KOLOKRÁM je jiný,nespoutaný – má kola i křídla

Nepodléhat současným trendům, nenechat se svazovat konvencemi, řídit se vlastním rozumem a hlavně srdcem!
To je ve zkratce hlavní filozofie kolokrámníků. A právě tuto partu nadšenců pod značkou KOLOKRÁM vám chceme představit. KOLOKRÁM je realizovaný sen bývalého cyklistického závodníka Jakuba Svobody, a tak jako dříve v peletonu, tak dnes v cyklobyznysu bojuje a snaží se podat ten nejlepší výkon. Co lze pro zákazníka udělat, to se udělat prostě musí nebo se o to alespoň musí pokusit! Vítejte tedy v KOLOKRÁMU.

Jakub založil tuto firmu v roce 1996, tedy pár let po revoluci, kdy cykloprůmysl přímo vzkvétal. Všichni si na ty časy pamatujeme. Z výběru nás přecházel zrak a točila se hlava. Bohužel i ceny byly závratné a omračující. A tak se Jakub rozhodl začít podnikat cesty k hranicím „vysněného Západu“, kde tehdy bylo dostupné všechno, nač si člověk jen troufne pomyslet. Se svými kamarády zajel do říše na obhlídku vybraného skladu v Kasselu, kde nakoupil pro své potřeby první „cyklocajky“. A začala pravá adrenalinová jízda. Týdně tisíce kilometrů za volantem, telefon málem přirostlý k uchu a nervy na pochodu. V létě, v zimě, zkrátka pořád. Do toho víkendové závodění, a tedy i rozvoz zboží přímo koncovým zájemcům. Žádný oddych a vyklepávání nohou po závodech. Z jeho baráku se stal průchoďák zákazníků, kteří byli lačni svých nových hraček. Bylo nutné dát tomuto kolotoči nějaká pravidla. V tomto ohledu se jevil jako zajímavý projekt e-shop, tehdy něco, co u nás skoro nikdo neznal. Obchod zásobený fajnovým zbožím za super ceny a s dovozem přímo zákazníkovi do rukou. O tom, jestli bude mít tento koncept úspěch, nebo bude znamenat pád na dno, se tenkrát lidé jen přeli. Naštěstí tento směr ukázal svoji životaschopnost, a tak se ten kolotoč za ty víc jak dvě dekády let nezpomalil, spíše naopak. A pravidla? Pravidla vyhrála! Jmenují se KOLOKRÁM. Tedy jeden z prvních e-shopů u nás a dnes již dvě kamenné prodejny s kompletním sortimentem cyklistického zboží a profesionálním přístupem k zákazníkovi. Jednu najdete pod názvem Specialized Concept Store v Liberci a druhou stále ještě budovanou k dokonalosti, stejně jako stavby kol, v Kamenickém Šenově. Právě tam se zakázkové stavby kol rodily v Jakubově roubence a tam se také vše na místních kopcích testuje.

Z nespoutaného nadšení k pravidlům

KOLOKRÁM je prostě životní styl a má svůj vlastní jedinečný otisk. To vyjadřuje i jejich aktuální logo, lebka s čírem ve stylu is not dead. První logo s lebkou vymyslel kluk z Liberecka, který byl autorem třeba i obalů CD skupiny Krucipüsk. Modifikace loga – půllebky s křídly, pod kterými jsou vyjmenované značky, které KOLOKRÁM zastupuje, symbolizuje, že má něco navíc – křídla a pod perutí tyto značky. A stejně tak „pod jejich křídly“ se budete cítit, pokud si necháte poradit tím, kdo kolům opravdu rozumí a sám je testuje – Jakubem alias Revoltou, Kubáncem, Svoboďákem, magorem, Cuba Libre…

Italská inspirace

KOLOKRÁM je úzce spjat s italskými značkami, od kterých nakupuje. Itálie je pro Jakuba srdeční záležitostí, protože právě tam prožil svůj největší závodnický úspěch. Fascinuje ho italský cit pro design a krásné věci, má rád silnou italskou kávu a dobré víno. A zastoupení některých italských značek získal před bohatšími firmami tím, že to není jen o penězích, ale o tom, co jim mohl nabídnout – vztah ke značce a nadšení. To Italové dokážou ocenit.

Pro jaké kolo se rozhodnout?

Toužíte po kvalitním bicyklu, chcete kvalitní a krásné kolo, chcete si cyklistiku jen užívat, nebo naostro závodit a nebo jen utratit peníze za cyklošperk? Patříte mezi ty, kteří si vůbec neví rady a nemohou se rozhodnout? Nechcete trávit nekonečné hodiny na internetu nebo listováním v katalozích? Pak budete v KOLOKRÁMu na správné adrese. KOLOKRÁM buď dodá kompletní hotový stroj nebo speciálně pro vás postaví kolo na zakázku, přímo na míru a dle vašeho vkusu. Dveře dílny KOLOKRÁMu opustily již stovky dokonale padnoucích kol.

Kola dle zákazníkova zájmu a jeho potřeb

Samozřejmě, že si v KOLOKRÁMu můžete koupit i hotová kola, ale jde o to, že standardní kolo má své parametry, které každému nemusí vyhovovat. Lidé si koupí drahé kolo, ale ono nemusí být pro jejich potřeby vhodné. To se v KOLOKRÁMu nestane. Jakub nechce jen prodat kolo a zákazníka více nevidět. Naopak! Vše fundovaně vysvětlí, poradí, klientům se skutečně věnuje, a ti se mu proto rádi vrací… Jakub sám říká, že potřebuje člověka nejprve navnímat, aby správně pochopil, co požaduje a co mu bude nejvíc vyhovovat. Nebojí se mu i rozmluvit jeho prvotní záměr a nasměrovat ho tak, aby byl maximálně spokojen. Většina lidí úplně přesně neví, co chce, a proto je doporučení odborníka důležité. Jakubova filozofie je, že nechce jen zasílat e-shopové krabice, honit obraty. Ale protože je především cyklista, chce v turbulentním cyklobyznysu konkurovat službou a osobním přístupem.

Vaše vysněné dokonalé kolo

V případě stavby kola na zakázku to probíhá tak, že si s vámi Jakubův tým vyjasní váš zájem a následně objedná vše napřímo a na míru – jen pro vás! Je to hodně o ergonomii člověka – rám, řídítka, sedlo – vše prostě musí sedět vašim mírám. Neutratíte o moc víc, ale dostanete tu službu. Pokud něco přesto nevyhovuje, můžete si být jisti, že v KOLOKRÁMu vám to bez problémů vymění. Kdo jiný by měl vědět, co potřebujete pro svůj jízdní styl! Jaká kola budou vašemu stroji nejen slušet, ale umožní i snadněji šplhat k alpským vrcholkům? Čím nejrychleji zařadit? Prostě jak to má vypadat, když se váš sen zhmotní a můžete být u jeho realizace.

Tak na co ještě čekáte? No samozřejmě na kontakt. Pište nonstop na: jakub.svoboda@kolokram.cz

www.kolokram.cz