Určeno pro nejnáročnější

Společnost TECE patří mezi přední evropské vyrobce instalačních a sanitárních systémů. Na území ČR a SR působí prostřednictvím své dceřiné společnosti TECE Česká republika. Nosný sortiment firmy tvoří předstěnové instalační systémy, potrubní systémy pro rozvody vody a vytápění, výrobky z oblasti sanitární techniky a odvodňovací systémy. Požadavky zákazníků předurčují již 65 let inovativní přístup Tece k vývoji a výrobě dobře promyšlených produktů a služeb. Milníky v historii této německé značky ji přivedly až k dnešním hodnotám. Na český a slovenský trh vstoupil Tece na konci roku 2010. Aleš Daniel, jednatel TECE Česká republika, se ohlédl za těmito úspěšnými deseti lety.

„Slavíme krásné kulaté výročí, které potvrzuje náš úspěšný start,“ říká Aleš Daniel. „Během té doby se nám podařilo zavést řadu výjimečných produktů, na což jsme po právu pyšní. V roce 2010 byly karty na trhu rozdané. Firmy etablované. Ale přesto tam chyběla značka, která by posunula trh někam jinam. Výrobky byly technické. Lepší i horší. Řešila se pouze cena a kvalita. My jsme přišli s vysokou kvalitou, ale hlavně jedinečným designem. Nabídli jsme uživatelům něco, co jiní přehlíželi. A když se za 10 let ohlédnu, vidím, že jsme donutili k reakcím i naše konkurenty. Někteří se snaží kopírovat naši cestu. Pomáhá nám to, že jsme německá značka, ale náš vývoj je nezávislý. Myslíme globálně a odpovědně. Nejsme vlekem za lídry trhu. Určujeme trend a věřím, že v podvědomí lidí nám původ pomáhá. I když jsem patriot a Čechoslovák, tak i já dokážu ocenit německou kvalitu a smysl pro detail.

A co dalšího nám v první desetiletce pomohlo? Těch věcí a situací bylo mnoho. Vzpomínám na všechny zaměstnance, kteří se naší firmou protočili a zanechali zde svoji stopu. Ale největší dík patří našim obchodním parterům. Bez jejich spolupráce nelze úspěchu dosáhnout. Oni jsou dynamikou trhu, kterého my jsme součástí.”

Historické milníky globální značky TECE

Píše se rok 1955 a v německém městě Emsdetten se začíná odvíjet příběh společnosti TECE. Od té doby se mnoho věcí změnilo, ale některé hodnoty jsou trvalé. Za vznikem společnosti byla touha dělat dobré věci ještě lepšími. Není to slepá touha po dokonalosti, je to snaha o dosažení maximálního užitku pro spotřebitele.
Proč má být podlahové topení celý rok „neviditelné“ a pouze při vyúčtování se připomenout tak, že na to bude zákazník v teplém svetru vzpomínat dalších několik zim? Ano, tímto přehnaným způsobem jen zdůrazňujeme, že zdánlivě stejné výrobky se přece jen liší. Domácnosti již dlouhá léta oceňují jemné detaily v nadčasovém designu a zároveň technicky propracované výrobky. Jen čas odpoví na otázku, že vaše rozhodnutí bylo správné.
Od původní společnosti se současné TECE liší především celosvětovou působností a mnohem větší rozmanitostí portfolia vyráběných produktů. To hlavní však zůstává. Kouzlo rodiny Fehlings totiž stále pokračuje. Již třetí generace rodu řídí společnost a s přirozenou vášní vyhledává prostor pro další inovace a zlepšení.

V historii společnosti bylo mnoho milníků. Mezi ty zcela zásadní určitě patří vývoj a výroba produktů TECEflex, lisovaného potrubí pro rozvody pitné i užitkové vody, tepla, chladu nebo plynu. Od roku 1992 do současnosti je to jeden z nejvíce užívaných systémů všude tam, kde kvalita je na prvním místě. Od roku 2002 jsou to splachovací nádržky pro WC, které svým zpracováním získaly okamžitě popularitu mezi odbornou veřejností a s tím související ovládací tlačítka zase srdce spotřebitelů.
Později TECE představilo špičkové sprchové žlaby, které jako první na světe integrovaly odvodnění do podlahy tak, že se stalo téměř neviditelné. I zde přichází TECE s něčím navíc a nabízí uživateli jejich jednoduché a rychlé čištění.

Společnost TECE si uvědomuje, že za úspěchem velkých firem stojí proaktivní přístup. Této dynamické značce je to více než vlastní. V roce 2019 TECE symbolicky vystupuje ze zdi a stává se více viditelnou. Představuje svou revoluční toaletu TECEone. Sprchovací toaletu! Trh postrádal výrobek, který poskytne stejně efektivní mytí intimních partií, jako je tomu u bidetů, a zároveň přinese uživateli komfort luxusních sprchovacích toalet. Pro TECE ta správná výzva. Není to ale samo sebou, že všechny uvedené výrobky mají přízeň uživatelů dodnes. Jsou totiž vyvíjené na základě komunikace s uživateli, na vnímání jejich pocitů a přání. Jen výrobky s takovou přidanou hodnotou mají dlouhodobé místo na výsluní.

Zodpovědný přístup ve vývoji, používání nejmodernějších technologií při výrobě a efektivní logistika samotného prodeje minimalizuje dopady na životním prostředí. I z tohoto důvodu firma TECE oslovuje svými produkty stále více zákazníků. Můžete se přesvědčit sami o hodnotách německé značky TECE. Je to partnerství na celý život.
Více najdete na www.tece.cz