Poptávka po franchisingu a nových franchisových konceptech po skončení korona pandemie v Česku a na Slovensku stále stoupá!

V České a Slovenské republice se zvyšuje poptávka po franšízovém způsobu podnikání, a to zejména ze strany středně velkých nebo začínajících podnikatelů, absolventů vysokých škol nebo manažerů českých i zahraničních společností. Franchising se stává alternativou jejich dalšího možného podnikatelského rozvoje, nebo jediná cesta k tomu, aby obstáli v náročném tržním prostředí otevřeného evropského trhu, kam jak známo patří i Česká republika a Slovensko. V roce 2000 bylo na českém trhu cca. 50 franšízových konceptů, v roce 2020 již asi 250 a kvalifikované odhady pro další vývoj franšízingu uvádí, že do roku 2025 by jich mohlo být až 330.

Jaké jsou hlavní důvody, proč zájem o franchising i po skončení korona pandemie stoupá? 

Tato metoda podnikání nabízí mnoho výhod především pro malé a středně velké podnikatele, bezpečnější podnikání a relativně vysokou rentabilitu vlastního vloženého kapitálu. Jako franchisant – franšízový příjemce – silného mezinárodně působícího řetězce zůstáváte právně a finančně samostatnými podnikateli a máte přitom možnost využívat veškerých výhod, jaké mají jen velké a většinou nadnárodní společnosti. 

Nový český master-franchisový partner a jeho budoucí franchisoví partneři získají totiž praxí prověřený koncept „na klíč“, rozsáhlé know-how zdokumentované ve formě franchisového balíku, kvalitně připravený business plán, důkladné zaškolení od franchisora – majitele franchisového konceptu – a další trvalou podporu před a po zahájení činnosti na českém a slovenském trhu. 

Franšízing umožňuje začít podnikat v relativně velmi krátké době.

Do cca. 3-4 měsíců po zaškolení a řádné přípravě ze strany franchisora – majitele franchisového konceptu – je možné zahájit vaše aktivity na českém a slovenském trhu, a to pod zavedenou, praxí prověřenou a úspěšnou mezinárodní franšízovou značkou, která „přežila“ i dlouhou kovidovou krizi v letech 2020–2021.

Pokud máte zájem o franšízing a chcete vědět více o jeho výhodách a možnostech, jakož i o nových franchisových systémech, které přichází na český a slovenský trh, tak sledujte internetové stránky: www.avexsystems.cz – Katalog franchis nebo kontaktujte jednoho z nejlepších odborníků na franchisové podnikání v ČR:

Ing. Aleš Tulpa
AVEX systems
E-mail: ales.tulpa@avexsystems.eu
Mobil: 724 007 505
www.avexsystems.cz

Na český a slovenský trh přichází nové kvalitní a v praxi prověřené zahraniční franchisové systémy 

Zde jsou příklady některých franšízových konceptů, které mají aktuálně zájem o vstup na český a slovenský trh a pro které hledá společnost AVEX systems nové master-franchisové nebo franchisové partnery:

 

DUCK DONUTS, USA

Síť s více než 100 prodejnami v USA a dalších zemích ve světě známých a oblíbených produktů pod názvem DONUTS. Vysoká kvalita, velmi široký sortiment, vždy čerstvé, chutné a voňavé výrobky pro všechny cílové skupiny zákazníků, kteří mají rádi velmi dobrou koblihu ke kávě nebo čaji. 

KALDI, Holandsko

Největší síť kaváren na holandském trhu s vysoce kvalitní nabídkou kávy a 50 druhy čaje. Všechny hosty uchvátí unikátní design a interiér těchto kaváren, jakož i zajímavá kombinace retailu s gastronomií. 

M ROOM, Finsko

Největší franchisová síť tzv. Barber Shops – pánského holičství – v Evropě. Koncept nabízí péči o vlasy, vousy, pleť a o osobní styl mužů s použitím vlastních vysoce kvalitních produktů. Po skončení korona pandemie stoupá enormně poptávka ze strany klientů. Pánská holičství pracují opět 7 dnů v týdnu. 

NAU!, Itálie

Největší síť prodejen na italském trhu s módními, kvalitními a cenově výhodnými optickými i slunečními brýlemi pro všechny cílové skupiny zákazníků v atraktivním italském stylu. První prodejny v ČR by měly být otevřeny již na podzim 2021.

 

BYKALENDER, Dánsko

Unikátní franchisový koncept s nabídkou adventních kalendářů s minimálními investicemi a zajímavými výnosy. Koncept je vhodný pro města s více než 20.000 obyvateli.

 

CRYOSIZER, Německo

Nabízí speciální metodu pro snížení tělesné váhy osob, vzestup výkonnosti sportovců, snížení pocitu bolesti a celkového zlepšení psychického stavu známou i jako kryoterapie. 

 

Mr. KEBAB, Slovensko

Moderní fast food s kvalitní nabídkou jídel a nápojů. Atraktivní franchisový koncept s rychlou návratností investic srovnatelný s lídry v oblasti fast foodu na českém trhu!

Podrobnější prezentace těchto a dalších franchisových systémů najdete na webu společnosti AVEX systems www.avexsystems.cz – Nabídka franchis. Pokud máte zájem o franšízing a chcete vědět více o jeho výhodách a možnostech, tak sledujte internetové stránky: www.avexsystems.cz.