Špičkové pracoviště, které posune hranici vaší nespokojenosti se svým zevnějškem

Chirurgie Entner je soukromé chirurgické pracoviště, kde se provádějí výkony z oblasti obecné, estetické a plastické chirurgie, převážně v lokálním znecitlivění. Svým klientům poskytuje kosmetické výrobky MUDr. Entnera pro následnou péči o pleť. Vzhledem k dlouholeté chirurgické praxi pana primáře Entnera v zahraničí se snaží dopřát pacientům v ČR srovnatelnou péči, jakou byl zvyklý poskytovat svým klientům např. v Německu. Individuálně přistupuje ke každému, kdo má zájem se nechat ošetřit. Od malých zákroků, typu oprava staré jizvy, odstranění výrůstků na kůži až po odstranění přebytečné kůže na horních i dolních očních víčkách, liposukce problematických partií, chirurgické odstranění pocení u žen i mužů, modelaci prsou apod.

Estetické operace prsou u žen a u mužů jsou jednou z nejrozšířenějších operací estetické chirurgie. V roce 2018 bylo v USA provedeno téměř 314 000 zvětšení prsou za použití implantátů, zmenšení prsou naproti tomu bylo provedeno pouze u 110 000 žen. Nejenom ženy, ale také muži podstupují operace prsou. Nejčastěji se jedná o odstranění zbytnělé prsní žlázy (gynekomastie), nebo odsátí většího množství tuku v oblasti prsou či o kombinaci obou zákroku. Někteří muži si nechávají také prsa zvětšovat implantáty. Jedná se o speciální implantáty, které nejsou podobné implantátu u žen. Zvětšení prsou pomocí implantátů má dlouhou historii, údajně to byl profesor Czerny, který na konci 19. století použil tuk z hýždí ke zvětšení prsou.

Dnes jsou za tímto účelem používány moderní implantáty, obsahující tak zvaný kohezivní gel, který při poruše obalu implantátů nevytéká. Zatímco v začátcích výroby implantátů existovaly tři velikosti (malý, střední a velký implantát), dnes máme více jak 450 typů. Je samozřejmě otázkou, jestli takovéto množství tvarů je vůbec nutné a nakolik toto nepřehledné množství vede ke zlepšení výsledku operace. Jako u všech estetických operací je důležité souznění ve volbě velikosti implantátů mezi pacientkou a operatérem a právě tak estetické cítění a zkušenosti operatéra. Většina žen má přehnané požadavky na velikost implantátů. Neuvědomují si však, že čím větší je implantát, tím rychleji dochází k poklesu prsou a k esteticky neuspokojivým výsledkům. Implantáty za normální situace vydrží mnoho let a nejsou to kosmetické pomůcky, které se dají podle libosti kdykoliv vyměnit.

Většinu operací zvětšení prsou lze provádět ambulantně nebo v režimu jednodenní chirurgie. Můžeme říci, že zvětšení prsou při použití implantátů je metoda technicky velmi propracovaná s minimem komplikací, že moderní implantáty splní veškeré požadavky jak na velikost, tak i tvar a u dobře provedených operaci vedou dlouhodobě výsledky k trvalé spokojenosti jak pacientky, tak i operatéra. Dr. Entner provedl za své praxe více jak 350 zvětšení prsou za pomocí implantátů.

Operativní zmenšení prsou, jejich modelace a další úpravy, jako je zmenšení dvorce, jeho posunutí, zmenšení bradavek nebo naopak jejich zvětšení, jsou operace složitější, s větším počtem komplikací a ne vždy s uspokojivými výsledky. Jednou z možností zmenšení prsou je odsátí nadbytečného tuku a to jak u mužů, tak i u žen. Samozřejmě, tímto způsobem nedosahujeme perfektnosti jako u operativní redukce velikosti, jedná se však o metodu jednodušší, než je chirurgická modelace, nezůstávají žádné jizvy a cca hodinový zákrok se provádí v lokální anestezii. Pooperační rekonvalescence je poměrně krátká. Liposukci prsou u žen provádí MUDr. Entner jako jeden z mála v České republice a má s touto technikou letité zkušenosti.

Více na webových stránkách www.chirurgie-entner.com