METAXA k příležitosti 130. výročí představila nejvzácnější řecký destilát

Celý letošek slaví řecký destilát METAXA 130. narozeniny. Vyvrcholením oslav bylo uvedení vzácného destilátu METAXY AEN Despina z původního sudu, kterým značka naplnila symbolických 130 sběratelských lahví. 

Protože česko-slovenský trh je pro METAXU vůbec největším celosvětovým odbytištěm, dočkal se celkem 25 kusů této edice. Díky obrovskému zájmu je exkluzivní edice kromě jediné zbývající lahve zcela vyprodána. Poslední dekantér s číslem 130 půjde začátkem prosince do veřejné dražby, jejíž výtěžek bude využit pro dobročinné účely. Zástupci společnosti Rémy Cointreau, která METAXU v Česku zastupuje, to oznámili na slavnostním večeru v listopadu, kde představili ještě projekt 130 objevů, kterým doplnili nedávný relaunch značky.

Výtěžek z dražby převezme Klub českých turistů, jenž v letošním roce rovněž slaví stotřicáté narozeniny. Věnuje jej na objevení některého z unikátních míst v Česku, které vzejde z nové soutěže 130 objevů, v níž budou mít lidé možnost nominovat jedinečná česká a slovenská místa, která stojí za objevení. Nominovat své tipy budou účastníci moci pod hashtagem #Metaxa130x až do konce letošního roku. Soutěž doplňuje stávající komunikaci METAXY a její claim „Nepijte. Objevujte.“. Podpoří ji mimo jiné i herec Lukáš Hejlík a další známé osobnosti.

METAXA AEN DESPINA, obsah alkoholu: 43,5 %

* BARVA Tmavě mahagonová
* VŮNĚ Divoké květiny a kvalitní doutníky
* CHUŤ Sušené ovoce, lanýže a dub
* DOCHUŤ dlouhá, plná a kořeněná

Více na www.metaxa.com

Zdroj :  Saurus media