Luxusní skimmerové a přelivové bazény CENTRAL-POOL

Text: Dominik Petr

Příběh CENTRALPLASTU začíná v roce 1993, kdy jednatel společnosti, pan Pavel Šponar, opravuje ve volném čase plastové díly automobilů. Následně přichází s myšlenkou svařování plastových PP desek a zaměřuje se na technologické postupy práce s tímto materiálem. První zkušeností se svařováním PP desek byla výroba vzduchotechnických prvků pro zemědělství. Následně rozšiřuje nabídku vlastních výrobků o septiky, žumpy, jímky, čistírny odpadních vod a vodoměrné šachty. Současným vrcholem produktové škály je počátek zakázkové výroby prvotřídních bazénů, který se datuje od roku 2003. V roce 2006 vzniká prémiová značka bazénů CENTRAL-POOL. Dnešní výrobní kapacity aktuálně dovolují vyrábět až 800 bazénů ročně a tudíž CENTRALPLAST zvládá vyhovět vysoké poptávce nejen z České republiky, ale především ze zahraničí, kde má propracovanou síť více než 80 obchodních partnerů.

Od samého začátku se rodinnou firmou Centralplast s.r.o. nese jméno Pavel Šponar. Majitel, který se denně ponořuje do světa podnikání s odhodláním, nadšením a s myslí plnou nekonečného množství nápadů a vizí. V této třicetileté cestě se Pavel nevzdal ani v těch nejtěžších chvílích. Každé selhání se stalo pro něj příležitostí k poučení a každý úspěch byl odměnou za jeho poctivou práci. Díky tomu firma stále expanduje a aktuálně se řadí mezi významné výrobce bazénu v celé Evropě.
Foto: Jan Rasch

Vyladěno do posledního detailu

„Bazény CENTRAL-POOL vyrábíme ze zdravotně nezávadného polypropylenu o síle 8 až 50 mm s UV stabilizátorem. U nás máte neoddiskutovatelnou garanci prvotřídní kvality výrobku díky vysokým nárokům na preciznost výroby a dlouholetým zkušenostem našich zaměstnanců,“ říká Pavel Šponar. „Díky vlastnímu vývojovému a konstrukčnímu oddělení se bazény řídí aktuálními trendy v oboru a jsou vyladěné do posledního detailu. Zároveň si dokážeme poradit také s extrémními požadavky, jako byla například výroba 25m dlouhého přelivového bazénu. Naše technologie umožňuje svařovat materiál pomocí svárů, které jsou pod hladinou vody neviditelné. Navíc vám nabízíme 10 let záruku na těsnost těchto svárů. Našim zákazníkům nabízíme výběr z mnoha druhů barev a to i ve spolupráci s architekty. Materiál a komponenty používáme pouze od evropských prověřených leadrů v oboru.“

Zaměřeno na kvalitu a ekologii

CENTRALPLAST nezapomíná ani na životní prostředí. Veškeré zbytky materiálu se recyklují a dále se zpracovávají pro další využití v jiných oborech lidské činnosti.

Skimmerový vs. přelivový bazén

Skimmerový bazén je relativně jednoduchým typem bazénu, kde technologie funguje na principu nasávání bazénové vody přes skimmer (boční hladinový nasávací otvor) a čerpadlo přímo do filtrace, kde se voda vyčistí a přes trysky se vrací zpět do bazénu. Mezi největší výhody bezpochyby patří rychlá výroba a tím pádem i samotná instalace, zprovoznění, nižší pořizovací cena, menší nároky na údržbu a možnost připojení bazénového vysavače přes skimmer. Nevýhodou je nižší hladina bazénu oproti okolnímu terénu. Díky unikátnímu vlastnímu skimmeru se nám od roku 2022 však podařilo tento rozdíl výrazně eliminovat na minimální úroveň.
Přelivový bazén je u rodinných domů luxusnější variantou. Technologie funguje na principu přepadu vody do obvodových žlabů. Tato voda je pak svedena do akumulační nádrže, z které vodu nasává čerpadlo do filtrace. Následně se vyčištěná voda vrací opět přes trysky do bazénu. Výhodou této varianty je výjimečný design díky vysoké vodní hladině, dále lepší odvod nečistot po celém obvodu a automatické dopouštění vody. Vyšší nároky na instalaci a nutnost montáže akumulační nádrže jsou nutnou daní za tento nevšední estetický zážitek.

B2B spolupráce

CENTRALPLAST s hrdostí rozšiřuje síť spolupracujících B2B partnerů nejen v zahraničí, ale také po celé České republice. Zaměřuje se na spolupráci s architekty a stavebními společnostmi, které sdílejí stejné hodnoty spolu s vášní pro kvalitní a inovativní projekty. S architekty spolupracuje na vytváření moderních funkčních designů, které dokonale splňují potřeby klientů. CENTRALPLAST je otevřen novým nápadům a společně hledá s partnery optimální řešení pro každý unikátní projekt. Klíčovými partnery při realizaci projektů jsou stavební společnosti. V rámci spolupráce vždy usiluje o vytváření domovů, které ztělesňují moderní architekturu, funkčnost a pohodlí. Spolupracujeme také na rozsáhlejších developerských projektech, které přinášejí nové možnosti a změnu ve stavebním odvětví.
„Jsme otevření novým obchodním příležitostem a rádi bychom vás pozvali k spolupráci,“ říká závěrem Pavel Šponar. „Věříme, že společně můžeme vytvářet skvělé prostředí, ve kterém žijeme, a posunout průmysl stavebnictví a architektury na vyšší úroveň.“

Projekt moderní multifunkční výrobní haly nové generace

„Aktuálně pracujeme na realizaci ambiciózního projektu nové výrobní haly s plochou 20 000 m2,“ uvádí Pavel Šponar. „Naše vize je jasná! Vytváříme prostor, který splní nejen nejvyšší standardy výroby a průmyslového designu, ale také se stane vzorem pro ekologicky udržitelné podnikání. Tato nová generace výrobní haly je založena na principu environmentálního respektu a energetické soběstačnosti. Využívá moderní technologie a inovativní postupy, které minimalizují naši ekologickou stopu. Solární panely na střeše budou generovat čistou energii, která bude napájet naše stroje a systémy. Díky využití pokročilých systémů energetického managementu se zajistí maximální efektivita a minimalizace odpadu. Pracovní prostředí je navrženo tak, aby minimalizovalo spotřebu vody a energie spolu s poskytováním ideálních pracovních podmínek pro naše zaměstnance. Soběstačnost je klíčovým pilířem našeho projektu. Jsme odhodlaní posunout hranice naší rodinné firmy a přispět ke vzniku lepší a ekologicky šetrnější budoucnosti.“

SHOWROOMCENTRALPLAST
U Mostku 496, Hradec Králové
+420 494 628 329
info@centralplast.cz
www.centralplast.cz