Na samotě v přírodě s krásným výhledem

Probouzím se na úpatí Krkonošského národního parku na úplné samotě. Probouzím se ve vonící peřině v naprostém tichu. Probouzí mě paprsek ranního Slunce. Probouzím se v TaMaringotce. Od kamárádů jsem dostal voucher na pobyt, takže jsem moc nevěděl, do čeho jdu.

TaMaringotka je maringotka, která je předělaná do moderního glampingového stylu. Na svědomí ji mají dva mladí kluci z Krkonoš, kteří měli sen ukázat ostatním lidem Krkonoše z trochu jiného úhlu – bez lidí, ale s tím nejlepším výhledem na ně. Koupili starou maringotku a vlastními silami ji přestavěli do tohoto stavu. Zvenku je obložena modřínovým dřevem, uvnitř jsou sice palubky, ale opracované a ošetřené lazurou, takže vůbec nepůsobí lacině. Dominantní jsou uvnitř dvě obrovská okna. Jedno s unikátním výhledem na Krkonoše, pod kterým se nachází stůl s židlemi, takže když ukusuju křupavý rohlík s marmeládou, tak přímo obdivuju krásu našeho největšího pohoří. Druhé okno je přímo u postele, z kterého je zase krásně vidět západ Slunce. Postel je obrovská a pohodlná, takže dva se tady vyspí naprosto v pohodě. Kdyby byla zima nebo by bylo potřeba si ohřát jídlo, nebo uvařit kávu, tak jsou uvnitř kamna. Svítí se tady designovými ledkami u postele, které místu večer dodají útulnou atmosféru.

Před TaMaringotkou se nachází místo, kde se dá grilovat a u připraveného grilu posedět. Líbí se mi, jak je tady využita oj, která je předělaná na pohodlné ležení. V blízkosti je voňavý chemický záchod ukrytý v dřevěné kadibudce s ikonickým srdíčkem. Je tam dokonce připravená campingová sprcha, která je opravdovým zážitkem.
Protože TaMaringotka je bez přívodu vody a elektřiny, tak je zde připravena zásoba pitné čerstvé vody, kterou lze využít na pití, vaření, nebo sprchování. O napájení světel se starají připravené powerbanky.

Komu bych návštěvu doporučil? Myslím, že pobyt si tady nejlépe užijete ve dvou. Jestli chcete zažít trochu dobrodružství a nevadí vám na chvíli odložit mobil a užít si chvíli v přírodě, na samotě, s krásným výhledem, tak neváhejte ani minutu, určitě nebudete litovat!

Málem bych zapomněl, že přesnou lokaci se nedozvíte přímo, ale budete ji muset vyluštit z návodu, který obdržíte po rezervaci. Trochu mi to připomínalo geocaching, takže i samotná cesta k TaMaringotce byla dobrodružstvím. Za mě super zpestření celého zážitku.

Ondřej Knap & Matyáš Zieris

Kontakt:
+420 603 117 176
tamaringotka@gmail.com
www.tamaringotka.cz