Naplněná vize o kvalitní a povznášející čokoládě

Značku Steiner & Kovarik založili na tradiční výrobě s inovativním myšlením. Nejkvalitnější čokolády z pečlivě vybíraných přírodních ingrediencí jsou vyrobené podle vlastních jedinečně formulovaných receptů. Cílem značky je působit radost čokoládou, která je tvořena s důrazem na autentickou chuť a design. Zdokonaluje umění kombinování lahodných i netradičních chutí a tím zajišťuje, že si budete moci vychutnat čokoládu světové úrovně. Vyvinula také několik receptů z tradičních českých ingrediencí, které vás nadchnou dokonale vyladěnou chutí!

Silvie & Petr

Steiner & Kovarik je luxusní čokoládová značka, kterou v roce 2011 založili Silvie Steinerová a Petr Kovařík. Spojení nejen jejich jmen se stalo základem rodinné firmy Pražská čokoláda, která značku zaštiťuje a která působí na trhu již od roku 2005.

„Není nad láskyplnou péči a tu ve Steiner & Kovarik věnujeme všemu, co děláme – vybírání surovin, tvoření designu, péči o zákazníky a zejména samotné výrobě,“ říká Silvie Steinerová. „Věříme v poctivost, originalitu, vzájemnou úctu a sílu lásky. Věříme, že vloženou energií formujeme nejen vzhled a chuť našich výrobků, ale i jejich energetický vliv. Energie, kterou vkládáme do všeho, co děláme, se promítá do každého z našich výrobků. Stejně jako do kvality služeb, které poskytujeme našim zákazníkům. Péče a láska, s níž vše děláme, se odrážejí nejen v designu a lahodné, povznášející chuti našich produktů, ale i v energii, kterou zákazníci díky našim produktům získávají. Naše jedinečná čokoláda nese název Aluna, což znamená v jazyce Kogi “spirituální síla”.
U nás ve společnosti Pražská čokoláda jsme hrdí na to, že se nám do rukou dostávají ekologicky a láskyplně pěstované produkty, mimo jiné i proto, že všichni vyznáváme stejnou filozofii. Nikdo z nás nebere čokoládu jako pouhý produkt velkovýroby, ale ctíme jedinečnost všeho, co vyrůstá na naší Zemi, co prochází rukama lidí, a ve finále nás i mnohonásobně přesahuje.“

Neustále se zlepšujeme

„Naše mimořádná kvalita práce a zaměření na detail při výrobě skvělého čokoládového zážitku nezůstala bez povšimnutí,“ podotýká Petr Kovařík. „Naše výrobky jsou pravidelně oceňovány v mezinárodních soutěžích jako Great Taste Awards, kde jsme dokonce získali velmi prestižní označení „Great Taste Producer“, určené jen výrobcům, jejichž produkty byly oceňované několik let po sobě.
Jednou z nejuznávanějších soutěží mezinárodní úrovně je International Chocolate Awards, zaměřená na bean to bar čokoládu, kde se nám podařilo s naší jedinečnou Alunou uspět dokonce v celosvětovém měřítku, čímž jsme se stali jednou z nejvýše oceněných značek v České republice v této soutěži.
Trváme na kvalitních, často organických ingrediencích a jsme certifikovanou bio výrobou. Používáme co nejvíce zdraví prospěšné suroviny, dbáme na původ ingrediencí a většina našich produktů má dohledatelný původ, k tomu stále zvyšujeme podíl superpotravin.“

Aluna bean to bar čokoláda bio – když chcete jen to nejlepší

„Vzali jsme si za své nabídnout zákazníkům co možná nezdravější a nutričně bohatou čokoládu bez kompromisů,“ vysvětluje Silvie Steinerová. „Proto používáme ty nejkvalitnější bio ingredience, jako je kokosový cukr, který má nízký glykemický index, kakaové boby té nejvyšší kvality, přírodní vanilka, bio mléko z rodinných farem či kokosové mléko. Všechny suroviny pro naše čokolády pečlivě vybíráme z celého světa. Naše kakaové boby odrůdy trinitario a criollo (nejkvalitnější kakaové boby na světě) jsme našli v Kolumbii na rodinné farmě Justiniana Suaréze, od kterého je kupujeme přímo bez prostředníků – direct trade a on tak dostane zaplaceno, to co potřebuje. Tak jako my, ani Justinian nedělá při pěstování žádné kompromisy, jeho boby jsou pěstované s láskou, péčí a respektem k přírodě. Jako hnojivo používá přírodní probiotika, boby jsou tedy bio a zcela bez chemie, navíc pěstovány v přirozeném prostředí bez podpory monokultur a kácení pralesů. Jako sladidlo jsme vybrali kokosový cukr, protože má nízký glykemický index, nejedná se o rafinovaný cukr, a navíc jde o nejšetrněji zpracovávaný cukr vůbec. Když už mléko, tak z rodinných farem v horských oblastech Berchtesganu, kde se krávy opravdu pasou na horských loukách a nejsou týrány!“

Nejen kvalitní ingredience, ale i zpracování

„Kvalitní čokoládu ovšem nedělají pouze suroviny. Neméně důležité je jejich zpracování.,“ vysvětluje dále Silvie. „Velmi zásadní je pro chuť čokolády proces fermentance, kdy kakaové boby kvasí při určité teplotě za přísného dohledu farmářů. Naše kakaové boby se suší na slunci, potom se přeberou a následuje pražení, jež má velký vliv nejen na konečnou chuť, ale i na to, kolik prospěšných látek v kakau zůstane. Protože kakao je superpotravina, pražíme jej do 120 °C, aby si zachovalo co možná nejvíce všech blahodárných vitamínů, minerálů a antioxidantů. My jsme se rozhodli pro tradiční výrobu v kamenných mlýnech. Nealkalizujeme a neoddělujeme kakaové máslo. Výslednou chuť a konzistenci získáváme dobou a teplotou při konšování. Aby byla čokoláda sametově hebká a rozplývala se na jazyku, konšujeme ji min. 72 hodin, následně se nechá uležet a pak už se vylévá do tabulek, balí do krásných obalů a putuje ke konzumentovi. Postupně vznikají další bean to bar čokolády s fantastickými příchutěmi jako růže, hlíva ústřičná s pomerančem, kampotský pepř a mnoho dalších.“

Čokoládové firemní dárky

Společnost Pražská čokoláda vyrábí také čokoládové dárky na míru. Tuto službu poskytuje nepřetržitě od roku 2015 a její zákazníci jejím prostřednictvím potěšili již více než 70 000 obdarovaných. Díky spolupráci s dceřinou firmou Český nugát s.r.o. dokáže připravit pralinky, mandle v čokoládě, kávová zrna v čokoládě, rozinky v čokoládě, čokoládové miniaturky a další čokoládové dárky v exkluzivních obalech přesně podle přání klienta. Často firmy jako dárky pro své partnery a klienty objednávají čokolády s vlastním logem. Důležitá je pro výrobce nejen vizuální stránka, ale také nejlepší kvalita použitých surovin a lahodná chuť bean to bar čokolády.
Firmám i koncovým zákazníkům nabízí možnost zpracování designu obalů na základě jejich požadavků. Ukázky zakázkové výroby je možné vidět na webových stránkách

www.steinerkovarik.com/cokoladove-darky
joanna.kasyk@steinerkovarik.com