovým provedením skvěle doplní vaše reprezentační prostory, výrazně usnadní a zpříjemní obsluhu zákazníků a vy můžete nerušeně vést úspěšná jednání. Cafédock je pohledný ze všech stran, může stát volně v prostoru. Na zadní i přední stěně Cafédocku může poutat pozornost vaše osvětlené firemní logo.

Pořádáte konference?

Už nebudete muset stěhovat servírovací stolky a na několikrát nosit veškeré potřebné vybavení před konferenční místnost. Plně mobilní Cafédock na čtyřech kolečkách jednoduše přivezete tam, kam potřebujete, zapojíte do zásuvky et voilà – občerstvovací stanice je připravena.

Více o projektu zde – http://www.kava-servis.cz/cafedock/