KONSEPTI: Jasná volba pro veřejný interiér

Chystáte se zásadně změnit interiér kanceláře, restaurace, hotelu či kavárny? Asi tušíte, že se jedná o velmi důležitý, individuální, dílem intimní a rozhodně finančně náročný krok. Jde o jedinečný prostor i Vaší vizitku – proto je třeba mu věnovat maximální pozornost a svěřit ho do rukou někomu, kdo umí vytvořit osobitý a příjemný prostor pro život, práci i potěšení.

Konsepti na trhu působí již téměř 30 let a má bohaté zkušenosti se stovkami realizací profesionálních interiérů. Exkluzivní zastoupení světoznámých značek, výjimečné know-how a zkušenosti managementu ze zahraničí vytvořily předpoklad pro výlučné postavení Konsepti v dodávkách kancelářských interiérů a hotelů vyššího standardu. 

Společnost Konsepti založil David Řezníček s manželkou Lucií. „Nejsme architektonická firma, ale s mimořádným respektem spolupracujeme s nejlepšími architektonickými studii. Jsou situace, kdy přebíráme i roli architekta. Naší silnou zbraní je perfektní znalost problematiky interiérového designu a stovky úspěšných realizací. Máme intenzivní kontakt s nejvyspělejšími na světovém trhu, sledujeme nejlepší architekty, designery a realizace. Kreativní návrh podložíme i perfektní znalostí produktu z pohledu komfortu, kvality a dalších užitných vlastností. Víme, co navrhujeme!“ vysvětluje Řezníček. 
Od roku 1995 pomáhá Konsepti zákazníkům i architektům vytvářet jedinečné interiéry. Je tu pro všechny, pro které je zařizování domova, kanceláře či kavárny něco víc než jen nákup nábytku. Zastupují významné výrobce nábytku, kuchyní, osvětlení, koberců i doplňků. Zaměřují se na kvalitu a dlouhodobou hodnotu, prodávají jen originální design od výrobců s legálními licencemi a autorskými právy a snaží se vyslechnout zákazníka a nalézt optimální řešení pro jeho potřeby.

Vybavení veřejného prostoru se zárukami

Značky v portfoliu Konsepti jsou nejvýznamnějšími dodavateli veřejných interiérů v celosvětovém měřítku. Jsou to výrobci prověření na nejnáročnějších akcích nekompromisními klienty i architekty. Významné reference a zkušenosti s dodávkami veřejných interiérů jsou klíčovým předpokladem úspěšného projektu. Vybavení veřejného prostoru vykazuje zásadně vyšší požadavky na kvalitu, funkčnost a záruku. Nábytek od Konsepti doprovází atesty, certifikáty a osvědčení o splnění nejnáročnějších evropských norem.
V oblasti kancelářského nábytku spolupracuje Konsepti s těmi nejlepšími – Knoll, Vitra, Unifor či Wilkhahn. Širokou oblast HORECA (hotely, restaurace, kavárny) umí pokrýt prověřenými a atraktivními výrobky firem Arper, Andreu World, Magis, Kartell, Lapalma, Moroso a dalšími. Pro potřeby outdoor řešení se nabízí Ketall, Tribú, B&B Italia, Extremis, Paola Lenti a další. Konsepti dodává i atypický nábytek včetně recepcí, kuchyní, obkladů, osvětlení, stínění, ozvučení i prvků inteligentního řízení.

Nejen dodávky nábytku, ale i interiérové úpravy

Konsepti se kromě dodávek designového nábytku zabývá také nadstandardními rekonstrukcemi a interiérovými stavebními úpravami. Pracuje s prověřenými odbornými subdodavateli, důraz klade na kvalitní materiál, věrohodný rozpočet, precizní koordinaci i důslednou kontrolu. Otevřeně a pružně řeší vzniklé problémy, komunikuje s klientem a respektuje jeho očekávání a za partnery přebírá plnou zodpovědnost.

