Přepravce GLS do Česka poprvé přináší Mezinárodní den balíků, v zahraničí baví i pomáhá

Nadnárodní balíkový přepravce GLS pořádá letos poprvé nejen v USA, ale i v České republice oslavy Mezinárodního dne balíků, jehož tradice započala již roku 2015. Přepravní společnost doposud slavila tento den v zahraničí, zejména v Německu, Polsku nebo Maďarsku, kde zapojuje do svých doprovodných volnočasových a charitativních aktivit své zaměstnance a místní komunity. GLS v Česku připravila pro rodiny s dětmi originální hru na principu geocachingu, která se 25. května odehraje po celé republice.

GLS v letošním roce poprvé představuje české veřejnosti svátek, který připomíná význam něčeho tak obyčejného a každodenního jako balík, a který svůj oficiální mezinárodní den stále nemá. Pro Mezinárodní den balíků GLS připravila s pomocí svých standardních technologií originální hru pojmenovanou ParcelCaching, ve které hráči hledají ukryté balíčky s výherními předměty pomocí souřadnic GPS. „Do hry chceme zapojit zejména rodiny s dětmi, na které čeká celkem 300 dárkových balíčků. V nich jsou originální GLS pexesa a smývatelné voskovky od našeho partnera, společnosti Albi. V soutěži o hlavní ceny, která probíhá na našem Facebooku, odměníme tabletem vybrané autory nejoriginálnějších fotografií z průběhu soutěže. Kompletní pravidla a veškeré informace najdou zájemci na našich webových stránkách,“ uvádí Pavel Včela, ředitel společnosti GLS Česká republika.

Zábava i dobročinný rozměr

GLS plánuje i nadále pořádat Mezinárodní den balíků v posledním květnovém víkendu, který předchází Mezinárodnímu dni dětí. Cílem každoročních oslav je totiž podpora místních obyvatel v daném regionu, zejména dětí a mladistvých. Například v německých městech GLS v minulých letech pomohla znovuotevřít vyhořelý mládežnický klub či vybavit studentské výzkumné centrum zaměřené na robotiku. Ve spojených státech amerických zase zaměstnanci spolu s dobrovolníky připravili dárkové balíčky pro děti bez domova. „Letos chceme pro zájemce v Česku vytvořit nejen zábavný odpočinkový den a prostřednictvím dárků jim poděkovat za jejich přízeň, ale i připomenout současný fenomén balíkové přepravy a problematiku udržitelného rozvoje,“ doplňuje Pavel Včela.

Více o soutěži a také registrační formulář najdete zde – https://gls-group.eu/CZ/cs/mezinarodni-den-baliku-2019