Pro bydlení, práci nebo relax v přírodě …v každém ročním období …to jsou Woodky

Woodky neboli Tinyhouse jsou malé domky na kolech, které nahrazují klasické bydlení či rekreační objekty. Kouzlem těchto domků je svoboda. Přesunout ho většinou můžete kamkoliv bez zdlouhavých úředních procesů a ve srovnání s cenami nemovitostí i bez velkých finančních výdajů. Tato myšlenka zaujala bratry Suché natolik, že je spolu v Doubravici u Českých Budějovic začali stavět pod firmou Woodky s.r.o.

„Trvalé či rekreační bydlení na malém prostoru je samozřejmostí, za kterou si stojíme.“

Jak se zrodilo trvalé či rekreační bydlení na malém prostoru – Woodky?

„Příběh Woodky se začal psát v roce 2017, kdy jsem si chtěl pořídit dřevěný domek na zahradě, ale z žádných dostupných jsem si nedokázal vybrat,“ vzpomíná na začátky Tomáš Suchý. „Mám rád originální a kvalitní věci, a proto jsem se rozhodl si svojí první woodku postavit, jelikož jsem nedůvěřoval seriovým výrobám na prodej. Woodka, neboli náš tiny house, měla být alternativou ke klasickému způsobu bydlení a zároveň šetrná k přírodě. První woodka neměla možnost být na SPZ ani nebyla na kolech. „Vytvořil jsem si boudičku, kterou jsem umístil na samotu k rybníku v Novohraských horách a byla zcela soběstačná. Po čase jsem chtěl woodku přemístit a tehdy jsem si uvědomil, že bych mohl začít vyrábět woodky na kolech a hlavně pojízdné. Sednul jsem si ke stolu a přemýšlel nad celou technologií, která byla asi největším problémem celého tohoto projektu, stálo to hodně úsilí, aby vše fungovalo pro běžný život a aby woodka byla dokonale soběstačná. Chtěl jsem, aby se mohla legálně přepravovat po našich silnicích a hlavně, aby byla originální. Nakonec vznikla woodka, jakou známe dnes. Nápad na celou prosklenou stěnu přišel u zmíněného rybníčku na samotě. Vstával jsem jednou z postele a chtěl vidět ven na krásu přírody kolem sebe.

Podřízeno klidnému pobytu

Hlavní vizí společnosti se stává realizování nevšedních stylových tiny housů v prémiovém provedení z materiálů nejvyšší kvality. V současné době je možné navštívit woodku na Lipenské přehradě nebo nedaleko zámku Hluboká nad Vltavou.
Díky energetické a ekologické udržitelnosti se Woodky stávají budoucností, kterou pozitivně ovlivňují.
Prioritou pro bratry Suché vždy byla maximální funkčnost, kvalita materiálů a zpracování. Jejich Woodky jsou v rámci testování dlouhodobě vystavovány všem povětrnostním vlivům a díky tomu se jim podařilo vychytat všechny technologické nedostatky, které by mohly narušit klidný pobyt v přírodě. V případě speciálních požadavků se dají tyto Woodky na přání zákazníka různě modifikovat nebo upravit na míru.

Soběstačnost – vybavení – mobilita

Dle zvoleného typu Woodky odpadá závislost připojení na inženýrské sítě. Díky solárnímu systému a dalšímu vybavení můžete fungovat bez jakékoliv přípojky. Ve Woodkách nechybí vybavení jako vytápění, lednice, plynový nebo elektrický vařič, koupelna se sprchovým koutem, chemickým nebo splachovacím WC a umyvadlem, solární systém, krb na biolíh. Vybavení se liší podle typu Woodky nebo dle přání zákazníka.
Woodka je vhodná jako objekt k dlouhodobému pronájmu na vlastním pozemku, ale je možné ji vyrobit i s registrační značkou (SPZ) pro provoz na pozemních komunikacích.

Můžete si vybrat svou Woodku

Pod značkou Woodky jsou vyráběny tři základní modely

  • SHORT
    Woodka Short má nejběžnější rozměry 2,5 x 3,6 m. V horní části domku je vyklápěcí postel pro dvě osoby, v dolní části najdete rozkládací stolek se seslíky a prostor pro rozkládací gauč. K dispozici je jednoduchá kuchyňka s úložným prostorem s mobilním dřezem a baterií, která lze napojit na tlakovou nádobu.
  • LONG CITY
    Woodka Long City je určená na zahradu, do města i na vesnici. Pro děti, hosty i přátele. Ideální soukromé bydlení, které lze připojit na připravené inženýrské sítě k zajištění bydlení. Oproti Woodce Short je větší o plnohodnotnou koupelnu se sprchovým koutem, WC a umyvadlem. V základní variantě je k dispozici také kuchyně s elektrickou varnou deskou, lednicí, dřezem a úložným prostorem.
  • LONG COUNTRY
    Woodka předurčená svou výbavou a energetickou soběstačností pro využití v přírodní krajině hor a nížin. Spolu s praktickým a kvalitním vybavením se stává dokonalým útočištěm pro čtyřčlennou rodinu, která žije pasivním i aktivním životním stylem.

www.woodky.cz