Pravá čokoláda z Troubelic, originální sladké dárky pro vaše klienty

Čokoládový příběh malé rodinné čokoládovny z Troubelic na Moravě se začal psát v roce 2010, kdy její zakladatelé poprvé dovezli z Ekvádoru kakaové boby a další kakaové produkty. V každé tabulce jejich čokolády můžete ochutnat něco ze vzdáleného Ekvádoru, rozmanité a exotické země Jižní Ameriky, ve spojení s poctivou prací malé české firmy, která si zakládá na kvalitě a osobním přístupu. 

Výjimečnost čokolády z Troubelic 

Čím je troubelická čokoláda výjimečná, nám prozradil majitel čokoládovny František Bačík: „K výrobě používáme pouze kakaové boby, kakaové máslo a panelu – ztuhlou šťávu z cukrové třtiny. Nápad sladit čokoládu panelou vznikl právě v naší čokoládovně. Do bílých a mléčných čokolád navíc přidáváme sušené mléko. Naším cílem v počátcích bylo vyrobit čokoládu z kakaových bobů bez použití jiných rostlinných olejů, než je kakaové máslo, bez přídatných látek, bílého cukru a lecitinu. Začátky byly náročné. Jsem vystudovaný strojař a s potravinářskou výrobou neměl nikdo z naší rodiny zkušenosti. Navrhl jsem stroj na výrobu čokolády (melanžér), abychom mohli testovat. Receptury na čokolády vznikaly metodou pokus omyl a dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivy´ch ingrediencí, než jsme se dopracovali k jejich konečné podobě. V roce 2013 vznikla první tabulka čokolády určená k prodeji.

Sortimentní portfolio troubelické čokolády

V současné době se v této rodinné čokoládovně vyrábí téměř 30 druhů tabulkových čokolád. Základ tvoří tzv. „čisté“ čokolády – bílá 40%, mléčná 40% a 51%, hořká 75%, 83% a 100%. Vymýšlí zde různé kombinace, ale vždy musí vyniknout především chuť samotné čokolády. V nabídce je tak např. čokoláda s marakujou, spirulinou, levandulí, kávou, drcenými kakaovými boby, chia semínky, s mandlemi, višněmi, sušeným ovocem atd.

Kromě tabulkových čokolád vyrábí také čokolády s reliéfem. To znamená, že je na čokoládě ručně nanesen reliéf z jiného druhu (barvy) čokolády. Tyto čokolády se hodí jako dárek k různým příležitostem – čokolády reklamní, svatební, narozeninové… Je možné si na zakázku nechat vyrobit čokoládu s vlastním reliéfem i obalem. Proto jsou časté poptávky z řad firem po čokoládách s vlastním logem sloužících jako dárky pro partnery a klienty.

U zakázkové výroby nabízí Čokoládovna Troubelice několik variant gramáže a tvaru čokolád – 5g čokoládová kolečka s reliéfem, 45g tabulkové čokolády, 120 g čokolády s reliéfem, dřevěné dárkové kazety s možností potisku nebo gravírování. Firmám nabízí možnost zpracování designu obalů na základě jejich požadavků. 

Ukázky zakázkové výroby je možné vidět na webových stránkách www.cokoladovnatroubelice.cz v sekci zakázková výroba (horní menu). Na e-shopu mohou objednávat jak koncoví zákazníci, tak i maloobchodní odběratelé, kteří tyto produkty prodávají ve svých prodejnách či gastro výrobci. 

Čokoládovna Troubelice
Troubelice 10, 783 83 Troubelice
www.cokoladovnatroubelice.cz
Zakázková výroba: 
marketing@cokoladovnatroubelice.cz
Telefon: +420 720 061 949