Umění už je nuda

Nový obraz After Rembrandt No. 5 Štefana Tótha je součástí výstavy s názvem „Umění už je nuda“ konané v HYB4 Galerii – Kampus Hybernská. Zde je  vystaven spolu s dalšími díly absolventů Intermediální školy prof. Milana Knížáka. Další jeho dílo s názvem Constructions vystaví Galerie KODL. Akademický malíř Štefan Tóth se doposud věnoval propagaci svých děl především pro zahraničí. Protože si ale pro místo svého uměleckého působení i život s rodinou vybral Prahu, zaměřil se od počátku letošního roku také na prezentaci svých děl v českém prostředí. Některá jeho díla se stala součástí institucionálních sbírek jako například Kunsthalle Praha. A protože s jeho obrazem pod názvem Modern Art Terms (2018) dosáhl na aukci v Galerii KODL autorského rekordu, bylo rovněž do té následující vybráno jeho další dílo. A to i s ohledem na rostoucí zájem o tvorbu Štefana Tótha.

 

V těchto dnech může veřejnost vidět díla Štefana Tótha  hned ve dvou výstavních síních.

“Můj nejnovější příspěvek ze série After Rembrandt, tedy No. 5 bude poprvé veřejnosti představen u příležitosti výstavy Intermediální školy prof. Milana Knížka pod názvem Umění už je nuda, jejímiž kurátory budou Hana Šauerová a Filip Kazda. Výstava se uskuteční v HYB4 Galerii – Kampus Hybernská, a to od 28. dubna do 26. května tohoto roku. Společně s tímto dílem bude vystaven i další obraz z mé tvorby, a to monumentální malba s tajemným názvem „A“, jenž je reminiscencí obrazu Madonna of the Dry Tree, který kolem roku 1465 namaloval významný nizozemský malíř Severské renesance Petrus Christu,” uvádí MgA. BcA. Štefan Tóth, Ph.D.

“Další moje tvorba bude k vidění na předaukční výstavě k 89. aukci Galerie KODL konané pro veřejnost v termínu od 1. do 27. května tohoto roku. Zde se zájemci seznámí se všemi díly, která se na aukci představí. Mohou si tak udělat představu o aktuálním dění na trhu s uměním převážně české provenience. Já zde představím obraz s názvem Constructions (2015). Ten pak bude zařazen i do květnové aukce Galerie KODL, kde bude bojovat o přízeň,” dodává Štefan Tóth.

Reportáž z ČT ART se Štefanem Tóthtem můžete vidět zde