Život začíná venku

Německá značka TFK staví na rodinných zážitcích, aktivitě a pohybu venku.
Její příběh se píše už 26 let. 

K životnímu stylu Olivera Begera patřilo sportování od dětství. Ve 25 letech se začal na vysoké úrovni věnovat rychlobruslení, na tréninky v rychlobruslařském klubu v bavorském Landshutu docházel až čtyřikrát týdně. „Každý týden jsme měli půlmaratonský závod v jižním Německu. Účastnili jsme se i slavných maratonů v Kolíně nad Rýnem nebo Berlíně,” přibližuje Oliver Beger svoji sportovní minulost. Ve stejné době byl zaměstnaný v továrně svého otce, která vyráběla zboží pro malé děti – kočárky, odrážedla, přebalovací podložky, přebalovací tašky a další. Už v té době se v Oliverově hlavě utvořila první myšlenka na založení nové firmy se specializací na sportovní kočárky. Realizace na sebe nenechala dlouho čekat.

Značka Trends for Kids (TFK) se zrodila v roce 1997, rok po narození Oliverova syna Tobiase, jehož příchod na svět a touha po skloubení aktivního života s výchovou dítěte byla pro Olivera jasným vodítkem. Inspiraci našel mimo jiné u světové herecké star. „Jednou jsem v americkém časopise viděl článek s fotkou Toma Cruise, jak bruslí v newyorském Central Parku na inline bruslích a tlačí kočárek Baby Jogger. Už nevím, jestli v něm vezl neteř či synovce, ale z myšlenky snoubení sportovní aktivity s malým dítětem v kočárku jsem byl totálně nadšený. Podobné nadšení sdílel i můj dobrý přítel Christian Mauelshagen, kterému se nápad zalíbil, a vytvořili jsme spolu novou německou značku. Základem byl tříkolový sportovní kočárek,” vzpomíná na začátky dnes už celosvětově úspěšné značky TFK Oliver Beger. Se sportovními kočárky TFK se dá skvěle běhat, jezdit na bruslích, chodit dlouhé túry v terénu po horách. Kočárky jsou za všech okolností bezpečné a pro malé cestovatele pohodlné a prostorné.

Přes 500 kilometrů na inlinech s kočárkem

Dnes již věhlasná značka TFK na svůj úspěch několik let čekala. Ani tatínek Olivera Begera nebyl z nápadu svého syna nadšený, prodeji sportovních tříkolových kočárků nevěřil. Olivera a Chistiana přesto při rozjíždění firmy finančně podpořil. Na jeho slova téměř došlo, začátky firmy byly podle zakladatele velmi těžké, obchodní partner Christian dokonce v roce 2001 Olivera opustil. On ale setrval a nakonec se mu těžká práce a víra v úspěch vyplatila. S úsměvem dnes vzpomíná na první roky značky TFK, například na rychlobruslařskou tour v Bavorsku, které se zúčastnilo víc než 700 bruslařů. „Stali jsme se jedním ze sponzorů této akce a spolu s ostatními sponzory a účastníky jsme s kočárky najeli více než 500 kilometrů za týden. Tím jsme se dostali do povědomí veřejnosti a získali zájem mladých aktivních rodičů,” říká.

Hledět stále dál a klást důraz na bezpečnost

Motto německého výrobce sportovních kočárků zní “život začíná venku”. Od začátku cílí na rodiče a děti, kteří nejraději tráví čas venku a aktivně. Sportovní kočárky TFK to bez limitů umožňují, zároveň jsou i velice stabilní, pohodlné, bezpečné a kvalitní. Využívají je i profesionální sportovci, kteří na svých sociálních sítích s oblibou sdílí fotky z tréninků s tříkolovým kočárkem. V neposlední řadě jsou kočárky maximálně bezpečné, disponují například ruční brzdou či popruhem k zadržení kočárku – aby při rychlejším běhu rodičům neujel… Na bezpečnostních prvcích TFK stále pracuje, na nových normách spolupracuje mimo jiné s Evropskou komisí. Všechny kočárky TFK prošly přísnými bezpečnostními testy a disponují certifikací TÜV pro sportovní využití.

Velice oblíbené jsou mezi zákazníky například kočárky TFK Sport, TFK Mono či (pro dvě děti) TFK Duo, značka se ale stále vyvíjí a v německých fabrikách pořád pracují na vývoji nových modelů. Nový kočárek TFK Mono 2 a brzy startující TFK Duo 2 jsou opět sportovní a zároveň stylové, podle výrobců je čeká zářná budoucnost. Už brzy spatří světlo světa také kočárek TFK Pro a nový cyklo kočárek TFK Velo 3. TFK vyvíjí i chytré příslušenství ke kočárkům, jako je například nové sedátko za kočárek Shuttle. „TFK Shuttle dává mamince možnost používat naše kočárky i jako sourozenecké, při příchodu druhého miminka. Veškerá široká nabídka příslušenství usnadňuje rodičům život.”

www.babypoint.eu

www.tfk.cz