Znáte Dekor? Seznamte se.

Z kraje Moravského Slovácka bohatého na přírodní krásy, památky, tradice, dobré víno a pálenky pochází design, který se v oboru komerčních interiérů a POS marketingu proslavil nejen u nás, ale i ve světě. Realizace firmy DEKOR, spol. s r.o. najdete na všech světových kontinentech.

Posláním firmy DEKOR je vytváření výjimečného prodejního prostředí, které zákazníkům nabídne jedinečné nákupní zážitky spojené s danou značkou. Firma má 30 let zkušeností s výrobou a realizací POS stojanů, shop-in-shop projektů a kompletními přestavbami značkových prodejen.

Od počátku založení se firma snaží zlepšovat a zdokonalovat místo prodeje v kamenném obchodě jak ve prospěch zákazníků, tak i brandů, které v nich své produkty prodávají. Díky česko-italské historii nabízí při řešení projektů také design od předních italských designerů působících v oboru in-store komunikace.

Z malé kanceláře bylo na zelené louce v Buchlovicích vybudováno impérium na design o několika halách s výrobou nabitou špičkovými technologiemi, kterou dnes řídí jediný majitel Libor Jordán. Dekor byl ke konci roku 2019 rozšířen o další novou halu s nejmodernějšími výrobními technologiemi z nábytkářského oboru.

Ohlédnutí za počátky firmy

Firma DEKOR byla založena pěti společníky v Uherském Hradišti v roce 1990 a vznikla s nulovým kapitálem. Začínala v kanceláři v bytě, a to proto, aby obchodovala s reklamními dřevěnými předměty a nábytkem do mateřských školek v Evropě. S postupem doby získávané know-how využívalo vedení v dalších činnostech v podobě větší komplexnosti projektů. Po několika letech se však společníci vydali jinými cestami až jediným společníkem zůstal Libor Jordán.

Po dobu deseti let fungování DEKORU byla společníkem i italská firma, avšak italští společníci s odchodem do důchodu prodali svoje podíly dnešnímu majiteli. Italská spoluúčast měla velmi pozitivní vliv na vývoj firmy. Přímé působení na italském trhu, ale hlavně možnost získat punc italského designu a kreativity byly velkým benefitem díky kterému se společnost stala brzo předním hráčem v oboru na našem trhu. Při některých projektech DEKOR dosud s italskými designéry stále spolupracuje.

Rozvoj firmy si vynutil stěhování z malých kanceláří v centru města do pronajatých prostor v průmyslové zóně v Uherském Hradišti, ale před 15 lety padlo rozhodnutí vybudovat si vlastní moderní areál s administrativní budovou (cca 750 m2), výrobními (cca 2000 m2), montážními (cca 1500 m2) a skladovacími halami (cca 1500 paletovacích míst).

Investice do nových technologií

„Neustále investujeme do všech fází naší práce, ať už se to týká softwaru, hardwaru či high-tech výrobních technologií, ale zároveň i do zaměstnanců firmy,“ říká Libor Jordán, majitel společnosti. „Zaměstnáváme odborníky z celé řady profesí – od designérů, konstruktérů, odborníků z oblasti výroby plastů, kovovýroby, nábytkářského průmyslu, přes profesionály ze světa tisku, osvětlení či povrchových úprav. Proto jsme schopni během krátké doby rychle najít kvalitní řešení i pro komplexní projekty. Máme tiskové technologie jak na rolové, tak plošné materiály včetně latexové technologie, laserové či plotrovací stroje, frézovací CNC centra a v minulém roce jsme investovali také do automatické linky na výrobu nábytkových dílů. Naší chloubou je instalace pětiosého CNC obráběcího centra s automatickým podavačem materiálu nebo poslední model HP latexové tiskárny na plošné materiály se šířkou tisku 2,5 metru. Tato poslední generace strojů nám umožňuje dosahovat maximální kvalitu výstupů a také nejvyšší možnou produktivitu ve výrobě.“

