Společnost Signify byla v roce 2019 oceněna jako Industry Leader podle Dow Jones indexu trvalé udržitelnosti

Společnost Signify získala skóre 88/100 a ocenění Best in Class ve všech třech oblastech: ekonomické, společenské a v oblasti životního prostředí. Nejvyšší ohodnocení (100/100) získala v kategoriích zavádění inovací, hlášení o stavu životního prostředí, významnost společnosti, ekologická efektivita provozů a nastavení pracovních procesů.

Signify (Euronext: LIGHT), světový lídr v oblasti osvětlení, získal ocenění jako Industry Leader v kategorii elektrických součástek a zařízení podle letošního Dow Jones indexu trvalé udržitelnosti ( 2019 Dow Jones Sustainability Index – DJSI). Naše celkové skóre je 88 z celkového počtu 100 bodů, což dokládá náš neustálý pokrok v zavádění udržitelných opatření ve všech aspektech našeho podnikání. Letos je to potřetí v řadě, kdy byla společnost Signify oceněna jako Industry Leader a zároveň se jedná o třetí rok, od té doby, co se stala nezávislou společností.

„Jsme nesmírně hrdí na to, že třetí rok v řadě byly naše týmy oceněny za neustálý pokrok v udržitelnosti, jež je naším hlavním posláním,“ řekl Eric Rondolat, CEO společnosti Signify. „Je pro nás velmi důležité být oceněni mezi lídry a řešiteli výzev, kterým svět čelí. Jsme ale také přesvědčeni, že je potřeba dělat víc a já bych rád vyzval podnikatelské a vládní lídry, aby zintenzivnili své úsilí a akce vedoucí k udržitelnosti.“

DJSI ve svém ročním hodnocení ocenil pokrok společnosti Signify na cestě ke svému závazku do roku 2020 jako součást programu ‘Brighter Lives, Better World’, který se zaměřuje na udržitelnou výrobu a udržitelné příjmy. V rámci tohoto programu společnost Signify významně pokročila ve svém závazku stát se v roce 2020 CO2 neutrální. Společnost v průběhu roku 2018 snížila svou uhlíkovou stopu o 49 %, využila elektřinu z obnovitelných zdrojů pro pokrytí 89 % potřeb energie a 79 % výnosů generovala z prodeje energeticky účinných produktů, systémů a služeb. Nejvyšší skóre (100/100) bylo dosaženo společností Signify v kategoriích Významná společnost, Zavádění inovací, Hlášení o stavu životního prostředí, Ekologická efektivita provozů a nastavení pracovních procesů.