Kde změní vaše sny o bydlení v realitu

Základním posláním společnosti VETOS group s.r.o. je vytvářet krásné a příjemné bydlení, dodávat do staveb produkty, které vyvolávají pozitivní emoce. Již více než 28 let spoluutváří dnešní tvář exteriérů a interiérů a přenáší ji do budoucnosti. Chce spoluvytvářet prostředí pro příjemné bydlení tak, aby životy lidí byly při plnění jejich plánů a snů co nejpohodlnější. Pod vedením majitele Václava Větrovce je velkým hráčem na pražském rezidenčním trhu. Mění v realitu i ty nejnáročnější plány architektů, projektantů a stavebních mistrů. Dodávky do více než 10 000 bytů a 2 000 rodinných domů, to už je velká stopa v českém stavebnictví!

Vlastní sídlo společnosti VETOS group u Benešova představuje obchodní centrum o celkové komerční ploše 5000 m2. Z toho je 1500 m2 exkluzivních vytápěných skladovacích ploch a 3500 m2 obchodních prostor a kanceláří. V sídle má své místo, ale také silné zázemí pro montéry, odpočinkové a relaxační zóny, ale i střešní zahrada nebo 260 kubíkové jezírko s okrasnými rybami, osazené vodními rostlinami. To představuje nejen uvědomění majitele vrátit přírodě kus zabrané půdy firemním sídlem a koncepčně splynout s přírodním rázem krajiny nedaleko Pomněnic jako součást společenské odpovědnosti firmy, ale také výraz toho, že myslí na svoje zaměstnance.

Soudržnou firemní kulturu zde rozeznáte na každém kroku. Vtipné nápisy, basketbalový koš, lednička, kde si můžete zchladit hlavu, a nespočet fotek z častých firemních akcí potkáte na každém kousku zázemí sídla. Zaměstnanci spolu slaví vše, co se dá – narozeniny, masopust, Velikonoce, čarodejnice atd. a jak jinak než za přítomnosti svého majitele, který nezkazí žádnou legraci. Kromě zábavy je na něm vidět, že řemeslo, na kterém vyrostl, je jeho srdeční záležitostí dodnes. I když musí být dnes logicky více manažerem, ředitelem, majitelem, můžete ho každý pátek potkat v truhlárně, kde si rád připomíná svoje původní povolání.

„Mít ty správné zaměstnance je absolutní základ úspěchu,“ tvrdí Václav Větrovec. „Všem bych chtěl moc a moc poděkovat, protože bez nich bychom dnes nebyli velkým hráčem nejen na středočeském trhu rezidenčního bydlení. Musím říci, že máme opravdu skvělý tým a je to velká radost s nimi být. Když mi o 25 let mladší kolega řekne: „Vašku, já jsem letos neměl den, kdy bych se do práce netěšil,“ zahřeje to. Mám je všechny rád a beru je jako svoji velkou osmačtyřicetičlennou rodinu.“

Poohlédnutí za počátky firmy

Z malého rodinného truhlářství se podnikání Václava Větrovce a jeho ženy dostalo až k jedné z největších obchodně realizačních společností v České republice. Zakladatel se vyučil stavebním truhlářem, měl skvělé mistry a řemeslo ho bavilo. Odešel na zkušenou do Rakouska a po návratu v roce 1996 začal budovat svoji firmu. Absolvoval řadu manažerských školení a dokázal si k sobě přitáhnout ty správné lidi. Mnozí majitelé firem těžce nesou ten stav, kdy musí zanechat činnosti, kterou milovali, a jsou náhle v pozici manažera, což je úplně jiná práce. Václavu Větrovcovi však zůstala vášeň pro tvoření a optimismus. Od roku 2016 se na rozvoji firmy zejména v oblasti marketingu a administrace podílí i druhá generace – dcery Alžběta a Eliška. I ony tak budou dál naplňovat filozofii této rodinné firmy: dodávat výrobky i služby té nejvyšší kvality a neochota smířit se s průměrnou kvalitou výrobků a služeb, nepřijímat polovičaté výsledky. Proto do sortimentu Vetos patří výrobky v kategorii extra třídy, a proto mění v realitu i ty nejnáročnější plány architektů, projektantů a stavebních mistrů.

A co všechno si můžete pod jednou střechou Vetos vybrat?

Vetos je specialistou na dveře a zárubně. Dveře umožňují průchod mezi místnostmi a jejich výběr je důležitým rozhodnutím, které ovlivní vzhled interiéru. Vybírat zde můžete dveře do různých interiérů. Lze si zvolit design dveří, povrchovou úpravu, barvu, typ prosklení, typ otevírání nebo kování dveří.
Nezbytnou součástí, která umí dokonale zvýraznit každé dveře, je klika. Kování dotváří výraz celého interiéru a jeho vhodný výběr je důležitou částí budování domova či kanceláře. Proto Vetos nabízí široký sortiment dveřních klik.

Také mobilní přestavitelné příčky patří do portfolia zde nabízených interiérových prvků. Díky dlouholetým zkušenostem s technologií ložisek a konstrukcí dráhy mohou zaručit ve Vetosu vysokou kvalitu a maximální spokojenost zákazníka. Mobilní příčku charakterizuje zejména její stabilita a zvuková izolace, která vzniká díky tzv. zvukově stlačené pojistce, usazené v jednotlivých panelech. V okamžiku vám mobilní příčka umožní změnit velký prostor na malé jednotky a naopak.
Bezesporu i podlaha výrazně ovlivní vzhled místnosti. Ve zdejší nabídce jsou podlahy z materiálů – dřevo, laminát, vinyl. Každý materiál má svá specifika. Každá podlaha musí splňovat určité nároky, které na ni budou v konkrétní místnosti kladeny. Jiná podlaha se hodí do obývacího pokoje, kde je na ni vyvíjena větší zátěž, a jiná podlaha se hodí do ložnice. S tím vším vám místní personál dobře poradí.
Ze strany zákazníků přišla myšlenka rozšířit showroom Vetos i o koupelnové studio. Často si s sebou přináší jednu dlaždici a pasují to k barvě dveří a podlah. Také spolupracující architekti a designéři mají stejnou potřebu si reálně vyzkoušet vzorky k sobě. Proto zde můžete vybírat i z obkladů a dlažeb.

A ještě další studio zde bylo nově otevřeno – spánkové. V místním centru zdravého spánku si vyberete z nabídky postelí, postelových roštů a matrací se zdravotními certifikáty.
Nejen široká škála produktů, ale i služby jsou ve Vetosu v TOP kvalitě.

Plány majitele do budoucna

„Vzhledem k tomu, že jsem se posledních deset let více věnoval práci hlavního stavbyvedoucího našeho firemního sídla, jako hlavní šéf cítím dluh vůči VETOSU. I přesto, že se nám podařilo zvýšit ziskovost, plánuji vypilovat a zefektivnit interní procesy, vytvořit vlastní akademii pro vzdělávání pracovníků a vybudovat síť vlastních poboček v regionech, kde se nám nedaří navázat spolupráci s místními obchodními partnery. To všechno proto, abychom byli ještě více kompetentní a abychom naplňovali naši dlouhodobou vizi, kterou je: Stát se symbolem pro vybavování interiérů a zpřístupnit naše služby široké veřejnosti v rámci celé České republiky.“

www.vetos.cz