Rozsah dodávek společnosti zahrnuje širokou paletu odbornosti a jednotlivých profesí. Bourání, svislé a vertikální konstrukce, kovové, dřevěné, skleněné konstrukce a příčky, podlahy, stropy, elektroinstalace, topení, vzduchotechnika, sanita, obklady a dlažby. Následují dodávky světel, inteligentního řízení, stínicí techniky, malování, tapetování, pokládka podlahových krytin, interiérový textil, akustika, vestavěný nábytek, kuchyně, sauny a wellness či zahradní úpravy a vybavení teras. 

KONSEPTI MISE

„Krása a účelnost patří mezi podstatné hodnoty v životě. Odvaha vede k autentickému zážitku. Příběhy lidí a věcí přitahují. Plnit sny a překonávat očekávání klienta je náš základní úkol. Ctíme odvahu, otevřenost, empatii, odbornost a zodpovědnost. Naše práce ovlivňuje kvalitu života našich klientů.“
„Už téměř 30 let vytváříme s našimi klienty a architekty interiéry, ve kterých se tají dech.“
David Řezníček, zakladatel

Ukázky realizací:

Konsepti má komplexní a atraktivní portfolio produktů a dlouhý seznam úspěšně realizovaných projektů – ČNB, ČSOB, Microsoft, PPF, Leaseplan nebo hotely Aria, Holiday-Inn, Andels, Emblem, Miura NH Hotels a další. 

SOCIALBAKERS, PRAHA

Výjimečný projekt netradičních velkoprostorových kanceláří v rámci dvoupodlažní budovy v Karlíně. Klient patří mezi nejsledovanější start-upy v zemi a úspěšně rozvíjí své projekty v oblasti analýzy dat sociálních sítí pro korporátní klienty. V návrhu je vše obnažené, syrové, brutální. Jen nejnutnější příčky vymezující kanceláře manažerů a zasedačky doplňují přepravní kontejnery. Jsou použité, ošlehané mořským větrem a slanou vodou. Dostanou jen základní ošetření. Obě patra spojuje nové interní schodiště pro snadnější komunikaci. Klient požadoval zcela osobitý, originální, motivující a přitom maximálně funkční interiér. Autory jsou architekti Tomáš Prouza a Eva Macková z D3A. Konsepti dodávalo značkový nábytek i zajišťovalo věci z bazarů.

NOVÉ SÍDLO SPOLEČNOSTI FANUC, PRAHA

Společnost je jedničkou v průmyslové automatizaci a v české pobočce se po 11 letech rozhodli přestěhovat se na novou adresu. Na vybavení interiéru kanceláří, zasedacích místností a dalších společných prostor, které vychází z firemních barev, se společnost Konsepti podílela jako dodavatel nábytku. Zaměstnanci se tu mohou setkat s některými ikonickými kousky značek jako Arper, B&B Italia, Andreu World nebo Lapalma. Návrh interiéru měl na starost Ing. arch. Jan Vojtěch ze studia Labor13.

LEASEPLAN, PRAHA

Pro největšího poskytovatele operativního leasingu a služeb spojených se správou vozového parku v ČR se zařizovaly 2 patra kancelářských prostor. Do projektu byla společnost Konsepti zapojena od samého začátku – architektonický návrh tvořil tým Konsepti Architects Vision. Dodával se jak nábytek na míru (recepce, vestavby), tak i přes 200 pracovišť značky Knoll, osvětlení a další nábytek značek Arper, Lapalma a Moroso.

MAMA SHELTER, PRAHA

Rodinný hotelový řetězec se v ČR otevřel v roce 2018 a představuje revoluční pojetí služeb hotelů, které se přizpůsobují potřebám generace mileniálů. Důraz je kladen na originální a převážně excentrický design. Prostory zdobí malby místních umělců, v šatníku personálu byste uniformy hledali jen marně a v interiéru se netradičně kombinují nejrůznější značky a typy nábytku – ze sortimentu Konsepti se jedná např. o značky De Le Espada, Vitra, Artek, B&B Italia (Maxalto) či Menu. Interiéry všech hotelů řetězce byly navrženy ve spolupráci s Philippem Starckem.