Kvalita je krásná a oduševnělá

Pod značkou JK Jitka Kudláčková se skrývá česká rodinná zlatnická firma zakládající si na kvalitě vyráběných šperků a na individuálním přístupu ke klientovi. Před 30 lety ji založila zlatnice a designérka Jitka Kudláčková spolu se svým manželem Dušanem Mlynarčíkem. Dlouhodobě se řídí filozofií, že šperk je jako vztah – jedinečný, vyžadující trpělivost a péči. Také proto po celé ty úspěšné roky přistupují ke každému zákazníkovi zcela individuálně. Snaží se porozumět jeho duši a promítnout vše do zcela originálního šperku, vystihujícího osobnost či hloubku vztahu klienta.

Specializací firmy je především prvotřídní ruční práce, vycházející z tradiční české šperkařské školy, kterou Jitka vystudovala. Jak sama říká, měla to štěstí, že ji učili ještě prvorepublikoví mistři zlatnického řemesla. Na tehdy již 70-80leté zlatníky vzpomíná s úctou a pokorou, protože ví, že tato tehdy tvrdá škola je dnes obrovskou devizou. „I když využíváme také moderní technologie, tradiční zlatničina je pro nás základ. K ní samozřejmě patří zlato, které je na šperky ten nejlepší materiál, což potvrzují i lidé od nás z výroby. A je to v neposlední řadě i láska k řemeslu, vzájemné sdílení zkušeností a naslouchání zákazníkovi, co stojí za kvalitou našich šperků,“ přibližuje, na jakých principech firma pracuje Dušan Mlynarčík, spolumajitel a výkonný ředitel JK Jitka Kudláčková.

Zakázková výroba od zlatnických mistrů

Snad každá žena se rozzáří, když dostane krabičku s nějakým šperkem. Stále častěji se šperky zdobí i muži, byť může jít třeba jen o manžetové knoflíky či sponu na kravatu. Výběr šperku pro naše blízké však může být poměrně náročnou situací, protože je-li určen pro někoho nám blízkého, musí splňovat více než pouze to, že se nám osobně líbí. Chcete-li darovat opravdu osobní šperk, který by vyjadřoval vaše city, oddanost či to, jak vám na dané osobě záleží, zvolte rozhodně cestu vytvoření šperku na zakázku. Jak již bylo zmíněno, v JK Jitka Kudláčková si právě na individuálním přístupu velmi zakládají a i v případě, že se má jednat o překvapení, dokážou podle popisu osobnosti obdarovaného poradit a vytvořit pro vás výjimečné dílo.
Na osobní schůzce vám pak bude hotový klenot předán v dárkovém balení s certifikátem pravosti a kvality. Rovněž obdržíte doporučení, jak o něj pečovat. Na každý šperk z dílny JK se vztahuje doživotní garance a servisní prohlídky každé dva roky.
Šperky typicky vyráběné na zakázku jsou osobní věci jako například přívěsky s personalizovanými prvky (datum narození, fotografie apod.). Osobní zakázkové šperky řeší velmi často muži, a to především jako dárek po příchodu miminka. Mezi motivy v takovýchto případech vedou srdíčka, křížky, andílci a perly. Ženy dnes své protějšky rády obdarovávají na míru vytvořenými náramky.

Šperk je výborná investice

Šperky ze zlata a přírodních kamenů získávají v horizontu času velmi zajímavý investiční rozměr. „Obecně se investice do krásného šperku, speciálně do toho na zakázku, vyplatí. Jde o designové dílo, ruční práci a originál, jehož cena muže jen růst. Vytvořili jsme například zcela výjimečnou sadu šperků, kterou navrhl člen našeho týmu David George Hrubec, držitel světového šperkařského ocenění. Sada je osazena smaragdy a například cena těchto kamenů stoupla za dobu covidu minimálně o 25 %,“ objasňuje Dušan Mlynarčík, proč se vyplatí investovat do šperku. Unikátní šperky JK Jitka Kudláčková, jsou malými uměleckými díly, z nichž si vybere každý a budou se v rodině předávat po generace.

