Stylový cukrářský boutique: chuťový i designérský zážitek

Jste milovníky poctivých a zároveň vizuálně i chuťově originálních dezertů? Pak by vaší pozornosti neměl uniknout unikátní cukrářský boutique Ollies, který je od letošního podzimu otevřen v budově Masaryčka v Praze. Ten přináší francouzsko-český twist v podobě makronek, dortů a dezertů, od kterých se nebudete moct odtrhnout.

Ollies Boutique je novým konceptem rodinného ostravského podniku, který v sobě v rámci svých produktů spojuje tradiční receptury, ruční výrobu a kvalitní ingredience s originálním a moderním designem. O podobu speciálního místa se totiž postaralo české výtvarné studio Olgoj Chorchoj. Dezerty, které zde ochutnáte, v sobě snoubí sofistikované francouzské postupy v kombinaci s oblíbenými českými chutěmi. A výsledek? Jedinečný chuťový twist a zážitek.

Spolumajitelka Ollies Tereza Gondková se k myšlence konceptu boutique vyjadřuje slovy: „Mým přáním bylo vytvořit prostor, který bude minimalistický, aby v něm vynikly naše barevné lákavé sofistikované dezerty. Dominantou je pult, který evokuje prodej take away, prodejna má konceptem připomínat klenotnictví, jen místo šperků prodáváme dezerty. Miluji krémovou barvu a surové přírodní materiály. Interiéru dominuje zmíněný pult a stěna z italského travertinu, která má krásnou surovou kamenitou kresbu. Cílem bylo použít co největší podíl přírodního materiálu – proto jsou pult, stěna i podlaha dělané klasickým terrazzem, což je tradiční italský povrchový materiál, který se skládá z kousků přírodního kamene a mramoru vložených do cementové směsi. Perlou interiéru je určitě světlo ze skla neonu, které dokresluje celou délku pultu a je dílem studia Olgoj Chorchoj. Je takové surové, industriální, neon trochu funky a jde krásně do kontrastu proti luxusnímu dojmu z krémové barvy, lesklého terrazza a podsvíceného měděného nápisu. Barevně homogenní interiér doplňuje můj výrazný žlutý obraz z Mango kolekce.“