HAST RETAIL s.r.o.: Kontejnerové prvky s nepřeberným množstvím variant

Česká rodinná výrobně-obchodní společnost HAST RETAIL s.r.o. z Ostravy sbírala od roku 2006 zkušenosti s dodávkou kompletních interiérů a retail vybavení. 

Od roku 2018 svým interiérům dala opláštění ve formě kontejnerových staveb a tím se odlišuje od kteréhokoliv jiného dodavatele tohoto typu staveb, jelikož si vše vyrábí sama a vlastně začala zevnitř, kdežto ostatní dodavatelé začínali od samotných kontejnerů. Zákazníkovi jsou tak schopni nabídnout kontejner s kompletním interiérem včetně nábytku, osvětlení, elektro rozvodů, vodoinstalace a sanitární techniky. K těmto stavbám umí dodat i sauny, terasy, pochozí střešní platformy, schodiště, stínící techniku atd. Kontejnerové stavby jsou schopni provádět na klíč a mohou být zajímavou, rychlou a nákladově výhodnou alternativou kamenných obchodů, ubytovacích zařízení a různých provozních jednotek. A ve spolupráci s architekty jsou schopni navrhnout jedinečný design těchto staveb. 

Všechny interiéry a kontejnery dodávané společností HAST RETAIL jsou designově zajímavé a neopakovatelné. 

Pro dokreslení záběru této firmy bychom Vám rádi představili dva z jejich nedávno realizovaných projektů

Rozšíření ubytovacích kapacit

Pro Penzion Kolovna v Hynčicích pod Sušinou zrealizovala společnost HAST RETAIL samostatný objekt, který rozšířil elegantním a zajímavým způsobem jeho ubytovací kapacitu. Původní návrh byl upraven architekty z Ateliéru 3M a tím získal opravdovou jedinečnost. Stavba je tvořena 7 kontejnery, kde horní dva mají sešikmenou krátkou stranu a vytváří tak netypickou kontejnerovou skládačku. Jednotlivé kontejnery jsou téměř plně sestaveny a vybaveny ve fabrice a na dané místo se přijede pouze „namontovat“. Možnost prosklených stěn umožňuje bezprostřední kontakt s reliéfem krajiny a výhled do přírody. Benefitem kontejnerové stavby v Hynčicích je také to, že jednotlivé apartmány nemají společnou stěnu s vedlejším, a také samostatné rámy jednotek předurčují nepřenášení žádného hluku od vedle. U stavby jsou přerušeny všechny tepelné mosty a vyřešeny rosné body. Extenzivní zelená střecha a dřevěná provzdušněná fasáda dodává stavbě kouzlo splynutí s nádherným okolním údolím. 
I u tohoto typu staveb existuje obrovská škála materiálů jak na vnější, tak na vnitřní opláštění, různé typy dřeva, kovů, skel, ba dokonce umělý kámen. Tepelná a hluková izolace je rovněž volitelná. Vybavení stavby je možné i v TOP kvalitě, právě jako v Hynčicích, kdy vnitřní obložení je provedeno z kartáčovaných biodesek, betonové stěrky jsou v koupelnách a na stěnách a textiliích jsou použity tisky. Všechno samozřejmě zastřešeno na klíč firmou HAST RETAIL.

Vnitřní obložení a atypické prvky unikátního komplexu Nivy v Bratislavě

Společnost HAST RETAIL získala možnost využít svoje umění interiérového vybavení v multifunkčním projektu Nivy, o rozloze 70 000 metrů čtverečních, který není unikátní jen svou velikostí, ale také samotnými funkcemi, které z něj nedělají jen obyčejné nákupní centrum. Projekt je kombinací moderního autobusového terminálu, celoroční tržnice a veřejně přístupné zelené střechy. 

Interiérové prvky a obložení z dílny HAST RETAIL lze vidět v tomto bratislavském skvostu ve vestibulu autobusové stanice, v koridorech chodeb, v případě atypických posezeních, centrálního schodiště do Food Courtu nebo spodního dřevěného obložení všech eskalátorů dominujících nákupnímu centru, které patři beze sporu k jednomu z nejhezčích nákupních center na Slovensku i u nás.
Na druhém podlaží přináší Nivy centrum do Bratislavy prostor pro novou unikátní gastrozonu. 
Díky konceptu celoroční Tržnice Nivy má projekt velký potenciál stát se i destinací pro nadšence jídla. Na ploše 3000 metrů čtverečních zde návštěvníci postupně najdou nejrůznější koncepty spojené s jídlem, ale také nákupem lokálních potravin a produktů od slovenských výrobců. Své místo zde najdou i restaurace, kavárny, ale také menší gastrokoncepty, doplněné o zážitkové vaření či školu focení jídla. I zde můžete vidět práci firmy HAST RETAIL, která realizovala kompletní obvodové obložení tržnice.
Nové autobusové nádraží v hlavním městě je letištního typu s 36 nástupišti, sedmi výstupišti a 86 stáními pro autobusy s bezbariérovým přístupem. Slovak Lines obsluhuje cestující z přepážek, které opět realizovala firma HAST RETAIL. Nechybí ani chill-out zóna s lavičkami, které nabízí až 80 míst k sezení s možností nabíjení telefonů, či bezplatnou wifi síť v celém prostoru stanice. Na stanici je devět LCD TV panelů, velká LED stěna letištního typu a několik samoobslužných dotykových kiosků, díky nimž má veřejnost přehled o příjezdu a odjezdu autobusů.

Centrum má samozřejmě i podzemní parkoviště, kde HAST RETAIL dodával úschovnu zavazadel s keyless zámky a stropním obložením.

Tak jako v případě Nivy komplexu je HAST RETAIL schopen obložit auly, vestibuly, vertikální stěny nákupních center a vyrobit veškerý atypický i sériový nábytek.