Přichází Dinoo

Otevíráme dveře do minulosti. Do světa, který v každém z nás probouzí touhu po poznání, fascinaci historií naší planety nebo zájem o příběhy psané pradávnými obyvateli naší planety. Vítejte v našem světě, kde se minulost stane součástí vašeho každodenního života! Vítejte ve světě Dinoo!

Již v minulém roce jste měli možnost poprvé nahlédnout do pravěkého světa stvořeného pro naše nejmenší s názvem Dinoo Ostrov. Ten připlul do více než 12 měst v České republice – do Prahy, Olomouce, Českých Budějovic, Kroměříže, Prostějova a dalších. V rámci prehistorické show čekalo na děti 10 soutěžních stanovišť. Malí paleontologové mohli vyhrabat Tyranosauří kostru, odvážlivci krmili dinosaury mrkvičkami anebo chodili na pružném laně nad nebezpečnou propastí. Za splnění úkolů všichni dostali odměnu a diplom, aby se mohli všude chlubit, že zvládli nástrahy džungle a utekli všem dinosaurům. Nechybělo ani spousta nafukovacích dinosaurů, se kterými se každý rád fotil a pokud se náhodou někomu zastesklo po živém dinosaurovi, přispěchal na scénu maskot Rexík.

Na úspěšný letní program navázala svoji zimní tour akce s názvem Dinoo Vánoce. Spolu s „dinoši“ návštěvníci rozsvěcovali vánoční stromy na náměstích a bavili se dvouhodinnou show na podiu plném písniček a soutěží. Kdo by to byl řekl, že téma Vánoce a dinosauři půjde tak skvěle dohromady.

Ke konci Dinoo Vánoc, konkrétně na Praze 13, byla dětem i rodičům představena znělka k novému seriálu Dinoo, který od prosince 2023 servíruje fascinující dinosauří dobrodružství. Jedná se o zábavně-naučný seriál, u kterého se nejen něco dozvíte, ale parádně se zasmějete. Víte třeba, jak byla ve skutečnosti velká Spinoška (Spinosaurus) nebo proč měl Stegi (Stegosaurus) na hřbetě tak velké pláty? Ne? Tak si s dětmi pusťte první díl a najdete odpověď! V dalším díle se zase budete za břicho popadat, jak uvidíte Rexíka zápasit s obří kýtou, kterou si chce opéct. A co najdete v dalších dílech? Na to už musí přijít každý sám. Každý měsíc vychází dva příběhy + další bonusová videa. Pokud tedy máte doma malého „dinosaurologa“, nesmíte si nechat youtube seriál Dinoo ujít. A jestliže jste aktivní na sociálních sítích, mrkněte i na Facebook Dinoo, kde jsou další vtípky nebo jednoduchá bludiště pro zvídavé hlavičky.

Nyní se jistě ptáte, co v roce 2024? Kam to všechno směřuje? Letos se určitě můžete těšit na další místa, kam připluje outdoorová show Dinoo ostrov. Ten bude navíc v menším měřítku zastoupen i na vybraných dětských festivalech. Neustále budou vycházet nové a nové díly na zábavně-edukačním youtube kanálu Dinoo. Ale to není všechno!
V dubnu přijde ta největší paráda, kterou nikdo nečeká. Co přesně to bude, vám nemůžeme prozradit. Ale můžeme vám dát nápovědu. Dinoo svět si budete moci nejen zažít, ale i ochutnat!

Přichází Dinoo – těšte se!