Brands & Stories slaví 15 let na trhu.

Kontejnery jako alternativa kamenných obchodů

Potřebujete kancelářské prostory, prodejnu, kavárnu, restauraci, fitcentrum či mobilní variantu pro jakoukoliv vaši promoakci? Česká rodinná výrobně-obchodní společnost HAST RETAIL s.r.o. z Ostravy, zabývající se od roku 2006 výrobou interiérového zařízení a retail vybavení, se v poslední době věnuje i výrobě kontejnerových staveb. Právě ty mohou být zajímavou, rychlou a nákladově výhodnou alternativou kamenných obchodů a služeb. Tento výrobce je přitom schopen vám navrhnout takový jedinečný design, aby zaujal vaše zákazníky. S majitelem společnosti HAST RETAIL s.r.o. – Janem Přibylem – jsme si povídali o výhodách a možnostech kontejnerových jednotek.

„Kontejnerová stavba, to není jen přistavení ISO lodního kontejneru,“ říká Jan Přibyl. „Mohou to být jedinečné projekty a my se vždy snažíme, aby upoutaly pozornost a byly zpestřením dané lokality.“
Zákazníkovi umíme nabídnout kontejner s kompletním interiérem včetně nábytku, osvětlení, elektro rozvodů, vodoinstalace a sanitární techniky. K těmto stavbám můžeme dodat i sauny, terasy, pochozí střešní platformy, schodiště, stínící techniku atd.

Fantazii se meze nekladou

Všechny kontejnery dodávané společností HAST RETAIL jsou designově jedinečné a neopakovatelné. I u tohoto typu staveb existuje obrovská škála materiálů, které mohou být použity – dřevo, kov, sklo, sádrokartón ba dokonce umělý kámen. Tepelná a hluková izolace je rovněž volitelná.

Varianty kontejnerových staveb

„Pokud byste se rozhodovali pořídit si takovou jednotku, máte několik možností na výběr,“ vysvětluje Jan Přibyl. „Jednou z nich jsou upravené ISO námořní kontejnery pro jakýkoliv účel. Výhodou těchto staveb je mobilita a pevnost. Základem kontejneru je vodotěsný kompletní svařenec, který jevelice odolný a uzpůsobený k přepravě a manipulaci. Další možností jsou zakázkové kontejnery. Jejich základem je celosvařený nosný ocelový rám. Tyto varianty nemusí odpovídat rozměrově ISO kontejnerům. Mohou být dodávány i v různých tvarových alternativách. Jsme prakticky schopni splnit jakýkoliv projekt, který bude vhodný do vašeho prostředí a pro vaše specifické místo. Máme zkušenosti i s atypickými sestavami, kde bylo nutné vyztužení a kompletní statický výpočet. Další volbou, kterou vyvíjíme, mohou být montované kontejnery, které mají obrovskou výhodu díky své šroubované konstrukci. Je možné je umístit do jakýchkoliv méně přístupných lokalit. Přejete si realizovat váš projekt v horách, nebo v méně přístupných místech? Potom šroubovaná konstrukce je jednou z ideálních variant,“ vysvětluje majitel HAST RETAIL. „Pro účely komerčních kontejnerů se dají použít jak námi upravené ISO námořní kontejnery, tak zakázkové i montované kontejnery. Kontejnery dodáváme v libovolném barevném odstínu dle palet RAL, NCS popřípadě PANTONE.“

Zajímavá realizace jako jeden příklad za všechny

V ostravském nákupním centru vytvořila společnost HAST RETAIL originální stěnu z vyřazených lodních kontejnerů. Zadání bylo oddělit obchodní plochu od skladového prostoru. Autoři našli ekologické řešení a kontejnerům dali novou funkci, každému jinou. Vše bylo navrženo, upraveno, přelakováno, elektrifikováno a vybaveno tak, aby uvnitř kontejnerové stěny vzniklo zázemí pro restauraci a posezení, kanceláře, kuchyň, zasedací místnost, WC a šatny. A to všechno v industriálním duchu – prostě tak, aby stěna vyvolala wow efekt.

HAST RETAIL je spolehlivý partner, který kompletně zastřeší tento typ staveb a vám tak ušetří čas při hledání vhodných dodavatelů a jednání s mnoha firmami. Pokud jste našli nějaký nápad například na internetu, chcete sladit kontejnerovou stavbu se specifickým okolím nebo máte svoji představu naskicovanou na papíře, s tím vším si umí tento výrobce poradit a vaši myšlenku zrealizuje.
Další realizace a informace najdete na
www.container-house.cz
www.hastretail.cz

Výhody kontejnerových jednotek

Rychlost realizace

Je pro zákazníka vždy prioritou. A navíc výhodou těchto staveb je, že mnohdy postačuje suché řešení podkladu. Kontejner je samonosný a potřebuje jen ustavit na rovný podklad.

Krátká montáž v místě stavby

Mít kontejnerovou jednotku umožňuje rychlou výstavbu proto, že většina stavebních konstrukcí je prefabrikovaná, což usnadňuje a zrychluje montáž. MobilitaNespornou výhodou je mobilita objektu, je možné ho kdykoli přesunout anebo stavbu jednoduše odstranit.

Cenová dostupnost

Je neoddiskutovatelným faktem, že varianta kontejnerové stavby je levnější než klasická pevná stavba.

Snadná údržba

Dalším z důvodů, proč je dnes kontejnerová výstavba oblíbená, je její snadná údržba. Protože je konstrukce vyrobena z oceli, nemusíte se starat o škůdce jako např. potkany, brouky, kteří by jinak mohli poničit vaši jednotku.

V neposlední řadě originální design, kubistické tvary, modernost a materiálové variace jsou benefity kontejnerů