IGEPA showroom plný polygrafických strojů

Když se společnost Igepa v roce 2017 rozhodla vstoupit na trh velkoformátových tiskových strojů, zdál se to být sice logický, ale velmi riskantní krok. Dodavatelé tiskových strojů byli už poměrně zavedení a český trh relativně malý pro dalšího hráče. Přesto u svých zákazníků cítila Igepa potenciál.

IGEPA, coby tradiční specialista na grafické i kancelářské papíry, už v té době působila i jako jeden z největších dodavatelů materiálů pro signmaking na českém trhu. Záměrem bylo stát se jakýmsi obchodním domem, kde zákazníci z reklamního a polygrafického průmyslu najdou vše, co potřebují, na jednom místě.

Už v létě 2019 začala firma obhlížet lokality vhodné pro velký showroom, kam bude moci vzít zákazníky kdykoliv a vše jim na jednom místě ukázat a případně porovnat výkony jednotlivých tiskáren či plotrů. Ukázalo se, že najít takový prostor není vůbec jednoduché a rádius od sídla firmy se začal zvětšovat. Ale podařilo se. A industriální prostor okouzlil na první pohled.

Původně areál patřil firmě Chema, která zde překládala a přečerpávala chemikálie z cisteren do uživatelského balení. Z té doby zůstal v interiéru velký kotel, komín a další prvky s patřičnou galvanizační patinou. Na zdech přiznané dřevěné trámy tak krásně dokreslují industriální ráz místnosti. Před tím tu byla posilovna a z té doby zase zůstalo moderní zázemí, jako je kuchyňka, toalety či sprchy. V horním patře je prosklená zasedací místnost s výhledem na stroje. Moderní technologie jako by prostoru přímo chyběly a skvěle jej doplnily. Stroje jsou však velmi citlivé na teplotu a vlhkost, a tak se v prostoru s těmito parametry muselo pracovat. Rovněž dostatek denního světla byl limitující. 

V showroomu IGEPA na více než 300 m2 můžete vidět:

>      Velkoformátovou hybridní UV tiskárnu EFI Pro 16h

>      Velkoformátové tiskárny OKI pro produkční tisk (OKI ColorPainter M-64s E-64s)

>      Laserovou tiskárnu s bílou barvou OKI Pro8432WT pro heat-transfer

>      Velkoformátové tiskárny EPSON se skvělými barvami (EPSON Sure Color SC-S80610L a SC-S60610L (Bulk System) a waterbase fototiskárnu EPSON Sure Color SC-P10000

>      Frézovací plotr Gunnar Novex

>      Řezací plotry Graphtec (rolové FC9000CE7000F-Mark Pro CE6000CE Lite-50 a stolové FCX2000 a FCX4000)

>      Zažehlovací lisy Stahls

>      Laminátor Igepa Master Sealer

>      Řezačku Igepa Master Cutter

 

Showroom nemá stálou provozní dobu. S případným zájemcem je domluven termín prezentace, aby bylo možné se mu plně individuálně věnovat a bylo k tomu na místě vše potřebné, co by si chtěl vyzkoušet. V nabídce je i např. porovnání výtisků se stávající tiskárnou klienta, na jím donesené materiály nebo materiály IGEPA apod. 

Showroom IGEPA najdete na adrese: Bystrá 761/10, budova F, 193 00 Horní Počernice.