Materiál a ruční práce předurčuje jedinečnost tužek Bugr

Každá tužka Bugr je designově originální a luxusní. Zaujme Vás i Vaše okolí. Nebudete se o ni chtít dělit. Vyrábí ji tým lidí, který dělá svou práci s nadšením. Malá jihočeská firma Burg využívá při výrobě originálních a vzácných materiálů, těch nejkvalitnějších přírodních i technických materiálů. Celý výrobní proces nedovolí, aby vznikla stejná tužka dvakrát – každá tužka má jedinečnou kresbu. Všechny tužky Bugr jsou vyrobeny a kompletovány v České republice, Jsou dodávány v elegantní dárkové krabičce nebo v ručně šitém koženém pouzdře. Tužky Bugr jsou jedinečné.

Jak vznikl Bugr

Nápad vznikl velice jednoduše. Ve firmě vyráběli tužkové mechaniky a od toho je jen malý krok ke kompletní tužce. Chtěli udělat výrobek, který je jedinečný a nemůžete si ho koupit v každém papírnictví. Díky nadšení se nápad podařilo realizovat a uvézt v život. Na výrobě tužek a pouzder se podílí momentálně jen 5 zaměstnanců.
Kromě originálních výrobků je součástí prací také laserové gravírování, které ve spojení se dřevem tvoří obdivuhodnou kombinaci. Do tužky je tak možné napsat název firmy nebo vygravírovat logo firmy. Tužky jsou kompletní až s dárkovou krabičkou. V balení je i grafitová tuha a modrá gelová náplň. V Bugr začali také vyrábět ručně šitá kožená pouzdra pro tužky. Momentálně pracují na nových produktech, například tužkách pro děti, které jsou menší než klasické tužky.

Práce s nezajímavějším materiálem

Tužky Bugr jsou výjimečné díky použitým materiálům. Jsou vyráběny z nejdražších komerčních druhů dřeva či pryskyřičné složky. Nejluxusnějším materiálem, se kterým zde zatím pracovali, je určitě mamutí kost, pocházející z nalezišť na Sibiři. Kost se stabilizuje pryskyřicí, aby měla požadované vlastnosti. I přes to je velice křehká a práce s ní vyžaduje velkou opatrnost a pečlivost.
Ani u dřeva neplatí co kus to tužka. U tvrdých dřev hrozí praskání při obrábění a vrtání. Je třeba mít zkušenosti. Tvrdá dřeva se obecně špatně obrábí. Pro tento produkt je ideální třeba obyčejný buk, který se používá na základní řadu tužek.
Každý kus tužky je originální díky kresbě použitého dřeva. Unikátností je tužka z hadího dřeva neboli Snakewood, které je jedním z nejdražších komerčních druhů dřeva na světě.
Pláště lze vyrobit skoro z jakéhokoli materiálu, což dává potřebnou svobodu a jedinečnost. Například plášť tužky z meteoritu není v této době nereálný a jistě by se našel někdo, kdo by chtěl takovou tužku vlastnit. Výsledek není vždy jistý. Na jeden dobrý exemplář může být použito několik polotovarů, proto je cena u takové tužky opravdu hodně vysoká.
Co se týká plášťů, je to v této době hlavně o nedostatku materiálů. U povrchových úprav je důležité najit spolehlivého partnera, aby výsledek odpovídal přesně vašim požadavkům. Například u eloxování ho tato jihočeská firma našla až v Rakousku.

BUGR Art + Ekologie

Jihočeská firma Burg si uvědomuje, že ohleduplnost k ekosystému se nám všem vrátí. Proto se snaží, aby všechny jejich činnosti, materiály a obaly, které používají, byly šetrné k prostředí. Na své obaly začali používat papír z trávy, při jehož výrobě se ušetří velké množství vody oproti papíru z celulózy a který o 60% snižuje uhlíkovou stopu při výrobě. Velká většina materiálů na výrobu tužek Bugr si obstarávají v Čechách, což také v důsledku šetří planetu menším transportním zatížením.

Osobní přístup v BUGR Art

Hledáte originální psací potřeby pro sebe, své přátele či obchodní partnery? Nevybrali jste ze současné nabídky? Potřebujete větší množství? Chcete navrhnout a vyrobit vlastní firemní řadu tužek? Obraťte se na Daniela Scharfa, e-mail: info@bugr.art.

Chcete kreslit, malovat nebo psát?
Vítejte v shopu BUGR Art.

www.bugr.art