Hannah: V pohybu od roku 1991

Česká outdoorová značka s více než třicetiletou tradicí vloni změnila svou vizuální identitu a vrací se ke kořenům – zpět ke sportu a k lásce k přírodě.

Být každý den lepší než včera

To, co začalo v roce 1991 jako aktivita party nadšenců, kteří si pro sebe vyráběli outdoorové oblečení a vybavení, se přeměnilo v hrdou profesionální značku, která už přes tři desetiletí patří neodmyslitelně do světa outdooru a exportuje do 30 zemí světa. Kvalitní sportovní oblečení a vybavení vyrábí s jediným účelem – aby svou funkčností pomohlo všem lidem pokořit vytyčenou hranici, dosáhnout každého vytouženého cíle a osvobodit se od každodenních starostí života. Protože komfort není zůstat stát na místě. Komfort je mít možnost překonávat výzvy, pokořovat limity a posouvat se stále dopředu. Stejně se posouvá i samotná značka, která v loňském roce změnila po 15 letech svou vizuální identitu a rozhodla se vrátit z městského lifestylového oblečení zpět k outdooru. S touto změnou tak Hannah navazuje na své outdoorově-sportovní kořeny a hlavními tématy se opět stávají sport a láska k přírodě. Tato linka sice nikdy úplně nezanikla, ale nyní se dostává zpět na vrchol.
Proměnou prošlo i logo. Nová verze z dílny výtvarníka a designéra Mariuse Corradiniho také vyzařuje dynamiku a hlavní inspirací jí byl zejména samotný pohyb člověka – aktivního, odhodlaného, silného. Logu Hannah vždy vévodilo nakloněné písmeno H odkazující na jméno zakladatelky Hany Zachariášové. To se nemění, došlo ale k jeho úpravě. Formálně nová verze navazuje na historickou podobu, ale znázorňuje evoluci značky, posun do 21. století a reflektování současných trendů směřujících k minimalistickým řešením. V kombinaci s novým designem vytváří nový pohled na český outdoor, pro který by měla být typická nejen funkčnost a kvalita materiálů, ale také styl a sebevědomí.

Od náčrtku k protypu

Aby si mohli zákazníci své výlety užívat a posouvat se ve sportovních výkonech dál, je hlavním kritériem při vývoji nových produktů kvalita. To je pro značku Hannah naprostá priorita, na které nikdy nešetří. A proto pracuje jen s pokročilými technologiemi a těmi nejlepšími materiály – a to nejen s těmi, které jsou používány globálně, jako je třeba Primaloft®, ale tvoří také materiály vlastní. Pouze u oblečení Hannah najdete třeba polyueratonovou membránu Climatic, která dýchá a současně odpuzuje vodu, nebo Resstex, který se pomocí laminace připevňuje na vnější vrstvu, případně mezi ni a podšívku. Obě tkaniny odolají všem rozmarům počasí a zajišťují oblečení vyvážený poměr mezi nepromokavostí a prodyšností.
Samotný vývoj nových prototypů není nic uspěchaného. Aby bylo na všechno dost času, začíná 27 měsíců před danou sezónou. Celý vývoj produktů probíhá na centrále v Plzni. Nápady a postřehy posbírané v hlavě designéra se přesouvají na papír a do digitální podoby. Všechny návrhy se musí doplnit o pohled odborníků na střihy a technologie a následně může začít výroba prvních prototypů. To vše probíhá přímo v Plzni, kde sídlí designový tým a vývojová dílna. Prototypy se testují jak interně, tak přímo v horách. V autorizovaných laboratořích se zase měří pod profesionálním dohledem hodnoty jako nepromokavost, prodyšnost, odolnost proti oděru a teplotní parametry. Teprve když je vše doladěno a odsouhlaseno, rozbíhá se výroba.

Vydejte ze sebe maximum – kolekce jaro/léto 2023

Ani v aktuální kolekci nechybí špičkové materiály, značkové technologie a promyšlené funkční střihy. To vše je navíc doplněné o omlazený design a trendy zemité barvy. Ať už vás venku baví cokoliv, s Hannah využijete každý den na maximum. V sortimentu najdete jak technické produkty pro jednodenní vysokohorskou turistiku za běžného počasí, tak i pro extrémní výstupy v těch nejnáročnějších podmínkách. Všichni náruživí běžci nebo cyklisti, pro které je pohyb přirozenou součástí života, uvítají kvalitní a rychleschnoucí strečové oblečení, které se hodí pro všechny aerobní aktivity. Osvědčené technologie z těchto náročnějších řad najdete ale také u oblečení pro běžné procházky přírodou nebo městem, a pohodlí a komfort si tak můžete užívat po celý rok. Hannah nezapomíná ani na milovníky zimních sportů, a proto vyrábí oblečení také pro všechny vyznavače upravených sjezdovek, snowparků, volných terénů a běžeckých stop. Součástí sortimentu není jen oblečení, ale i základní vybavení, které v přírodě využijete – stany, spacáky, karimatky, batohy, nebo třeba trekové hole.

Zanechte svět čistší a zdravější pro budoucí generace

Každým dnem i kolekcí chce být Hannah zodpovědnější a ekologičtější. Již samotná volba materiálů a výrobců je prvopočátkem zodpovědnosti. V kolekcích se objevují materiály z recyklovaných PET lahví, PFC free laminace, produkty s označením Bluesign, organická bavlna. Nejen tím je Hannah přátelský přírodě. Od jarní sezóny 2023 jsou všechny produkty baleny do recyklovatelných obalů a obaly jsou zmenšovány, aby jich bylo čím dál méně.

Značka Hannah, která je součástí skupiny Outdoor Concept a.s., zásobuje více než 30 let jednotlivce, spolky i firemní zaměstnance kvalitním sportovním, outdoorovým oblečením a vybavením.

Více informací naleznete na stránkách www.hannah.cz