Brands & Stories slaví 15 let na trhu.

Speed Festival Česká Lípa 2024

Víkend plný jedinečných vozů, automobilových závodů, kultury a hlavně zážitků!

Máte rádi vůni benzínu, sílu motorů a eleganci historických vozidel? Připravte se na nezapomenutelný víkend, kdy Česká Lípa znovu ožije jedinečnou akcí pro všechny auto-moto nadšence, a nejen je. Speed Festival se koná 21. – 22. září 2024 a slibuje zážitek, který si nechcete nechat ujít. Poznačte si tento termín do kalendáře, protože vás čeká víkend plný závodů, výstav a kultury, které nadchnou celou rodinu.

Závodní auta a veteráni:
Vrchol automobilového světa

Na Speed Festivalu budete mít možnost zažít start setinové rally, která otestuje vaše řidičské schopnosti na plné čáře. Ať už jste zkušení řidiči nebo nadšení amatéři, můžete si zkusit závod přesnosti na vlastní kůži. Milovníci historie ocení jízdy veteránů, které vás přenesou zpět v čase a připomenou zlaté časy automobilismu. Večerní Grand Prix pod hvězdami, doprovázená velkolepou show, pak završí den plný adrenalinu a nezapomenutelných zážitků.

Výstava automobilů a motorek:
Od klasiky po modernu

Speed Festival není jen o rychlosti, ale i o kráse a technice vozidel. Více než desítka tematických expozic představí to nejlepší z automobilového světa – od sběratelských kousků po nejnovější modely. Uvidíte závodní Ferrari, trucky z Dakar Rally, a dokonce i první motorky, které kdy vyjely na cesty. Pro milovníky techniky je to ráj na zemi.
Umění a kultura:

Sklárny a výtvarná díla

Letošním tématem festivalu je SKLO, což vám umožní v rámci závodů a jízd navštívit sklářské dílny Křišťálového údolí, které se pyšní téměř 500letou historií a nově i zápisem na seznam UNESCO. Kromě toho vás čeká unikátní výstava, kde se spojí krása automobilů s výtvarnými díly českých umělců. Festival tak nabízí nejen technické, ale i kulturní obohacení.
Kluby a srazy:

Spojte se s dalšími nadšenci

Speed Festival je místem setkání pro všechny auto-moto kluby. Přijďte se podívat na srazy motorkářů, milovníků Porsche nebo fanoušků dalších značek. A pokud jste členem klubu i vy, neváhejte nás kontaktovat, abychom vám zajistili místo na této jedinečné akci.

Doprovodný program: Zábava pro celou rodinu

Na nádraží vás budou čekat historické vlaky na okružní jízdu, v teplárně vás zase rozproudí driftová show. A pokud máte chuť na vlastní zážitek, můžete si půjčit závodní auto nebo motorku a projet se po okolí. Navíc si můžete vyzkoušet závodění na profi simulátoru, který vás vtáhne do světa eSportu.

Užijte si Speed Festival na plný plyn

Většina aktivit je zdarma, ale pro skutečné nadšence je tu festival pass, který vám zajistí vstup na všechny akce včetně besed a exkluzivních výstav. Pořiďte si ho v předprodeji za zvýhodněnou cenu a otevřete si dveře k nezapomenutelnému víkendu.
Speed Festival 2024 není jen událost, je to oslava automobilové kultury a technického umění. Přijďte a staňte se součástí této jedinečné zkušenosti, která spojuje sílu motorů s krásou české sklářské tradice. Těšíme se na vás!