Kolekce inspirované příběhy

Veškeré kolekce, které v JK Jitka Kudláčková vytvoří, s sebou nesou příběh. Designéři nacházejí inspiraci v každodenních maličkostech, přírodě či osobnostech. V rámci kolekcí se šperky harmonicky doplňují a dokážou vyzdvihnout osobnost své nositelky. Vyznavači tradic pravděpodobně sáhnou po kolekci Classic, díky Organickým motivům budete mít stále při sobe energii přírody, Andělé ochrání, velmi elegantní záležitost jsou perlové kolekce. Muži si vyberou nejen z Pánské kolekce, ale také z unisexové kolekce Kubistik. Věřte, že v nich najdete víc, než jen manžetové knoflíky a spony na kravatu. Tajemství těchto i dalších kolekcí naleznete na e-shopu nebo osobně v showroomu. Vždy se jedná jen o několik málo provedení daného šperku, avšak na míru vám vyrobí jakýkoliv.

Symboly vyjadřující „ano“

Jednou ze speciálních oblastí zlatnické práce jsou snubní prsteny, symboly spojení a věrnosti, které zachycují v malém kousku kovu něco jedinečného. Patří také k doménám JK šperků, tvoří celou třetinu zakázkové výroby. Do výběru snubních prstenů, které jsou stejně výjimečné jako láska těch, kteří se chystají říci si své „ano“, se vyplatí investovat náležitý čas. Koneckonců budou v ideálním případě zdobit vaše ruce po celý zbytek života. Při výběru šperků se samozřejmě můžete inspirovat již existující kolekcí, v níž lze jednotlivé kousky přizpůsobit vašim představám.

Známé tváře pro JK Jitka Kudláčková

Pečlivost přístupu k zákazníkovi a při výrobě šperků je zohledněna i u spolupráce se známými osobnostmi. Tato propojení nejsou jen pouhým reklamním krokem, ale odrážejí společné hodnoty a filozofii. Šperk, který daná osobnost propaguje, pak dokonale podtrhuje její individualitu.

 

Ve polupráci s největší osobností českého cukrářského světa Ivetou Fabešovou vznikla limitovaná sada šperků z kolekce Naši motýli. Motýl, který je také součástí loga IF Café, je pro špičkovou cukrářku symbolem nového začátku, kterým si sama před několika lety prošla. Zlaté šperky s motivem motýla doplněné o diamanty vytvořil dle představ Ivety mezinárodně oceněný designér a zlatník David G. Hrubec.

Mezzosopranistka Štěpánka Pučálková, která je ve stálém angažmá v Semperově opeře v Drážďanech, si na speciální příležitosti vybírá šperky JK Jitka Kudláčková už delší dobu. Součástí jejích sólo vystoupení jsou honosné šaty a výraznější šperky, proto byla Štěpánka ideální tváří pro nafocení kampaně speciálního setu, který tvoří luxusní přírodní kameny s věrnou barvou moře – paraiby. Set, za nímž stojí opět David G. Hrubec, je z bílého zlata a vzácné paraiby doplňují diamanty o váze 1,7 karátů.

Lze šperk vyjádřit tancem? Profesionální tanečnice a finalistka StarDance 2019 Natálie Otáhalová je důkazem, že jde. Unisex šperky z kolekce Kubistik, jejichž je tváří, přirovnala k jemné, ale vášnivé rumbě. Tuto kolekci navrhl a vytvořil designér a zlatník Josef Kozák, který se inspiroval českou kubistickou architekturou, která nemá ve světě obdoby.

Jste zváni do showroomu v prostorách budovy Filadelfie na Brumlovce v Praze 4, kde s vámi rádi proberou vaše představy. Budete zde mít možnost nahlédnout také do přilehlé šperkařské dílny.

Více na

www.jk.cz