V nemocnici jako v hotelu

Značka Philips Professional Display Solutions vybavila novými zařízeními nemocniční pokoje v nemocnici Jihlava. Další fází, která právě probíhá, je instalace Philips Digital Signage panelů do chodeb a čekáren nemocnice. Tyto panely, podobně jako televizory Philips na pokojích, jsou propojeny a řízeny centrálně.

Moderní technologie Philips zvyšují komfort klientů Nemocnice Jihlava

Nemocnice Jihlava používala v nemocničních pokojích TV, které si půjčovala v rámci oddělení, TV byly na pojízdném stolku, případně si pacient přinesl TV vlastní. Výjimkou byly jen nadstandardní pokoje, kde byla TV stabilně. Toto řešení bylo značně nekomfortní a uživatelsky nepraktické, proto se vedení Nemocnice Jihlava rozhodlo pro modernizaci systému.

Požadavky Nemocnice Jihlava musely splňovat následující parametry. Systém měl být moderní, klienty snadno ovladatelný a uživatelsky komfortní. Současně musel umožnit centrální řízení a správu digitálního obsahu celé sítě. Důraz byl také kladen na dlouhodobou funkčnost a musel být připravený přizpůsobit se novým technologiím. Předpokládaná doba používání TV je 8-10 let s možností aktualizace softwaru.
Vedení nemocnice se rozhodlo modernizovat systém v rámci rekonstrukce interního pavilonu a nejvíce vyhovovalo požadavkům řešení, které nabídla společnost Philips, a to jak poměrem cena/výkon, rozsahem služeb tak kvalitní podporou a servisem.

Pokoje s moderními televizory Philips

Všechny nemocniční pokoje pro pacienty byly vybaveny moderními televizory Philips řady Media Suite s operačním systémem Android s nástavbou pro hotely a nemocnice.
Celý systém vychází z mnohaletých zkušeností značky Philips s hotelovými informačními systémy. Nový systém centrální správy displejů umožňuje komplexní správu obsahu a stavu zařízení včetně propojení se systémy nemocnicí či hotelů. Digitální obsah např. slevy, reklamní sdělení a informace mohou být zobrazovány jako vlastní samostatné programy. Ty se chovají stejně jako běžné televizní kanály a uživatelé si je navolí prostřednictvím dálkového ovladače, který mají k dispozici. Všechny televizory jsou schopny přijímat signál DVB-T/T2 a další. Navíc, každý televizor Philips může současně sloužit jako přístupový bod (hot spot) do nemocniční sítě, což přináší další úspory, protože nemocnice nemusí nakupovat další síťová zařízení, aby umožnila klientům přístup k internetu.

„Díky spolupráci s Philips Professional Display Solutions má naše nemocnice moderní informační systém pro naše klienty a návštěvníky. Jsme rádi, že jim můžeme i tímto způsobem zpříjemnit pobyt v našem zařízení. Velkou výhodou tohoto systému je jeho jednoduchá centrální správa a řízení obsahu v celé síti. Navíc je celý systém efektivní a cenově dostupný,“ řekl Mgr. David Zažímal, Náměstek pro informatiku a kybernetickou bezpečnost v Nemocnici Jihlava.