Vína Noravank jako firemní dárky

Darované víno vždy potěší. Pokud se Vám darovat lahev vína jako firemní dárek zdá otřelé, nenechte se mýlit. Jedna renomovaná agentura udělala průzkum, jaký je nejpopulárnější dárek pro obchodní partnery. Výzkumu se zúčastnilo téměř 250 respondentů, kteří rozhodují, spolurozhodují nebo znají podrobnosti o nákupu vánočních dárků ve firmě. A výsledky ukázaly, že v českých firmách je nejčastějším vánočním dárkem alkohol. Pro lahev alkoholu se společnosti rozhodnou v 65 % případů. Více než dvě třetiny podniků chtějí touto cestou utužit obchodní vztahy.

A my pro Vás máme tip na víno, které možná obdarovaní ještě neochutnali. Totiž víno z nového vinařského světa – z oblasti Kavkazu, které k nám dováží společností Welltex, s.r.o. pod značkou Noravank.

Název značky Noravank s podtitulem vína plná slunce je podle jednoho z nejkrásnějších klášterů na jihu Arménie. Stojí na konci kaňonu, s rozsáhlým jeskynním systémem, ve kterém se nalezly unikátní archeologické artefakty. Mezi nimi i 6000 let staré nádoby na zpracování vína, se kterými souvisí i fakt, že se jedná o nejstarší známky vinařství na světě. Zajímavostí je, že už tehdy pěstované odrůdy vína se tam pěstují dodnes, a tak i dnes mají lidé šanci ochutnat víno, které se pilo před 6 tisíci lety a které jinde na světě není pěstováno. A tento požitek se podnikatelé Richard Žalud a Martin Mrázek rozhodli zprostředkovat i lidem v Čechách.

„Z loňské krátké zkušenosti s prodejem těchto vín jako firemních dárků víme, že zájem o tato vína mají dva typy zákazníků,“ uvádí jeden ze spolumajitelů – Richard Žalud. „Ti, co chtějí velké množství a jsou limitováni budgetem a nehrají si na prestiž. Potřebují ale, aby víno bylo „pitelné“ a nemuseli se bát, že jim způsobí ostudu. Pro ně máme krásná moldavská vína za přijatelné ceny. A druhá skupina jsou ti, co vyhledávají něco neobvyklého, zážitkového a něco, čím překvapí. Moravská a francouzská vína každý zná, ale díky našemu sortimentu mohou jejich klienti ochutnat netradiční vína. Přesto, že jim dali víno již několikrát, tímto překvapí, potěší a neudělají si ostudu.“

Společnost Welltex vybudovala showroom pro tato vína, veřejnosti přístupnou vinotéku a vedle toho velkoobchod. V historickém centru Litoměřic v barokním domě v Mostecké ulici, který kompletně zrekonstruovala, vytvořila prostory pro eventy od 12 do 120 osob. V podzemí se nachází unikátní 2 patra původně gotických sklepů, sloužících jako degustační sklepy pro ochutnávky vín Noravank. Víno chutná ve sklepě vždy o trochu lépe. Je zde možnost degustace ve dvou sklepech pro 12 nebo až 25 osob. Příjemnou atmosféru ochutnávek doplňují Richard a Martin osobními zkušenostmi a zajímavostmi o jednotlivých vínech a vinařích.

Vzhledem k letitým zkušenostem Richarda a Martina z oboru 3D reklamy nabízí vína firemním zákazníkům v nejrůznějších dárkových obalech, samozřejmě s možností opatření logem zákazníka. Kromě dárkových krabiček, tašek, atd. není problém ani etiketa na lahvi s logem vaší společnosti.

Martin.mrazek@welltex.cz
telefon: 602 199 295
www.noravank.cz