Shop-in-shop a omni-channel s elektrokoly v ekolo.cz

Když se řekne „cyklo-prodejna“, vybavíte si prostor do posledního místa zaplněný v řadách vyrovnanými jízdními koly různých značek, jejich příslušenstvím, náhradními díly a případně i elastickým oblečením. Zájemci o elektrické kolo, alespoň ti z necyklistické části veřejnosti, jsou většinou z takového prostředí zmateni a špatně se zde orientují. Právě pro ně byla vytvořena specializovaná prodejna – showroom elektrokol, kde jsou modely prezentovány solitérně a dle značek výrobců s možností si vše, co je vystavené, ihned vyzkoušet při testovací jízdě.

Elektrokolo je typ zboží, které lze prodávat čistě „on-line“ jenom velmi nesnadno. Je třeba zjistit, jak který typ e-kola funguje, zdali se vám na něm bude dobře sedět, zdali budete rozumět jeho ovládání, a nakonec ani fotografie neprozradí o reálním designu produktu dostatek informací.

Zážitek z prodeje a síla značky

V ekolo.cz se rozhodli jít proti ustáleným trendům v oboru a v lednu 2019 otevřeli v pražské Krči 600 m2 showroom, který akcentuje největší výrobce elektrokol na českém trhu. V rámci S-i-S řešení zde lze najít kompletní portfolia elektrokol značek Apache, Leader Fox, Giant, Rock Machine, Crussis a ještě 10 dalších.

Všechny modely, které jsou vystavené na ploše prodejny, jsou zároveň určeny k bezplatnému testování, protože v ekolu zastávají názor, že bez řádného vyzkoušení se elektrokolo nedá koupit. K tomu je určen klidný areál v okolí prodejny a k otestování horských kol pak terénní trasy v přilehlém krčském lesoparku. Na výběr elektrokola je dobré udělat si více času, v showroomu je pro zákazníky zřízena i kavárna, kde si mohou v klidu popovídat o svých záměrech s obsluhou nebo nastudovat katalogy a informační materiály.

Bez řádného servisu to nejde

Díky nedávnému rozšíření o další stovky metrů plochy získali v ekolo.cz prostor pro perfektní samostatné servisní zázemí. Protože firma nabízí po dobu prvního roku po koupi elektrokola všechny servisní úkony bezplatně, je třeba, aby byl servis rychlý a precizní. Díky akreditaci Ministerstva průmyslu a obchodu je ekolo.cz autorizovanou osobou pro obor Mechanik elektrokol a provádí zde školení i profesní zkoušky i pro konkurenci.

Srdcem a nejdražší položkou elektrokola je baterie. Proto zřídil servis ekolo.cz vlastní pracoviště pro precizní diagnostiku a repasování lithiových baterií, a tak ani majitelé starších e-kol nemusí mít strach z jejího stárnutí. V servisu umí samozřejmě zajistit i motorizaci klasického bicyklu pro ty, kdo se nechtějí vzdát svého oblíbeného kola.

Propojení online a reálného světa

Zájemci, kteří již vědí, jaký model a velikost je pro ně ideální, si jej mohou snadno objednat přímo na stránkách www.ekolo.cz. Na webu není jenom detailní popis modelu a vlastní fotografie pořízené při jeho testování, ale často též nezávislá recenze a u všech e-kol i nástroj na snadný výpočet reálného dojezdu konkrétního kola založený na typu terénu a hmotnosti jezdce. Doručení rozloženého kola z eshopu bylo však donedávna pro většinu zákazníků, kteří nemají doma cyklo-dílnu, noční můrou. Proto v ekolo.cz přišli s inovací a dnes zdarma zasílají on-line objednaná elektrokola spediční službou zcela seřízená a kompletně složená ve speciálním transportním boxu. Pro klienty z Prahy a okolí je pak k dispozici vlastní doprava a e-kolo je doručeno a nový majitel je zaškolen k obsluze prodavačem přímo u sebe doma.

Ambice firmy nekončí, novinkou letošního roku je nabídka 2letého pronájmu elektrokola na operativní leasing pro podnikatelské subjekty (včetně pojištění a kompletního servisu), nabídka Asistenční služby včetně garance kapacity baterie a nedávno spuštěný e-shop www.GreatEbike.eu, který reaguje na zvyšující se počet zájemců o zakoupení elektrokola od ekolo.cz ze zahraničí.