Brands & Stories slaví 15 let na trhu.

Jak nejlépe a bezpečně zhodnotit své peníze?

V dnešní době se často zamýšlíme nad tím, jak efektivně zhodnotit své peníze. Jak investovat, abychom si nejen zajistili lepší budoucnost, ale také měli jistotu, že o své úspory nepřijdeme.Jedním z osvědčených a efektivních způsobů je nákup nemovitosti doma či v zahraničí. Investice do vlastního domu nebo apartmánu se stala běžnou záležitostí, nad kterou se dnes již nikdo ani nepozastaví. Je to jeden z nejlepších a nejbezpečnějších způsobů zhodnocení peněz. Málokdo však ví, že nemovitosti v zahraničí bývají mnohdy levnější než v Česku.

Tento trend potvrzuje také fakt, že Češi stále více nakupují nemovitosti právě v zahraničí, a to především u moře, kde vlastní tisíce domů či apartmánů. Taková investice je většinou pořizována z vlastních zdrojů, jelikož zahraniční banky, až na výjimky, nepůjčují cizincům na nákup nemovitosti. České banky půjčují peníze na koupi zahraniční nemovitosti za předpokladu, že žadatel ručí bance jinou nemovitostí, která se nachází na území České republiky.

Na českém trhu již téměř dvacet let působí realitní kancelář ALEXANDRIA REAL a za tu dobu úspěšně zprostředkovala koupi nemovitostí stovkám spokojených klientů. Specializuje se především na prodej nemovitostí v přímořských destinacích, zejména v Bulharsku, Chorvatsku, Řecku, Španělsku a v Černé Hoře. Klienty ALEXANDRIA REAL je možné rozdělit do tří skupin: největší část kupuje nemovitosti v zahraničí pro svou vlastní potřebu, pro svou rodinu či přátele a užívá si je tak naplno jako součást svého životního stylu – místo chalupy v Čechách si pořídí dům nebo byt u moře. Další skupina nákup nemovitosti pojímá čistě jako investici a svoji nemovitost pronajímá turistům. Zbývající zhruba třetina klientů kombinuje oba způsoby užívání.

Proč se obrátit na lidi z branže

Koupě nemovitosti v zahraničí se vždy řídí právním řádem dané země, který se více či méně odlišuje od naší legislativy. Přestože právní systém ve většině zemí je poměrně jednoduchý, ovšem celá procedura koupě nemovitosti v cizí zemi, kde jednak čelíte jinému jazyku, stejně jako jinému právnímu prostředí a procesnímu postupu, by se Vám mohla zdát složitá. To je důvod, proč realitní kancelář usiluje vždy o to najít nejlepší řešení pro své klienty a snaží se jim co nejvíce ulehčit proces koupě nemovitosti. Tím, že přijdete do ALEXANDRIA REAL, si jako jejich klienti můžete být jisti, že pro Vás budou pracovat ve Vašem nejlepším zájmu a zároveň Vám nabízí pomocnou ruku po celou dobu, nejen do doby zakoupení nemovitosti. Svoje služby přizpůsobí vždy podle individuálních požadavků klienta. Spolupracují s mnoha prověřenými zahraničními realitními kancelářemi, developery, advokáty a dalšími subjekty, které poskytují záruku kvalitních služeb.

Nejvíce žádané Chorvatsko

Letos pokračuje trend z předchozích let a klienti nejvíce poptávají nemovitosti v Chorvatsku, a to v Zadaru a jeho okolí, na ostrově Vir, v Ninu a podobně. Zájem stoupá i o nemovitosti na ostrově Pag.
Na jih od Zadaru jsou nejvíce žádané ostrov Murter, Vodice, Srima, Primošten, Rogoznica a samozřejmě Makarská riviéra, která bývá označována jednou z nejnádhernějších částí chorvatského pobřeží. Křišťálově čisté moře, nádherné oblázkové pláže a masiv Biokova tyčící se přímo nad riviérou odpovídají obrázku toho, co si Češi vybaví, když se řekne „Chorvatsko“. Chorvatsko je populární nejen kvůli nádhernému pobřeží a okouzlujícím místům, do kterých se každý zamiluje, ale také z důvodu dobré a pohodlné dostupnosti. Ceny nemovitostí se pohybují od cca 3000 EUR/m2.

