Interiér roku letos probudí emoce

Soutěž Interiér roku se snaží zejména upozornit na skvělé soukromé i veřejné interiéry a představit je široké veřejnosti, aby tak zdůraznila, že najmout si architekta nebo interiérového designéra přináší viditelný efekt. Obě profese z Čech i Slovenska se stále ještě mohou hlásit do pátého ročníku, a to až do 20. 2. 2020.

Umí interiér navodit dobrou náladu?

Vítězové soutěže budou vyhlášeni v úterý 31. 3. 2020 v pražském Centru současného umění DOX jako vrcholný bod mezinárodního kongresu o bydlení, designu a architektuře Living Forum. Jeho ústředním tématem je letos Emoce, nálada… a symbolika prostoru. O vlivu interiéru na lidské emoce bude přednášet mimo jiné italský architekt Massimo Adario, stejně jako členové světoznámého dánského ateliéru Bjarke Ingels Group a řada dalších.

Porota získala římský pohled na interiér

Do osmnáctičlenné mezinárodní poroty tohoto ročníku přibyla římská architektka Daniela Colli, autorka mnoha zdařilých rekonstrukcí výjimečných italských památkových objektů. Celý tým opět povede prof. akad. arch. Jiří Pelcl dr. H. c., prorektor Vysoké školy uměleckoprůmyslové. Stálými členy poroty jsou kromě architektů a interiérových designérů např. režisérka Hana Třeštíková, malíř David Saudek nebo výtvarník Pasta Oner.

Ceny budou vytvořeny Dechem

Autory samotných cen navržených speciálně pro tento ročník budou absolutní vítězové Czech Grand design z roku 2014, kteří se vepsali do povědomí např. prací pro Ligne Roset, designéři Michaela Tomišková a Jakub Janďourek (STUDIO DECHEM). Opět se bude jednat o skleněné plastiky, které vyrobí sklárna pana Martina Wichterleho BOMMA.

Záštitu pátému ročníku soutěže udělili předseda Senátu Poslanecké sněmovny ČR, ministr kultury ČR, ministr průmyslu ČR, hlavní město Praha a starosta městské části Praha 7.