Přibylo 7 nových prodejen sítě Žabka

Měsíc únor byl ve znamení další expanze obchodní sítě Žabka. V nejkratším měsíci v roce otevřela 7 nových prodejen. Čtyři z nich na území Česka a tři na Slovensku. V současnosti provozuje Žabka 128 obchodů v Česku a 5 na Slovensku.

V průběhu měsíce února otevřela Žabka v Česku čtyři nové obchody. Jednalo se o rezidentní typy prodejen v Kostelci nad Černými lesy, v Praze v Kodaňské a Revoluční ulici a poslední obchod přibyl v Pardubicích v ulici Na Spravedlnosti. „Ve většině případů se jedná o rezidentní typ prodejen, na které se nyní soustředíme. Často navazují i na tradici původních obchodů s potravinami a zásadním způsobem zlepšují obslužnost místních obyvatel,“říká Radim Lunda, generální manažer sítě Žabka v ČR. Pardubický obchod je již pátým v pořadí v městě perníku.

Zákazníci v nových prodejnách pořídí čerstvé potraviny, ale i bohatou nabídku služeb finančního servisu, jako např. výběr hotovosti, placení složenek, vyzvednutí zásilek, dobíjení telefonního kreditu všech operátorů nebo prodej losů.

Žabka nadále rozšiřuje i nabízené služby na svých obchodech a dokáže rychle reagovat na měnící se potřeby svých zákazníků. Nově proto do svého sortimentu zařadila i volně prodejná léčiva. K dostání jsou např. ibalgin, paralen, kapky do očí nebo léky na bolest v krku. Postupně rozšiřuje i možnost online nákupů, které provozuje ve spolupráci s aplikací Bolt Food. V současnosti je dostupná na 39 obchodech a na výběr je 750 položek.

Úspěšný obchodní model Žabky se velmi dobře etabloval i na slovenském trhu. V září loňského roku tam byla otevřena první prodejna a brzy k ní začaly přibývat další. V únoru se podařilo otevřít celkem tři, dvě z toho jsou přímo v Bratislavě a jedna v Šamoríně.

„Využili jsme bohaté zkušenosti našich kolegů z Česka, kde Žabka úspěšně působí již řadu let. Plně jsme také zúročili konkurenční výhody, které máme, včetně rychlého a pohodlného nákupu, dobré dostupnosti a daří se nám začleňovat i nové služby včetně možnosti online nákupu prostřednictví aplikace Bolt Food,“vysvětluje Miroslav Ďurana, generální manažer obchodní sítě Žabka na Slovensku.