Víno králů – Negru de Purcari 2020 – od Noravank Wine

Přichází podzim, dny se krátí, ochlazuje se. A za dveřmi je advent. To je přesně ten čas zapálit oheň v krbu, připravit jídlo které vás pohladí a otevřít víno, které rozmazluje. Vydejte se na objevnou cestu chutí s vínem králů. Negru de Purcari 2020. Král mezi červenými víny.

Jedná se o víno, které vydobylo moldavským vínům zaslouženou pozici mezi špičkovými víny světa. Cuveé, které se připravuje již od 70. let 19. století a svým pojetím jasně odkazuje na nejlepší tradice Bordeauxe. Komplexní, vážné, ale přístupné. Elegantní, ke konzumaci dnes, nebo zhodnocení dalším zráním ve sklepě.

Šarlatově červená barva je tím prvním co Vás zaujme. Komplexní a intenzivní buket s tóny sladkého ovoce – zralých švestek a fíků, které se postupem času rozvíjí s jemnou chutí koření a šafránu. Hluboká a sametová ovocná chuť s jemnými tříslovinami a dlouhou smyslnou dochutí.

Hrozny odrůd Cabernet Sauvignon, Saperavi a Rara Neagra byly sklizeny ručně z vlastních vinic v oblasti chráněného zeměpisného původu Stefan Voda. Vinifikace tradiční metodou řízeného kvašení a následné zrání po dobu 18 měsíců ve francouzských barikových sudech. Rezerva jak se patří. Víno s tradicí již od roku 1827. Vychutnejte jedinečné cuveé, které přináší na český trh autorizovaný importér Noravank Wine.

 

Více zde