Obejdeme se v budoucnosti balení bez plastů?

Společnost Igepa vnímá současné trendy i poptávku po udržitelných materiálech nejen v oblasti balení. Věří, že balení budoucnosti bude bez plastů a plně recyklovatelné. Balení je nutností, jak pro distribuci, tak bezpečnost potravin a brání i jejich plýtvání. Nyní je ale možné použít alternativu k plastům, usnadnit recyklaci a snížit uhlíkovou stopu. Na trhu se objevují lepenky s ekologickou bariérovou vrstvou, která pomáhá nahradit plast v koncových aplikacích vyžadujících odolnost vůči mastnotě a vlhkosti.
Igepa je exkluzivním distributorem pro český a slovenský trh skládačkové lepenky MetsäBoard.

MetsäBoard Prime FBB EB

Společnost MetsäBoard vyvinula novou plně natíranou skládačkovou lepenku s ekologickou bariérou bez použití plastů se střední odolností proti vlhkosti a mastnotě.
– Bez plastů, recyklovatelná a kompostovatelná
– Nejbělejší lepenka bez OBA na trhu s vynikající potiskovatelností
– Žádné fluorochemikálie nebo optické zjasňovače (OBA)
– Vhodná pro přímý styk s potravinami

Hlavní přínosy:

– Ochraňující, pevná, ale lehká
Lehká lepenka s ekologickou bariérou vytváří jedinečné příležitosti pro udržitelnost. Významné sníženi snížení hmotnosti obalu, méně suroviny nutné k výrobě a snížení uhlíkové stopy, to vše při zachování vysoké kvality.
– Bezpečná pro přímý styk s potravinami
Vyrobeno ze 100% primárních vláken bez fluorochemikálií nebo OBA.
Transparentní dohledatelný původ z udržitelně obhospodařovaných lesů.
– Úžasný vizuální zážitek
Nejbělejší lepenka bez optických bělidel na trhu, s vynikající potiskovatelností.

 

Tuto lepenku dodává pro náš trh společnost IGEPA, která patří v Evropě mezi přední hráče v oblasti dodávek papíru a dalších materiálů pro polygrafii a reklamní průmysl. Česká pobočka Igepa velkoobchod papírem spol. s r.o. vznikla počátkem devadesátých let minulého století. V současnosti má ale IGEPA celou řadu novinek. Mezi hlavní patří převzetí veškerých aktiv společnosti ZING trading na českém trhu, čímž významně posílila svou pozici v oblasti Paper & Print, má novou business unit Office & Packaging, nový showroom a také nového ředitele – Ing. Petra Breburdu.

  igepa.cz

Skvělé vlastnosti pro prémiové použití obalů vyžadujících bariérové vlastnosti