Střecha Radost na pražském Žižkově

Střecha Radost s jedinečným výhledem na Prahu z prvního pražského mrakodrapu vstoupila 1. května neformální otevíračkou do v mnoha ohledech nové sezony: Po rekonstrukci v novém kabátě a s novými provozovateli. Radostný re-opening si nenechala ujít řada hostů, například Václav Dejčmar, Nikol Moravcová a mnozí další. O živý hudební doprovod se postaral muzikant Karel Havlíček.

Oblíbené místo na střeše Domu Radost, který je nepřehlédnutelnou funkcionalistickou dominantou náměstí Winstona Churchilla na pražském Žižkově, láká bohatým programem. A samozřejmě také unikátní vyhlídkou na pražská panoramata a skvěle zásobeným barem, v němž bude letos poprvé k mání například pivo z Rodinného pivovaru Zichovec.

Naším cílem je prostory střechy v 11. patře nejen oživit, ale i propojovat s ostatními částmi Domu Radost, což je zasedačka, Kino Přítomnost a společné prostory celého domu. Střecha Radost by měla být nejen jedinečnou vyhlídkovou terasou, ale především unikátním místem s lákavým kulturním programem a také atraktivním prostorem pro soukromé a firemní eventy. Možnosti využití jsou opravdu pestré – umím si představit třeba konferenci, která začne v kině, kde je skvělá videoprojekce i zvuková aparatura a místnost pro catering, a následně se účastníci přesunou na terasu s možností hudebního programu s after-party,“ říká nový provozovatel Pavel Jeřábek, jehož předchozím úspěšným působištěm byl další originální prostor – Máj 4. patro, ten je ale momentálně v rekonstrukci.