I David může mít srdce Goliáše

Česká rodinná firma R & B Mědílek ze Žacléře v Krkonoších již téměř 30 let “bojuje“ na českém i mezinárodním trhu. Dnes se může směle rovnat svým větším evropským partnerům. V rámci Evropy se řadí k předním producentům sportovních nápojových lahví. Co stojí za úspěchem této malé firmy z krásného a inspirativního prostředí na Trutnovsku? Podle slov majitelů – Davida a Jitky Tomášových – je to kvalita, ochota, modernizace, ale hlavně loajální zaměstnanci.

Začátky v malé garáži

Začátky firmy R & B Mědílek v roce 1990 jsou dnes již úsměvné – malá garáž, výroba omotávek na řídítka kol pro Závod míru takřka na koleni. A právě přes cyklistiku se dostali až k výrobě lahví na pití, které dnes tvoří 90 % produkce. Zakázek postupně přibývalo – dózy na kakao Granko, první cyklistické bidony, kojenecké lahve atd. Vždy záleželo na kvalitě vstupních materiálů i konečných výrobků. Začalo se vyvážet i mimo Českou republiku. Nejvíce do Německa, Švýcarska a Dánska. Významně se začala rozšiřovat výroba reklamních nápojových i hokejových lahví, která dnes tvoří samostatnou nosnou divizi firmy.

NÁPOJOVÉ LAHVE S POTISKEM NA ZAKÁZKU

Jsou vyrobeny z kvalitních materiálů (lahve 0,5l a 0,7l z PP, lahve 1l z PE), atestované pro styk s potravinami, ve třech velikostech a v mnoha barvách. Barevně lze kombinovat lahev, víčko, zátku – přičemž možností je hodně a určitě se vždy najde řešení, které odpovídá firemním barvám, logu, zaměření firmy. I potisk se stále vyvíjí a firma jde v tomto směru neustále dál. Umí natisknout sítotiskem i tzv. CMYK. To v reálu znamená jakoukoli grafiku, vizuál firmy či logo. Vzhledem možná působí jako běžná cyklolahev, ale rozhodně nepatří jen do držáku na kolo. Perfektně těsní, takže ji můžete bez obav dát do batohu na výlet, do školní aktovky, do kabelky, do auta, …K tomu můžete lahev vybavit krytkou, šejkr sítkem, termoobalem nebo k ní do sady přidat svačinový box – viz níže. Ke každé lahvi se dají dokoupit náhradní díly a doplňky a lahev je snadná na údržbu. Kompletně vše je vyrobeno v naší republice. Pokud zákazník nemá vlastního grafika, s návrhem pomůže konfigurátor nebo zaměstnanci R & B Mědílek.
Zákazníky firmy jsou české i zahraniční sportovní kluby, reklamní agentury, školy, instituce, pořadatelé akcí, spolky, … ale především firmy, které tak získají krásný praktický dárek pro své zaměstnance nebo obchodní partnery. Zakázky odcházejí i mimo kontinent.

ZDRAVÁ LAHEV®

Každý majitel musí mít svůj sen, svou vizi. Tím byla pro majitele Davida Tomáše výroba vlastních produktů. Něčeho, u čeho může být od začátku do konce. Ovlivnit návrh, design, vstupní suroviny i finální výsledek. Podařilo se. V roce 2009 se zrodila ZDRAVÁ LAHEV®, první česká nápojová lahev z bezpečného medicínského materiálu, která šla vyvařovat, mýt v myčce i sterilizovat. ZDRAVÁ LAHEV® se stala průvodkyní statisíců spokojených zákazníků. Dětí, sportovců, seniorů, ale i všech, kterým není lhostejná ochrana životního prostředí. Proč? Díky možnosti ZDRAVOU LAHEV® jednoduše umýt a opakovaně naplnit se neničí příroda tunami PET lahví.
Věděli jste, že jedna obyčejná PET lahev se v přírodě rozkládá 100 let? ZDRAVÁ LAHEV® naproti tomu vydrží při slušném zacházení klidně i 10 let. Nezapáchá, neobsahuje ftaláty ani BPA a BPS. Navíc má krásné autorské designy od předních českých ilustrátorů. Svoji oblíbenou si určitě vybere každý. Nabídka zahrnuje lahve o objemu 0,5l, 0,7l i 1l. Speciální edicí je ZDRAVÁ LAHEV BIKE s krásným dvoubarevným víčkem. I ZDRAVOU LAHEV potiskne výrobce na zakázku.

ZDRAVÁ SVÁČA

Ani to však malému Davidovi (pardon chytrému majiteli) nestačilo. Zákazníci byli spokojeni, ale chtěli víc. „Když už do školy, na výlet nebo do práce se ZDRAVOU LAHVÍ®, tak nám ale dejte i něco na svačinku!“ Dobrá. Po velkém zkoumání, doporučení od všech maminek, babiček, sportovců a nadšenců vznikla ZDRAVÁ SVÁČA. Unikátní svačinový box, který svou kvalitou, praktičností a vychytávkami patří k tomu nejlepšímu na trhu.

A jaké jsou ty hlavní vychytávky? Kvalitní bezpečný medicínský materiál, ideální rozměr, vyjímatelná přepážka, unikátní průhledka pro vložení obrázku, fotografie nebo vzkazu či pevné panty, které zaručí stabilitu boxu a možnost oddělení víčka od misky. Samozřejmostí je možnost mytí v myčce, uložení v chladničce, ohřátí v mikrovlnce. Neobsahuje ftaláty, BPA, BPS. Je recyklovatelná. ZDRAVÁ SVÁČA má rovněž svoji výrobu na zakázku. Od 50 kusů je možné zvolit si vlastní kombinaci barev (miska – víčko – přepážka).

A co mají společného ZDRAVÁ LAHEV i ZDRAVÁ SVÁČA? Kromě kvality je to možnost dokoupit jakékoli náhradní komponenty a prodloužit tak životnost lahve nebo svačinového boxu. Jako doplňky si můžete pořídit krytku pítka FLOPPY (opět vyráběnou v režii firmy), termoobal nebo šejkr sítko, které z obyčejné lahve udělá šejkr nebo poslouží jednoduše k ochucení vody citrónem a mátou.

A slovo nakonec:

„Jsme pyšní, že malá česká firma dokáže směle konkurovat evropským gigantům. Ale nejvíce si vážíme dobré poctivé práce našich zaměstnanců, kteří do každého výrobku vkládají velký kousek srdce, umu a úsměvu. Jsme takový malý David mezi Goliáši, … ale nedáme se.“
David a Jitka Tomášovi,
majitelé firmy

www.rbmedilek.cz
www.zdravalahev.cz
www.zdravasvaca.cz