TaMaringotka: Útěk od stresu na samotu do klidné oblasti Krkonoš

“Probouzím se na úpatí Krkonošského národního parku na úplné samotě. Probouzím se ve vonící peřině v naprostém tichu. Probouzí mě paprsek ranního Slunce. Probouzím se v TaMaringotce…”

Takto lze nejlépe popsat pár dní v Krkonoších na tajném místě.
Na místě, kde naberete novou energii a zbavíte se stresu.

Jak se začal psát tento příběh?

Příběh se začal psát u piva na konci roku 2020. Ondřej a Matyáš, celoživotní kamarádí pocházející z Krkonoš, nyní oba žijí v Praze. Po pátém pivu začali diskutovat o své lásce k domovině, přírodě a možnosti utéct od pražského shonu a stresu. Shodli se, že jim chybí klid, ticho, příroda, zpěv ptáků a výhledy na české velehory.
S každým dalším pivem se nápad začal rozvíjet, až dospěli k možnosti se o tuto harmonii, klid a výhledy podělit s ostatními, jelikož jak oba říkají: „to musí poznat každý”.
Maringotku koupili od kolotočářů a začali si ji vlastníma rukama rekonstruovat za pomoci rodiny a přátel. Ani jeden není z oboru (Ondřej je lékař a Matyáš pracuje v digitální agentuře). Za pochodu se naučili novým dovednostem, zatlačili spoustu slz a vznikla TaMaringotka.
Nejkrásnější maringotka na ještě krásnějším místě. Do maringotky, která je srdcovou záležitostí dvou kamarádů, oba vložili kus sebe a své historie. Jak oba jednohlasně říkají: „Chceme, abyste unikli od práce, od problémů a vlastně od všeho, proto abyste žili jen v ten moment, jednoduše, v horách, v lese, sami, spolu…”

Zavřete oči a představte si svůj útěk od reality…

TaMaringotka je předělaná z kolotočářské klasické maringotky do moderního glampingového stylu. Zvenku je obložena modřínovým dřevem, vnitřek pak zdobí opracované lazurované palubky. Dominantou jsou dvě obrovská okna s výhledy, z nichž se tají dech. Krkonoše v celé své kráse. Pod jedním je stůl s židlemi a druhé je přímo u postele, můžete tak z postele sledovat romantický západ slunce. Během rekonstrukce bylo myšleno i na pohodlí, postel je velká a pohodlná a vyspí se na ní do růžova krásně 2 lidi. Kdyby byla zima nebo by bylo potřeba si ohřát jídlo, nebo uvařit kávu, tak jsou uvnitř kamna. Svítí se tady designovými ledkami u postele, které místu večer dodají útulnou atmosféru. A jelikož oba dva kluci jsou detailisti, tak nezapomněli na minibar s vínem nebo lokálním pivem! Venkovní posezení s grilem umocní celý zážitek z pobytu.
I přesto, že do maringotky není zavedena elektřina ani voda, tak se nezapomnělo na venkovní sprchu a kousek od maringotky je chemický záchod se srdíčkem.

Kde je TaMaringotka?

Přesnou lokaci se nedozvíte přímo, i to je spojeno s malým dobrodružstvím. Váš pobyt bude tak od začátku zcela jiný, stane se nevšedním zážitkem. Přesnou polohu musíte vyluštit z návodu, který obdržíte po rezervaci.

Odložte mobil…

Zažijte trochu dobrodružství, ničím nerušené chvíle v přírodě, na samotě a s tím nejkrásnějším výhledem.

Nebo kupte někomu z blízkých jedinečný dárek!

Ondřej Knap & Matyáš Zieris

+420 603 117 176
tamaringotka@gmail.com
www.tamaringotka.cz