Komplexnost služeb v tvorbě interiérů

Firma DEKOR poskytuje komplexní servis v oblasti POS projektů, shop-in-shop projektů či komerčních interiérů, a to od návrhu první kreativní koncepce až po poslední službu jako například instalace v místě prodeje a následná údržba či servis. Díky týmu skládajícím se z designérů, konstruktérů, marketérů, techniků, výrobních a obchodních manažerů zastřešuje firma DEKOR vždy celý projekt. Zkušenosti všech těchto odborníků umožňují spojení jedinečného designu, prvotřídního zpracování i servisu, které v konečném důsledku přitahuje pozornost zákazníků v kamenných obchodech.

Velkou výhodou pro zákazníky je propojení agenturních služeb a služeb výrobní firmy. Proto v případě spolupráce s firmou DEKOR neplatí zadavatel poplatky nebo marže navíc. To také garantuje realizovatelnost navržených konceptů, protože vše je vytvářeno v jedné firmě. Rovněž rychlost dodávek a instalací hrají dnes důležitou roli. Firma pořídila i firemní ubytovnu pro pracovníky ze zahraničí, což jí umožňuje pružně reagovat na zvýšené nároky ve výrobě či montáži.

Design

Design a DEKOR je vlastně synonymem a hraje zásadní roli v úspěšnosti projektů. Díky úzké spolupráci s italskými designéry nabízí velmi kreativní a atraktivní design. DEKOR umí překvapit neobvyklými kombinacemi tvarů, barev a materiálů při zachování přijatelných cenových relací. Posílí povědomí o značce klienta a přemění jeho reklamní kampaň do 3D podoby v místě prodeje. Kreativní koncepce interiéru je první věc, kterou lidské oko po vstupu do prostoru registruje a začne ho ovlivňovat. Proto je tak důležité zvolit správnou koncepci a tím dosáhnout proti konkurenci lepšího celkového výsledku.

Za celou dobu své činnosti získal řadu ocenění v oborových soutěžích jak na mezinárodní, tak i na domácí úrovni. Výrobky pod značkou DEKOR můžete najít na všech kontinentech, působí globálně, ale také se snaží aktivně pracovat na českém a slovenském trhu. Spolupracuje především s brandy nadnárodních značek. Ovlivnění nákupních rozhodnutí zákazníků ve prospěch značky klienta je prioritou DEKORu. Studuje projekt za účelem najít správnou pozici a formu in-store komunikace, a to za účelem přetransformovat místo prodeje na „médium“.

Sledování trendů a integrace nových technologií

Svým zákazníkům nabízí DEKOR strategické partnerství, jehož součástí je i snaha inspirovat a informovat o novinkách ve světě in-store komunikace. DEKOR soustavně sleduje vývoj nových výrobních technologií, materiálů a inovací, které lze využít v POP oboru. Jako zdroj těchto informací z celého světa mu slouží i členství v oborové asociaci POPAI, která sdružuje profesionály z oboru in-store komunikace. DEKOR je jako jediná firma z České republiky členem prestižní celosvětové organizace GIC (Global In-store Communication), která sdružuje 18 významných firem z POP oboru ze všech částí světa. Vždy jednou ročně se členové setkají v hostitelské zemi jednoho člena na interní konferenci, kde se prezentují projekty členů a také nové trendy či inovace v oboru. Počet prezentovaných projektů je cca 250 a tyto poznatky lze využít dalšími členy v jejich vlastních zemích. Členství v těchto asociacích také zavazuje dodržovat morální a etické kodexy podnikání v oboru.

DEKOR, spol. s r.o.
Hradišťská 849, 687 08 Buchlovice
Tel.: +420 572 430 555 · E-mail: dekor@dekor.cz
Prezentační firemní video je možno zhlédnout na stránkách firmy www.dekor.cz.