Brands & Stories slaví 15 let na trhu.

Kdo nezušlechťuje, jako by nebyl

V Ottově tiskárně v Praze Malešicích dobře ví, že kreativní povrchová úprava tiskovin je dnes alfou a omegou luxusního produktu. Velkou výhodu zde spatřují v možnosti speciálního zušlechtění tiskovin prakticky již od jednoho kusu, a navíc za přijatelné ceny. I proto se rozhodli pro nákup nové tiskové technologie na zušlechtění materiálu od společnosti Konica Minolta. Plně digitální Accurio Shine 3600 nabízí zákazníky žádaný UV parciální lak s dokonalým 2D i 3D efektem a umožňuje také velmi detailní aplikaci metalických folií bez nutnosti výroby štočku.

A co ještě vedlo majitele k investici do nové technologie? „V letošním roce slaví Ottovka pro mě osobně neuvěřitelné 25. polygrafické narozeniny, a tak jsme se hned na jaře obdarovali užitečným dárkem, po kterém jsme už nějaký rok tak trochu pokukovali. Především chceme reagovat na potřeby a přání zákazníků co nejrychleji, i proto jsme se rozhodli rozšířit naše tiskové digitální technologie právě o tento stroj,“ objasňuje spolumajitel firmy Michal Kudláček a dodává: „S digitálními stroji od společnosti Konica Minolta jsme byli vždy spokojení a díky rozšíření nabídky o tyto další služby jsme se stali téměř nezávislí na subdodavatelích, a tedy zcela zodpovědní za své produkty, které se snažíme dodávat v profesionální a té nejvyšší kvalitě. Navíc jsme nyní schopni přímo na místě během pár minut zákazníkovi v případě zájmu nabídnout ukázku i luxusnější varianty jeho tiskoviny, což je pro klienty velmi atraktivní. Obvykle zdlouhavý proces vzorování, návrhů, úprav, komunikace a výroby se tak výrazně zrychlil. S touto novou technologií můžeme zákazníkům nabízet celou řadu vysoce působivých dokončovacích efektů a nepotřebujeme k tomu žádné desky, síta ani čištění mezi jednotlivými úlohami.“

Velmi podstatnou částí produkce Ottovy tiskárny je již řadu let výroba jedinečných papírových tašek na míru, přesně podle přání klienta. I v tomto segmentu jsme se nyní v Ottovce výrazně posunuli díky mnoha speciálním efektům, které stroj umožňuje. Luxusním reklamním taškám dodá 3D UV parciální lak, v kombinaci se správně zvolenou metalickou folií ještě slavnostnější a honosnější vzhled. Například nová výroční taška Ottovky doslova září a je nepřehlédnutelná. Co myslíte?

UV lak přidává produktům nádech luxusu

Zvýrazní nejen vybrané části designu, ale dodá tiskovině také zajímavou texturu. Použitím UV laku můžeme zvýraznit specifické detaily. Chcete, aby logo vaší firmy doslova vyskočilo z vizitky? UV lak je tou správnou volbou. Tato technika přitahuje světlo a zvyšuje kontrast, čímž zajišťuje, že vybrané prvky designu opravdu zaujmou.

Metalická folie přidává tiskovinám nádherný metalický efekt, který ihned upoutá pozornost

Je to jako malý ohňostroj, jiskřivý a oslnivý. Použitím metalické folie signalizujete, že se jedná o produkt vyšší třídy. Je to výborný způsob, jak zvýšit vnímanou hodnotu produktu, ať už se jedná o pozvánky, obchodní desky nebo luxusní krabičky. Metalická folie se nabízí v mnoha odstínech, od klasického zlata, stříbra až po živé barvy, jako jsou modrá, červená, zelená atd. Můžete tak přesně ladit design vašich tiskovin s korporátní identitou nebo specifickým marketingovým tématem.

Při kombinaci UV laku a metalické folie lze získat tiskoviny, které nejsou jen krásné na pohled, ale i na dotek. Tato kombinace zvyšuje vizuální i haptický zážitek a činí z každé tiskoviny opravdové umělecké dílo. Pokud tedy chcete, aby vaše tiskoviny oslnily na první pohled a byly nezapomenutelné na druhý dotek, sáhněte po UV laku, metalické folii a třeba i sametovém laminu. Vaši klienti a partneři budou ohromeni.

Chcete se prezentovat
krásnými produkty?
Pak výše zmíněné efekty
přesně potřebujete.

A jaký je názor odborníka na tuto „novou hračku“?

„Výhodou našeho samostatného zušlechťovacího zařízení AccurioShine 3600 je nejen jeho jednoduchá intuitivní obsluha, ale především špičkový systém Smart Scanner AIS, který snímá až 300 bodů v celém obrazu. Takto vypočítává přesnou velikost vytištěného obrazu a k tomu přizpůsobuje masku parciálního laku. Tak je zaručen 100% soutisk na každém jednotlivém archu i v případě deformace papíru vlivem předchozího zpracování. Tím zkracuje dobu přípravy o více než 80 % a minimalizuje odpad. Operátor dokonce může upravovat soubory pomocí editoru parciálního laku přímo na pracovní stanici bez nutnosti vracet se zpět do předtiskové přípravy. Jednotka iFoil One používá teplo a tlak k přesnému přenesení fólie na lak. Pomocí plně digitalizovaného systému můžete vytvářet zušlechtěné tiskoviny od jednoho kusu a nabídnout svým zákazníkům přidanou hodnotu v podobě luxusního vzhledu jinak běžných tiskových produktů,“ upřesňuje zástupce dodavatele společnosti Konica Minolta Daniel Bek.

Pokud byste na vlastní oči chtěli vidět, co zmiňovaný nový zušlechťovací stroj skutečně umí, objednejte se k nám do Ottovky na nejbližší Dny otevřených dveří, které se uskuteční již 17. a 24. 9. 2024. Rezervovat si své místo můžete na kudlackova@ottovatiskarna.cz nebo nám rovnou zadejte tisk vašich tiskovin a přijďte se osobně podívat na jejich bezplatné zušlechtění. Za Ottovu tiskárnu Vás srdečně zve a těší se na Vás markeťačka Radka.

www.ottovatiskarna.cz

www.ottovka.cz

www.tisknu.cz