Luštěniny a zelenina ve tvaru těstovin – Ano, to je Bonduelle Légumio

Vybaví se vám při slově Bonduelle hrášek a kukuřice? Nenechte se mýlit, portfolio společnosti je dnes mnohonásobně větší. A neobsahuje jen mraženou a konzervovanou zeleninu, jejím cílem je neustálý růst a rozvoj. Díky tomu mohou i Češi ochutnat nové formy luštěnin, bohaté na rostlinné proteiny, které jsou pro zdraví člověka tolik důležité.

Zázrak jménem luštěniny

Luštěniny jsou bohatým zdrojem bílkovin, proto jsou důležitým prvkem v bezmasé stravě a vlákniny, která podporuje funkci tlustého střeva a dalších metabolických procesů, a sacharidů ve formě škrobů. Kromě toho obsahují luštěniny i řadu vitamínů, minerálů a mají, s výjimkou sóji a podzemnice olejné, nízký obsah tuků. Výčet prospěšných látek je opravdu dlouhý. Výsledkem je, že konzumace luštěnin je skvělou prevencí proti vzniku kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky, i fakt, že snižují hladinu cukru v krvi.

Luštěniny na talíři alespoň 1x do týdne

Luštěniny jsou jednou z nejstarších kulturních rostlin a historie jejich přípravy, více či méně složité, sahá až ke starověkým národům. Ač odborníci a lékaři doporučují jejich konzumaci minimálně jednou týdně, na talíři Čechů často chybí. Proč? U někoho to způsobila školní kuchyně, někoho možná odradilo zdlouhavé namáčení, jiné nadýmání, které se dá však správnou přípravou eliminovat. Stejně tak i zmíněné namáčení.

Dejte luštěninám šanci, není to jen čočka na kyselo

Česká kuchyně pracuje především s hnědou a zelenou čočkou, vařeným hrachem a fazolemi. Pokud hledáte takovou formu luštěnin, kterou by bez řečí snědly i děti, vyzkoušejte Bonduelle Légumio, novinku, kterou tato francouzská společnost dokazuje, že její vývoj jde neustále kupředu. Bonduelle Légumio jsou luštěniny a zelenina zpracované do formy těstovin. K dostání jsou ve třech variantách, konkrétně Penne z červené čočky a mrkve, Fusilli z cizrny a kukuřice a Rigatoni z hrachu a cukety. Celá řada je přirozeně bez lepku, konzervantů a barviv a vzhledem k vysokému podílu luštěnin (80-95 %) jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu. Bonduelle Légumio podporuje zdravý životní styl, luštěninové těstoviny jsou vždy po ruce a připravíte je za pár minut, hodí se pro teplou i studenou kuchyni. Pro jejich široké a pestré možnosti servírování jsou oblíbené mezi flexiteriány, sportovci, vegetariány i dětmi. Vyzkoušejte je i vy.

Řada Légumio je doplněna také o zeleninu v omáčce, kterou z 50 % tvoří kusy šťavnaté zeleniny a z druhé poloviny zeleninová omáčka. Na výběr je ze tří receptur: Cuketa s olivami, Žlutá cuketa se smetanou a Lilek s tymiánem. Omáčky se skvěle hodí ke klasickým těstovinám a rýži.