Tak trochu retro…

„Dnes naše firma GOR 7 s.r.o., disponuje širokou škálou výrobních technologii a možností a pro naše klienty zajišťujeme nejen vývoj a výrobu produktů pro podporu prodeje, ale třeba i renovace starých automobilů – veteránů nebo výrobu atypického nábytku třeba z pryskyřice,“ říká majitel firmy Martin Mašek. „Krátké ohlédnutí do minulých let je zřejmě občas nevyhnutelné, ale před námi je dnešní den a bude následovat další a další a my všichni se nemůžeme zastavit, musíme jít dál. Na cestu dál, nás však připravila naše minulost a té si vážíme stejně jako přízně našich klientů.“

„Stalo se to nedávno a nebylo by to nic zvláštního, nic co by se vymykalo každodenní praxi,“ začíná krátké ohlédnutí Martin Mašek. „Pro vyrobené zboží si přijel klient. Mimořádná návštěva. Klient, kterému na zakázku vyrábíme stále stejný produkt už od roku 1995. Přijel i s manželkou a během popíjení kávy se řeč od byznysu stočila ke vzpomínkám. Dvacet osm roků se skoro pravidelně čtyřikrát do roka setkáváme. Slovo setkáváme je možná nadnesené, ale za ty roky už se nejedná jen o vyzvednutí objednané a vyrobené zakázky. Vzpomínali jsme na dobu, kdy k nám do firmy přijel poprvé a jak měl pocit, že přijel, jak on říká, na zámek. Takové označení pro starý secesní objekt mající okna a dřevěné podlahy s datem výroby 1905 není úplně výstižné, ale to bylo „to“ kouzelné místo, kde naše firma v roce 1990 začínala.
Od té doby prošlo změnami snad úplně všechno a troufnu si říct, že snad největšími změnami prošly výrobní technologie. Několikrát jsme firmu stěhovali, zaměstnanci přibývali a ubývali, staré stroje se měnily za nové, klienti přicházeli a odcházeli… S dobou však nepřicházely jen úspěchy, ale také omyly a chyby, které pak byly vyvažovány novými znalostmi a zkušenostmi. Co se však za celou dobu nezměnilo, je naše nadšení a chuť vymýšlet nová řešení a designy produktů, mezi něž patří plastové a papírové spotřebitelské obaly, prodejní a presentační stojany, světelné i nesvětelné poutače, filmové a divadelní dekorace, veletržní stánky.

Výčet všech oblastí, ve kterých naše firma působí, je však mnohem rozsáhlejší, proto i setkání s našimi klienty bývá plné vzpomínek, a když se mě někdo zeptá: „Co to vaše firma vlastně dělá?“, tak s oblibou odpovídám: „Od špendlíku po lokomotivu“. Přiznávám, špendlík ani lokomotivu jsme zatím ještě nevyráběli, ale technologie, které máme k dispozici, a hlavně naši všestranně šikovní a zkušení zaměstnanci dokáží zrealizovat téměř vše od základního zpracování – řezání, formátování, ohýbání, tvarování, svařování – plastů, dřeva, papíru, kovů, až po montáže a instalace v místě prodeje.

S našimi klienty dost často vzpomínáme. S jedním, jak jsme společně designovali a vyvíjeli prodejní stojan, který získal hlavní cenu na výstavě v Paříži, s druhým, jak jsme vymýšleli vyrobení dekorace ke schodišti vstupní haly do muzea, s dalším, jak jsme vymýšleli blistrový obal pro prodej jeho výrobku v supermarketech, nebo jak se vyvíjel obal, který musel vydržet sterilizaci ozařováním. Když se zamyslím nad tím, co jsme dělali v uplynulých třiceti letech, tak mi vychází rovnice, že většinou ta nejsložitější realizace, ať už se jednalo o cokoliv, přinesla nejvíc vzpomínek, zkušeností a spokojených klientů,“ uzavírá svoje ohlédnutí majitel firmy GOR 7 s.r.o.

e-mail: gor7@gor7.cz | mobil: 608 150 040
www.GOR7.cz | www.matech.cz
prezentace na YouTube:
@mapinomartinmasek252