Váš soukromý prostor pro práci v tichu

Design factory známý svými originálními prvky v interiérech přichází s novým projektem SilentSpace alias ,,zaparkuj se“. Design factory je společnost úspěšně působící v oblasti interiérové architektury a designu již hezkou řádku let. Programově se formovala s cílem vytvořit novou kreativní základnu pro podporu a rozvoj designu a architektury nadčasových hodnot. 

Pohybuje se ve světě prvotřídních technologií zpracování dřeva, plastů, hliníku, vakuového tvarování, ohýbání, dokonalých povrchových úprav, stříkání a polepů. DESIGN FACTORY spol. s r.o. pod vedením designéra Branislava Mikitky je výrobcem atypických interiérových prvků, který vyvíjí nové a originální způsoby zpracování. Ukázkovým příkladem je designové sklo BII Glass, objev designéra. 

Sklo BIIGLASS je unikátní v tom, že má statut bezpečnostního skla. Je to také triplex, čili sklo, živicová fólie a sklo, a tím pádem nepropouští zvuk. Tedy minimálně. Toto zvukotěsné sklo lze různě barevně upravovat, vkládat třeba síťovinu nebo barevné fólie. Výhodou je, že se dá nekonečně dekoračně obohacovat s 3D efektem, zalíváním třetího materiálu do živic apod…Tentokrát kreativita designéra nesměřovala k vývoji materiálu, ale využití úžasného recyklovaného materiálu, který má tu hlavní vlastnost, že je zvukotěsný. Covidová doba se zavřenými obchody a restauracemi ho přivedla k myšlence vyvinout Silent Space – udržitelnou a flexibilní alternativu k pevné výstavbě a tradičnímu kancelářskému designu. Jde o mobilní, ekologickou mini kancelář do firmy, domácnosti nebo veřejného prostoru.

SilentSpace pro chvíle soukromí

SilentSpace představuje novou produktovou linii moderního kancelářského nábytku pro dynamické podmínky současné doby. Modulární plug & play systém umožňuje vytvořit estetický a flexibilní prostor pro nerušenou práci jednotlivců a skupin. Autorem SilentSpace je inovativní Slovenské designové studio Design Factory, které od roku 1995 realizovalo více než 100 projektů pro významné světové značky doma i v zahraničí. Dlouhodobě se zaměřujeme na vytváření estetických a funkčních řešení s důrazem na využití ekologických materiálů a naplňování aktuálních a budoucích potřeb koncového uživatele.

Jak se zrodil nápad (původ myšlenky)

V podstatě se jedná o staré známé ztělesněné telefonní budky. Ideální pro toho, kdo se touží takzvaně zaparkovat ve veřejných prostorách (nákupních centrech, pasážích, administrativních budovách, vlakových a autobusových zastávkách, letištích, ale v hotelích či restauracích atd.)
Kolik lidí musí za pochodu a na ulici vyřešit neodkladnou soukromou věc, osobní choulostivou věc…ale kde se v takové chvíli dá „zaparkovat“? V klidu a nerušeně, dokončit rozhovor, uzavřít narychlo objednávku od zákazníka, dát dětem vědět jak je táta má rád, ale nemůže večer přijít domů atp. Takových situací je prostě hodně, třeba i v kancelářích typu open space. Nebo i v době Home Office lidé uvítají doma vlastní koutek na dokončení práce, co nestihli v práci, nebo na call bez zvukové kulisy hlučení dětí. Trumpetista či houslista doma také potřebuje svoje prostředí… A přitom stačí tak málo – SilentSpace. Doma každý najde ten roh, kout, kde by se dalo „zaparkovat“ , osvobodit se od hluku a být sám.

Něco o unikátnosti materiálu, z kterého je box vyroben

V první řadě musím zdůraznit, že kdysi v Československu jeden zatím nejmenovaný inženýr, o kterém si soudruzi mysleli, že se jen tak potácí po fabrice TETRA PACK Skalica a nic nedělá, a tak ho nechali, ať se aspoň postará o odpad, co zůstává z návinů a náběhů obalového materiálu do stroje. Bylo to zanedbatelné množství, tak ať s ním něco vymyslí…A tento inženýr nelenil, měl již pravděpodobně celou věc vymyšlenou a nechal si rychle pod svým jménem to, co vymyslel, patentovat. Jeho patent spočíval v jednoduchém skartování materiálu: naseká se na malou drť. Materiál je vlastně triplex, čili složka Al fólie, kartonu a Pe fólie mezi každým materiálem. 
Je absolutně zdravotně nezávadný, protože se jedná o obalový materiál na nápoje. Navíc na druhotné zpracování nepotřebuje lepení, neboť obsahuje PE, termoplast, a ten se zahřátím roztaví a spojí rozdrcenou hmotu bez jakékoliv chemikálie pomocí slisování v desku. Takto vznikne zcela nový typ velkoplošného materiálu o různých tloušťkách. A co je na něm ojedinělé, je to, že splňuje kritérium absolutní zvukové nepropustnosti. Posunuje tento recyklovaný materiál na vyšší úroveň.
Další jeho estetickou vlastností je jedinečná barevnost, tvořená jejím mramorovitým až terakotovým povrchem, který je možné mírně uzpůsobit dle potřeby. Drcení materiálu do různých odstínů… na tom je výhodné to, že odpadá velká nákladová položka povrchové úpravy. 

Jaké má Silent Space využití?

Projekt Silent boxu má ve veřejném prostoru širší rozměr, může jít i o jeho časové využití za úhradu. To je výzva pro nákupní centra, správce kancelářských budov a jiných majitelů veřejných prostranství. Silent Space pro ně může představovat nástroj dalších příjmů. Za mírný poplatek by si každý mohl pronajmout místnost, kde na krátký časový úsek získá soukromí, čerstvý vzduch, světlo, připojení na internet a bezinfekčnost. V Silent boxu se dokážete zcela odizolovat od okolního prostředí, v klidu si vypijete kávu či dojíte bagetu, vyřídíte pracovní nebo soukromý telefonát, dopíšete poslední body projektu či přípravy na jednání apod. 

 

Silent Space představuje:

Ticho / 3 vrstvy materiálů a jejich kvalita zabrání pronikání vnějšího hluku až o 45 dB.
Čerstvý vzduch / Tichá ventilační technologie zajistí čištění, odvětrání a přívod čerstvého vzduchu.
Ekologické materiály / Korpus a vnitřní čalounění vyrobené na Slovensku a z recyklovaných materiálů 
Přirozené světlo / LED osvětlení s teplotou 4500K, což vytváří přirozené světlo jako ze slunečního svitu.
Připojení / USB port a zásuvka 220V umožňují připojení zařízení do sítě.

 

Staničná 9

908 51 Holíč

Slovensko

www.design-factory.sk