Bulharsko

Jako druhé v pořadí oblíbenosti za Chorvatskem je Bulharsko. Království slunce, moře a písečných pláží, se rozprostírá podél 354 km dlouhého pobřeží Černého moře, které nabízí řadu atraktivních míst pro investory do realit. O místní apartmány mají Češi setrvalý zájem, jelikož jsou jejich ceny nižší než u apartmánů na Jadranu. Dvouložnicový apartmán s výhledem na moře se dá aktuálně pořídit za cca od 120000 Eur výše. Nejvíce jsou poptávaný nemovitosti kolem Burgasu, např. starobylý Sozopol, Primorsko, Carevo, starobylý Nessebar, Slunečné pobřeží, Sveti Vlas a další. Bulharsko představuje lákavou příležitost jak, za stále výrazně nižší kupní cenu, získat zajímavou nemovitost.

Španělsko

Neméně oblíbené jsou také oblasti Španělska, které se velmi liší jednak cenami nemovitostí, dále počasím, ale i dostupností z Čech. Nejprestižnější je pobřeží Costa del Sol, provincie Málagy, která má skvělé letecké spojení s Prahou. Ceny dvouložnicových apartmánů umístěných blízko moře nebo na golfovém hřišti se pohybují od cca 400.000 Eur a jejich cena stále roste. Investory nejvíce vyhledávaná je Costa Blanca u města Alicante. Nové dvouložnicové apartmány se pohybují od cca 220000 Eur výše. Pokud bychom hledali nejdražší nemovitosti, tak ty nalezneme na ostrově Mallorca nebo na dalších Baleárských ostrovech.

Řecko

Velmi populární jsou i nemovitosti v Řecku, zejména v oblastech jako je Kréta, a to především její severní pobřeží. Místní nemovitosti se většinou nachází dále od pláže, než je tomu například v Chorvatsku. Největší zájem mají investoři o město Chania a okolí Heraklionu, kde se ceny pohybují od cca 200.000 EUR.

Černá Hora

V posledních letech roste zájem o koupi nemovitosti v Černé Hoře. Nedotčené pláže a Jaderské moře nejsou jedinými lákadly této oblíbené destinace. Černá Hora se totiž pyšní hornatým terénem, který pokrývá 85 % území země. Úchvatné vrcholy, jako je nejvyšší Bobotov Kuk (2522 m), nabízejí nádherné výhledy a luxusní rekreační střediska v jejich blízkosti. Moderní a hojně navštěvovaná lyžařská střediska poskytují možnost užít si tuto destinaci po celý rok. Nejoblíbenější města pro koupi nemovitosti v Černé Hoře jsou Budva, Kotor, Bečići, Tivat ale i další města, jako jsou Herceg Novi, Sveti Stefan a podobně. Ceny nemovitostí se pohybují od cca 2 500 Eur/m2.

V případě, že se rozhodnete nemovitost koupit, kancelář ALEXANDRIA REAL Vám zajistí kompletní realitní servis v souladu s legislativou dané země. Bude Vám asistovat po celou dobu koupě a kdykoliv se na ně můžete obrátit. Mohou Vám pomoci také s převzetím a správou nemovitosti. V případě zájmu o pronájem nemovitosti Vám rádi pomohou zprostředkovat renomovanou firmu zabývající se pronájmem nemovitostí. Poradenství a konzultace odborných pracovníků realitní kanceláře po celou dobu nákupu zahraniční nemovitosti jsou automatické.

ALEXANDRIA REAL je členem silné skupiny ALEXANDRIA GROUP.

Více informací získáte na www.alexandriareal.cz