PSN: Již 30 let probouzí domy k životu

Na českém trhu s nemovitostmi působí již od roku 1991, původně jako Pražská správa nemovitostí. Založil ji tehdy Václav Skala, dnes ji vede jeho syn Max. Společnost PSN, jak je označována od roku 2019, letos slaví 30 let na trhu s nemovitostmi. Tato rodinná firma patří mezi největší hráče na realitním trhu v České republice. Řečí čísel: tržby přes 3 miliardy korun, roční zisk EBITDA téměř 1 miliarda, 105 zaměstnanců. Portfolio nemovitostí PSN zahrnuje domy, byty, top rezidence, kanceláře i další komerční prostory. Nastavuje také nové standardy developerských řešení a revitalizuje historické objekty. Vlastní více než 70 exkluzivních nemovitostí v Praze, Pardubicích a Hradci Králové, které dále rozvíjí.

PSN dlouhodobě vytváří vlastní portfolio nemovitostí v Praze, Pardubicích a Hradci Králové. V portfoliu se nacházejí budovy s výjimečnou architektonickou hodnotou. Prostřednictvím citlivé rekonstrukce jim společnost s pomocí renomovaných architektů vrací genius loci a hledá jejich nejlepší využití. Probouzí domy k životu!

PSN stále roste, proto hledá další akvizice

Pandemie neměla na společnost zásadní negativní dopad, proto dále roste! Rozvíjí svoje projekty především v Praze. V příštích 5 letech je PSN připravena prostavět 10 miliard korun. Hledá další zajímavé akvizice nejen v Praze, zajímají ji jak hotové projekty, tak projekty určené k rekonstrukci či pozemky vhodné k nové výstavbě nejen pro bydlení. V plánu na dalších 5 let je výstavba až 3 000 bytů v celkem 25 projektech.

PSN roste i personálně a ke stabilnímu týmu, který je se společností v průměru 10 – 20 let, dobsazuje zajímavé expertní pozice. Maximální komfort je pro společnost samozřejmostí, ať už se jedná o nákup nemovitostí, prodej jednotek v rezidenčním bydlení či pronájem komerčních a bytových prostor. Tým zajistí veškeré formální a technické záležitosti, kompletní právní servis i financování. Jako přímý majitel garantuje nejvýhodnější podmínky pro reality na prodej i k pronájmu. Zkušenosti profesionálního týmu PSN proměňuje představy klientů v realitu.

Do aktuálního portfolia projektů PSN se mimo jiné řadí:

Tančící dům slaví 25 let
Poté, co v roce 2013 zahrnula PSN Tančící dům do svého portfolia, si dala za cíl tento architektonický skvost zpřístupnit lidem a široké veřejnosti. Byla zpřístupněna terasa na střeše s jedinečnou vyhlídkou. V budově je dále výborná restaurace, fungující hotel, kavárna a galerie. Tančící dům, jedna z nejkrásnějších budov světa, se dočkala nejen zpřístupnění, ale i péče, kterou si zaslouží. Jeden z novodobých architektonických skvostů Prahy byl otevřen 20. června 1996. Tančící dům navrhl Frank O. G společně s Vladem Milunićem. Interiéry kanceláří investora byly z části svěřeny architektce Evě Jiřičné. Tančící dům navštíví 600 tisíc návštěvníků ročně, zhruba polovinu tvoří domácí turisté.

VINOHRADSKÁ 8  – Nová dominanta centra Prahy
Na jaře letošního roku si PSN k 30. narozeninám firmy nadělila předčasný dárek. Za 870 milionů korun koupila pozemek po bývalém Transgasu. Je to poslední takto ucelený pozemek v absolutním centru Prahy. Jedná se proto o naprosto přelomový projekt lokality Vinohrad a Václavského náměstí. Z hlediska rozvoje města připravuje lokalitu, která probudí k životu další kousek Prahy. Připravuje projekt pro lidi, a proto má absolutně nejvyšší ambice. Věří, že kombinací bydlení, kanceláří a služeb vytvoří naprosto výjimečnou a vyhledávanou destinaci.

V tento moment pracuje na studii, kde z původního záměru 100 % kanceláří předchozího vlastníka připravuje převažující funkci bydlení. Studie definuje provozní principy a napoví, jak bude fungovat pro důležitý veřejný prostor a obchodní jednotky.

V plánu je zde vystavět multifunkční objekt čítající kanceláře, obchody a byty.

• Dům Módy na Václavském náměstí 
• Palác Dlážděná
• City Empiria
• Plánovaná konverze v areálu Kohinoor ve Vršovicích (výstavba cca 550 bytů)
• Rekonstrukce bývalé Městské telefonní ústředny v ulici Fibichova (výstavba cca 120 bytů)
• Novostavba v ulici Maroldova v Nuslích (50 bytů)
• Unikátní projekt Vanguard v pražských Modřanech s přilehlou novostavbou (250 bytů)
• Rodinné domy Miškovice – výstavba rodinných domů a bytů (55 RD a 45 bytů)