Relaxační zóna v Palladiu jde s trendem zážitků při nakupování

PALLADIUM na náměstí Republiky v Praze je oblíbeným místem nákupů a setkávání. V červnu 2022 zde byl slavnostně otevřen unikátní pop-up odpočinkový prostor „Relax – Art – Fashion Zóna“. Zde si mohou návštěvníci Palladia odpočinout, vypít kávu, mohou zde nechat svého partnera, pokud se mu nechce chodit po obchodech, nabít svůj mobilní telefon, vypůjčit a přečíst si knihu z knihovny vybavené novými knihami od společnosti Luxor, prohlédnout si aktuální trendy v oblékání nebo si užít umění, které zde je pravidelně prezentováno. Kromě toho slouží „Zóna“ jednotlivcům i firmám k pořádání nejrůznějších akcí.

Do „Palladia Zóny“ se zákazníci dostanou snadno od vstupu z náměstí Republiky dvěma na sebe navazujícími eskalátory. Zóna je umístěna v patře +2 (Tasty Garden) Palladia, hned vedle fitness centra Form Factory. Prostoru členěnému klenbami památkově chráněné budovy dodávají denní světlo okna s výhledem na náměstí Republiky. Designové lampy, křesla a pohovky dotvářejí útulnou atmosféru prostoru. Je to místo, kde se každý bude cítit dobře, ať již po toulkách po pražských památkách, nebo po nákupech. Vstup je zdarma.

Stálé výstavy umění

„Palladium Zóna“ hostila od června do září 2022 výstavu velkoformátových obrazů malíře Milana Sodomy „We met again“, kterou věnoval své ženě Daniele, s kterou se právě v nákupním centru Palladium náhodně potkal. Výstava tak tematicky navazovala na loňskou úspěšnou výstavu fotografií fotografa Roberta Vana s názvem „Women“, která se v Palladiu uskutečnila vloni na podzim.
Od 6. září 2022 zde mohou návštěvníci zhlédnout výstavu surrealistických obrazů malířky Kláry Sedlo s názvem Re/kreace. Výstava je „výletem do fantazie“ – aneb jak by to vypadalo, kdybychom místo k moři jezdili na výlety do vlastních snů. Autorka k výstavě dodává: „Obrazy mají letní atmosféru, sem tam se v nich setkáváme s bizarními zátišími, zvířaty či postavami. Kdo se nachytá na to, co vidí na obraze na první pohled, zůstává přede dveřmi a je ochuzen o skrytá tajemství pro vyvolené.“ Návštěvníci Palladia si mohou tuto výstavu zdarma prohlédnout do 31. 10. 2022. Zóna je otevřena denně od 10 do 20 hodin. Klára také pořádá komentované prohlídky svých obrazů. Více informací je vždy uvedeno na stránkách www.palladiumpraha.cz

Prostor pro pořádání menších akcí

„Relax – Art – Fashion Zónu“ v Palladiu lze také využít na krátkodobé i dlouhodobé soukromé nebo firemní akce. Je možné ji uzavřít prosklenou stěnou a oddělit ji od ruchu nákupního centra. Mohou se zde konat workshopy, přednášky, prezentace, tiskové konference apod. S prostorem sousedí i zázemí pro umělce či catering. Jako příklad můžeme uvést casting na Miss ČR, který se zde uskuteční ve dnech 29. a 30. října 2022.

Relax – Art – Fashion Zóna

Nákupní centrum Palladium
náměstí Republiky, Praha 1
• stanice metra a tramvaje Náměstí Republiky
• zaparkovat lze v non-stop podzemní garáži Palladia se 600 parkovacími místy

Více informací o Zóně naleznete na webu
www.palladiumpraha.cz
nebo na sociálních sítích nákupních centra
www.fb.com/palladiumpraha.cz
www.instagram.com/palladiumpraha

Nákupní centrum PALLADIUM, na náměstí Republiky, prošlo v letech 2020 – 2022 rozsáhlou modernizací. Došlo při ní k rekonstrukci prostorů všech hlavních vstupů, úpravě fasády na náměstí Republiky, úpravě osvětlení centra a rozšíření podlahové plochy na úrovni přízemí nákupního centra, kde byl umístěn nový moderní Infokiosek.
Prostor mezidveří u vstupu z náměstí Republiky oživil výrazný designový prvek – světelná instalace z dílny severočeské společnosti Preciosa Lighting. Jedná se o dynamickou instalaci složenou z více než 500 skleněných trubic, kterou je možné naprogramovat, pracovat s proměnami barev a vytvářet unikátní světelnou show. Světelnou instalaci složenou ze 700 skleněných trubic z čirého a matného křišťálu je možné obdivovat také v prostorách vstupu do PALLADIA ze stanice metra Náměstí Republiky. V letech 2021-2022 bylo modernizováno také druhé patro nákupního centra. Změny se dočkala jedna z nejfotografovanějších částí Palladia, světelný tunel nad expresním eskalátorem vedoucím z přízemí přímo do druhého patra. Součástí úprav patra byly změny architektonického řešení, zejména v části vyhrazené pro rychlé občerstvení neboli tzv.„fast-foodu“. V rozsahu celého patra proběhla obnova podlahové krytiny a změny stropních povrchů, které jsou sestaveny z moderních organických tvarů tak, aby celkové vyznění zmodernizovaného prostoru vyhrazeného pro gastronomii evokovalo zeleň zahrady. Nová obchodní značka gastronomického konceptu v Palladiu „Tasty Garden“ chce evokovat zahradua chutí, kterou představuje široké spektrum gastronomické nabídky pro zákazníky na jednom místě, od klasických restaurací (indická, thajská, česká) až po fastfoodové restaurace nebo stánek se specialitami, jako jsou čerstvě připravené wafle nebo ovocné šťávy a zmrzliny.