Privátní značky dm dmBio a alverde zabodovaly jako tzv. zelené značky

Produkty dm značek dmBio a alverde získaly ocenění pečetí Green Brands. Tou jsou označené produkty, které přispívají k trvale udržitelnému rozvoji, ochraně přírody a klimatu. Certifikaci uděluje nezávislá porota odborné brand-marketingové organizace Green Brands v mezinárodní spolupráci s ústavy pro výzkum trhu a veřejného mínění a s institucemi zabývajícími se ochranou životního prostředí, klimatu a trvalé udržitelnosti.

Pečeť Green Brands získávají značky, které jednají v duchu trvalé udržitelnosti. V roce 2020 ocenění dostaly i dm značky dmBio a alverde. „Důraz na ohleduplnost a odpovědné chování vůči životnímu prostředí byly vždy důležitou součástí filozofie společnosti dm. Ocenění si proto velice vážíme. Vnímáme jej zároveň jako závazek do budoucna a pobídku k dalším krokům směrem k trvalé udržitelnosti,“ komentuje Martina Horká, jednatelka společnosti dm.

alverde: Krása z přírody

alverde se zrodila již v roce 1989 jako vůbec první značka přírodní kosmetiky v Německu. Na český trh vstoupila v roce 2002. Jedná se o jednu z 27 dm značek a je mezi nimi zástupkyní přírodní kosmetiky. Ta dnes přináší širokou nabídku produktů pro péči o pleť a tělo, přes vlasovou kosmetiku, produkty péče o děti, dekorativní kosmetiku nebo řadu produktů určenou mužům.

Produkty se mohou pochlubit mezinárodní certifikací NaTrue, která garantuje, že výrobky alverde splňují ta nejpřísnější kritéria pro přírodní kosmetiku. Produkty neobsahují žádné ingredience na bázi minerálních olejů a také žádné syntetické vůně, barviva a konzervační látky.

Šetrnost vůči životnímu prostředí se u dm značky alverde neprojevuje pouze ve složení produktů.Společnosti dm záleží také na jejich balení. Od července 2018 jsou obalové tuby produktů alverde vyrobené z nejméně 50 % z recyklovaného materiálu. Informaci o výši podílu recyklátu v obalu a jeho další recyklovatelnosti jsou dostupné na zadní straně produktů. Značka alverde získala již v roce 2013 německou obalovou cenu v kategorii „Kosmetické a hygienické obaly“ za ekologicky šetrné skládací krabice. Ty jsou 100% recyklovatelné a až z 80 % jsou vyrobeny z recyklovaného materiálu. Barvy, které jsou na obalech přírodní kosmetiky alverde použité, neobsahují minerální oleje a jsou vyrobené výhradně z obnovitelných rostlinných surovin.

dmBio: zdravá a vědomá výživa

Značka dmBio nabízí od roku 2015 kvalitní biopotraviny za nízkou cenu. Suroviny pro přípravu produktů dmBio jsou ve 100% biokvalitě, značka tak splňuje přísná kritéria nařízení EU, které předepisuje v případě biopotravin 95% podíl složek v biokvalitě. Více než 60 produktů dmBio získalo certifikaci společností Naturland, nebo Demeter, jejichž standardy přesahují požadavky ekologických směrnic EU.

dmBio přináší širokou nabídku biopotravin, včetně dětské výživy, a to jak základních potravin, tak také hotových jídel. Značka také myslí na lidi s různými typy potravinových nesnášenlivostí a alergií, ale i na ty, kteří se rozhodli stravovat vegetariánsky, či vegansky.

Stejně jako značka alverde hledá i dmBio v kategorii potravin alternativy trvale udržitelného balení. Například vnitřní fólie čokolád dmBio je zhotovena z kompostovatelného celofánu, který je vyráběn z obnovitelných surovin.

www.dm.cz