ŠKODA AUTO opět generálním partnerem charitativních běhů TERIBEAR

ŠKODA AUTO se již počtvrté jako generální partner zapojila do charitativních běhů TERIBEAR. Desetidenní charitativní běh ´TERIBEAR hýbe Prahou´, pod záštitou Nadace Terezy Maxové dětem, odstartoval 6. září v odpoledních hodinách na pražském vrchu Vítkov a trval až do  15. září. V Mladé Boleslavi, mateřském městě automobilky ŠKODA AUTO, se běh uskutečnil v TERIBEARŮV šťastný den, a to 12. září.

Za každý uběhnutý kilometr v Praze věnovali partneři akce 30 Kč znevýhodněným dětem a mladým lidem. V Mladé Boleslavi pak ŠKODA AUTO věnovala za každý zdolaný kilometr 20 Kč na pomoc dětem z dětských domovů Mladá Boleslav a dále Potštejn, Broumov a Holice z okolí Kvasin.

„Pomoc znevýhodněným dětem je jedna z hlavních priorit společenské odpovědnosti ŠKODA AUTO a proto se již počtvrté stáváme hrdým generálním partnerem této unikátní sportovně charitativní akce, kde není zdaleka tak důležitý předchozí trénink, jako snaha pomoci,“ říkal Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO odpovědný za oblast řízení lidských zdrojů.

ŠKODA AUTO jako generální partner charitativních běhů TERIBEAR připravila na pražském Vítkově v blízkosti registrací relaxační zónu, kde si návštěvníci kromě odpočinku a aktivního protažení s profesionálním trenérem mohli také zasoutěžit o zajímavé ceny. Charitativního běhu se účastnil i tým ŠKODA složený ze zaměstnanců automobilky, kteří se jen o pár dnů později postavil také na start charitativního běhu ´TERIBEAR hýbe Mladou Boleslaví´, který se uskutečnil 12. září od 10:00 do 19:00 v lesoparku Štěpánka. 

ŠKODA AUTO s nadací spolupracuje i na projektu ´ROZJEDU TO!´, který motivuje děti a teenagery z dětských domovů k většímu důrazu na vzdělání, osobnímu rozvoji a pomáhá při volbě budoucího povolání. Projektem ´ROZJEDU TO!´ prošlo dosud 83 dětí ve věku 11 až 15 let a v současné době je do něj zapojeno 45 dětí z 5 dětských domovů. Nadstavbou projektu ´ROZJEDU TO!´ je pak
Vzdělávací fond ŠKODA AUTO a Nadace Terezy Maxové dětem, určený dospívajícím, kteří se zapojili do projektu ´ROZJEDU TO!´ a nyní jsou v další fázi studia. Podporuje vzdělávací aktivity, zlepšování podmínek ke studiu a zajištění materiálních potřeb nezbytných ke studiu. Dosud bylo v rámci tohoto projektu podpořeno 100 dětí.

Více na www.skoda-auto.cz

 Zdroj : ŠKODA AUTO