HANNAH – Venku jsme doma

Hannah je česká outdoorová značka, v jejíž kolekci naleznete širokou škálu oblečení a vybavení pro všechny vyznavače přírody. Značka Hannah byla založena v Plzni v roce 1991 a během své historie si vybudovala silnou distribuční síť, a to jak na domácím trhu, tak v zahraničí.

Typickým zákazníkem značky Hannah je aktivní člověk, který rád tráví čas venku, ať už se chystá na výkon, nebo chce jen tak relaxovat v přírodě.

„Venku jsme doma“ je tedy nejen komunikační kampaň, ale i záměr značky vyrábět spolehlivé outdoorové oblečení a vybavení speciálně určeného pro venkovní aktivity, které přitahují designem, materiálem, praktičností a spolehlivostí. Právě pro tyto vlastnosti je značka vyhledávána také firemními zákazníky, kteří si u společnosti mohou napřímo objednat oblečení pro své zaměstnance či obchodní partnery.

Profesní oblečení

Značka Hannah umožňuje firmám obdarovávat své obchodní partnery nebo zaměstnance, a to ať už u příležitostí, jako je výročí založení společnosti, či jako hodnotné vánoční dárky. V rámci této spolupráce zajišťuje i možnost potisku, případně vyšití požadovaného loga společnosti přímo na produkty.

V případech, kdy se jedná o větší množství zboží, dokáže Hannah vyrobit i vybavení na „míru“, tzn. v požadovaných barevných odstínech či pouze s logem klienta. Tento druh spolupráce je v poslední době velmi vyhledáván pro stále větší oblíbenost českého kvalitního outdoorového oblečení a vybavení.

Skladba sortimentu

Nabídka Hannah také obsahuje technické produkty pro vysokohorskou turistiku za každého počasí včetně náročných klimatických podmínek. Stejně tak zde najdete i pohodlné a střihově atraktivní oblečení pro běžné procházky přírodou nebo městem. V zimě si pak u Hannahu vyberou vyznavači upravených sjezdovek i volných terénů. Součástí sortimentu není jen oblečení, ale i základní vybavení, které k pobytu venku prostě patří – batohy, stany, spacáky, karimatky. Vybere si každý, pro koho je malé i velké dobrodružství na čerstvém vzduchu vším. Každý, kdo očekává funkčnost, pohodlí, trendový design, a hlavně chce vypadat a cítit se dobře.

Od inspirace až k samotnému produktu aneb „vše začíná a končí v přírodě“

Euforie z jízdy v čerstvém prašanu, vrcholky kopců ozářené večerním sluncem, pocit sounáležitosti, volnost pohybu… tam někde je inspirace a smysl toho, co Hannah dělá. Vývoj a výroba outdoorového oblečení má však svá pevná pravidla. Proto kombinujeme znalost aktuálních trendů v designu, barevných kombinacích, materiálech nebo výrobních technologií s vlastní zkušenosti i zážitky v terénu.

Jak vzniká vybavení Hannah – Od náčrtku k prototypu

Nápady a postřehy nasbírané v průběhu času a zaznamenávané na papírový blok týmu designerů je nutné jednoho dne předělat na detailní technickou kresbu. Konkrétní představa, do té doby jen v hlavě designerů, se postupně přesouvá z náčrtků a poznámek na mnohdy pomačkaném papíru do digitální podoby na monitoru počítače. Celkový design, funkční detaily a informace o materiálech je zároveň nutné doplnit o pohled specialistů na konstrukci střihů a technologie. Teprve potom může začít výroba prvního prototypu ve vlastní vývojové dílně v Plzni. Materiály jsou vybírány velmi pečlivě a snahou je vybírat pouze špičkové materiály, které obstojí ve všech podmínkách. V nabídce tak najdete špičkové membránové materiály, jako je CLIMATIC, který je vhodný i do těch nejnáročnějších podmínek, nebo Resstex, který je vhodný do náročných podmínek a odolá jak dešti, tak i mokrému sněhu, ale i ECO materiály jako například Merino Tencel, nebo organická bavlna.

Zaujal vás příběh české značky HANNAH? Celý článek si můžete přečíst ve 3. vydání 2020 Brands&Stories, napište si o něj na brands@pribehyznacek.cz.