Povědomí o Canonu zvyšuje v zahraničí shop-in-shop z Česka

Světový výrobce fotoaparátů Canon prodává nejen u nás, ale i v dalších více než dvou stovkách zemí světa. Působí také ve Slovinsku, kde hledal cestu, jak veřejnosti představit své portfolio tiskáren a fotoaparátů. Oslovil proto českou in-store komunikační agenturu Dago, která realizovala podporu v místě prodeje formou designových promostánků.

Shop-in-shop, který si nechal Canon zhotovit, ukazuje nakupujícím vybrané výrobky z řad tiskáren a fotografií. Díky tomu zvyšuje u návštěvníků povědomí o značce, což byl také jeden z hlavních záměrů.

Cílovou skupinu, na kterou Canon výběrem vystavených produktů míří, tvoří široké publikum. Především je to mládež od 14 do 20 let. Spadají sem také rodiny s dětmi. Podle zacílení pak výrobce koncipoval i vzhled promostánku. „Rozdělili jsme ho do tří hlavních částí. Vpravo stojí zaoblený stůl polepený fotografií mladých lidí, kteří fotí. Tato část má přilákat především mladší generaci. Vystavení vlevo naopak svojí jednoduchostí směřuje na rodiny,“vysvětluje Jan Slabý, projektový manažer z Daga.

Zadní část shop-in-shopu má návštěvníky pobavit. „Nejprve si mohou půjčit některý z vystavených fotoaparátů a nafotit různé fotky, které následně vytisknou pomocí připravených tiskáren na zadním panelu. Vytištěný obrázek může zákazník připevnit na stěnu. Dohromady tak vzniká jakási mozaika, kterou může každý příchozí svou fotkou rozšířit,“ doplňuje Jan Slabý z Daga.

Při výrobě bylo využito několika různých materiálů, jako je lamino, kov a plastové prvky. Viditelnost vystavení zvýrazňuje v popředí LED nasvícení, které je zabudováno pod horními deskami obou stolů. Spolu s vystaveným zbožím bylo vystavení dodáno a umístěno se zabezpečovacím systémem, který nesmí u podobných realizací chybět.

Shop-in-shop zatím vznikl v jednom provedení. Momentálně ho slovinští zákazníci objeví v jedné z předváděcích hal v Lublani, kde bude stát permanentně.

Kontakt: Tomáš Fridrich, tomas.fridrich@adison.cz, tel.: +420 723 180 727