Kdo lépe spí, šťastněji žije!

Španělské království není jen zemí slunce, středomořských pláží, kvalitního jídla a skvělých značkových vín. K dobrému životu patří především kvalitní spánek. A v tom je Španělsko opravdu velmoc. Společnost PIKOLIN je největším evropským výrobcem matrací a lídrem ve světě spánkových inovací. Česká firma MAGNIFIC spol. s r.o. je po léta exkluzívním zástupcem značky PIKOLIN pro český a slovenský trh. Vyzpovídali jsme spolumajitelku firmy, paní Kateřinu Adamy, abychom zjistili, co je tajemstvím správného výběru kvalitní matrace.

Katko, proč zastupujete právě společnost PIKOLIN?

Jsme rodinná firma a podnikáme už více než 30 let v různých oborech. Díky tomu každý den mluvíme se spoustou lidí. Nakonec zjistíte, že většina lidí si kolem 35. roku věku začne stěžovat na bolesti zad a nevyhovující spánek. V práci a na obchodních jednáních pak bývají unavení a nespokojení. Časem jsme i my zjistili, že pohoda každého člověka začíná především v posteli. Kvalitně se vyspat znamená lépe žít! PIKOLIN pak pro nás jako investory byl jasná volba. Je to největší výrobce matrací v Evropě. Evropské matrace jsou vyráběny opravdu v Evropě.
Společnost PIKOLIN GRUPO zastřešuje 13 značek matrací a postelí. Patří jim například značky Bultex, Epeda, Lattoflex, Swissflex, Pardo, Dunlopillo, Orthorest, Merinos, Sema, Sunlay, Serta, Pardó a podíly vlastní v globálním koncernu Steinhoff a brazilském Sleep House. V Evropě má PIKOLIN 7 obrovských továren a 3000 zaměstnanců. Jistě chápete, že nabídku exkluzivně zastupovat takovou firmu v Česku a na Slovensku prostě nešlo odmítnout.

Velikost PIKOLINU je působivá, ale jsou matrace opravdu kvalitní?

Máte pravdu, v dnešní době kvantita nemusí nic znamenat. PIKOLIN se ale od konkurence odlišuje několika zásadními faktory: Firma letos slaví 75 let od svého vzniku a po celou dobu byla lídrem v inovacích a patentech. A opravdu, i v matracích existují patenty. PIKOLIN jich za svou dobu zaregistroval přibližně 100. Dalším faktorem je soběstačnost ve výrobě. PIKOLIN vlastní největší produkci matracové pěny v Evropě. Přála bych vám vidět, jak se rodí ze zpěňovací linky v Zaragoze ve Španělsku rychlostí 2 metry za sekundu nový blok pěny, který je celkem 65 metrů dlouhý. PIKOLIN má vlastní drátovny a vyrábí si pružiny do pružinových matrací. Unikátní systém tzv. kontinuálních pružin, které jsou v PIKOLINU vyráběny, ale i tepelně a povrchově opracovány, zajišťuje nesrovnatelnou životnost a hygienické podmínky matrací, které jinde nenajdete.
Matrace se finalizují ručně na obrovských šicích strojích, které dokážou obšít matraci o rozměrech 2 x 2 metry. Hotové matrace automatizovaně putují do skladu, kterému se třeba v Zaragoze přezdívá La Catedral (katedrála), protože na jeho konec a ke stropu skoro nedohlédnete.
Aby tohle všechno fungovalo, PIKOLIN musí zaměstnávat spoustu chemiků, techniků, technologů a programátorů. Prostě výroba matrací dnes nemůže probíhat na koleni, ale jedná se o gigantický průmysl. O to zajímavější je, že PIKOLIN stále vlastní jedna rodina Soláns a ne anonymní akcionáři. Rodina Soláns si hlídá, aby jejich jméno bylo vždy spojováno s kvalitou.

Kde se prodávají matrace PIKOLIN v Čechách a na Slovensku?

PIKOLIN nejsou jenom matrace, ale také postele a ložní textil. Dodáváme nejen spotřebitelům, ale i prestižním českým a slovenským hotelům a dalším v segmentu B2B.
Máme vybudovanou prodejní síť. Vybíráme si jenom nejlepší prodejce a matracové showroomy nebo spánková studia v ČR a SR. PIKOLIN by mohl prodávat každý, produkt je totiž tak dobrý, že „unese“ sám sebe. My to ale nechceme. Přejeme si, aby naši prodejci neprodávali jenom matraci, ale celou ideu a systém kvalitního spánku.
Uvedu příklad: Do obchodu přijde atletický svalnatý muž. V běžném obchodě se prodejce dosud neodnaučil „krátkému spojení“ „velký chlap = tvrdá matrace“. Zákazníka pak odvedou k nejtvrdší matraci v obchodě a se slovy: „Pro vás pane jedině tuhle!“ položí pána na „pryčnu“, kde se mu leží asi jako v rakvi. V naší prodejní síti toto nestrpíme. Chceme, aby naši prodejci pochopili, že každý má právo na pohodlí, že nikoho nemusí ráno brnět ruce nebo bolet ramena, protože si je otlačil na tvrdé matraci. Přejeme si, aby prodejci věnovali zákazníkovi čas a studovali jeho potřeby, jeho bolesti, jeho spánkový režim, jeho obvyklou polohu při spánku a podobně. Jedině tak může člověk odejít spokojený. Takový výběr ovšem netrvá 5 minut a ani neprobíhá tak, že prodejce vyzve zákazníka: „Tak si tady trochu polehejte a pak mi řeknete.“

To asi není jednoduché naučit prodejce správně prodávat matrace?

Máme na to systém. V našem sídle v Říčanech u Prahy máme factory showroom pro maloobchodníky, kde je trénujeme. Mohou si tam také sami vyzkoušet nejrůznější technologie matrací a rozhodnout se sami, co by nejraději prodávali ve svých městech. V našem showroomu v Říčanech ale umíme prodat matraci i veřejnosti tzv. „z ulice“, což často děláme a jezdí za námi lidi ze širokého okolí.

Takže váš showroom v Říčanech může navštívit i koncový zákazník?

Jistě, a když se domluví telefonicky přímo se mnou, ráda se mu budu věnovat osobně. Neváhejte mi zavolat, pořád mě to strašně baví vrátit lidem šťastný spánek.

Prodáváte matrace i do hotelů. Jak se daří tomuto segmentu?

Skvěle, vůbec si nestěžujeme. PIKOLIN dodává do 60 % evropských hotelů. Najdete nás například v hotelových gigantech, jako je Hilton, Double Tree by Hilton, Marriott, Barceló, Eurostars, Radisson, Conrad, Meliá, AC Hotels, RIU, Novotel, Waldorf Astoria, Princess, Best Western, Sheraton, Sofitel, Husa Hotels, Iberostar, Lopesan Logis a mnoha dalších.
A nemálo zákazníků si poprvé v životě lehne na PIKOLIN právě na dovolené v hotelu a už nechtějí nikdy jinak. Prostě, kdo spí lépe, šťastněji žije. Vyzkoušejte to spolu s námi!

www.sleepexpert.cz

výhradní zastoupení Pikolin pro ČR a SR | MAGNIFIC s.r.o. | Černokostelecká 82/92, 251 01 Říčany | tel.: 604 236 953