Franchising – šance pro podnikání po skončení koronakrize a pandemie Covid 19!

I když se situace na trhu, v obchodě a ekonomice stále příliš nelepší, tak zaznamenáváme přece jen záblesky na lepší časy. Jak je všeobecně známo, tak franchising umožňuje začít velmi rychle podnikat – do cca. 3-5 měsíců – a to pod zavedenou, prověřenou a úspěšnou značkou, která dokonce „přežila nebo přežije“ i kovidovou krizi. 

Časopis Brands&Stories ve své rubrice Franchising již roky osvětově působí na povědomí lidí o výhodnosti franchisingového podnikání. V rámci této snahy poskytuje franchisorům možnost připojit komerční prezentaci své franchisy s cílem získat o ni zájem potenciálních franchisantů, kterými čtenáři časopisu bezpochyby jsou.

Někteří chytřejší a prozíravější manažeři firem vědí, že v důsledku různých podpor podnikání a celé řady opatření se udrží ve svých pozicích možná do konce roku 2021 a proto si již nyní hledají pro rok 2022 a další léta nové možnosti zaměstnání – což bude v důsledku ekonomické krize a pravděpodobně i vysoké nezaměstnanosti, velmi obtížné. Tržní mechanismus, o kterém jsme se učili již na vysoké škole, však bude fungovat i po skončení koronakrize a tím nabídne v době oživení ekonomiky a budoucí konjuktury nové možnosti.Kromě jiných to bude i franchisové podnikání.
Nebudou to jen manažeři firem, kteří se nebudou moci vrátit do svých dřívějších pozic, ale i malí a středně velcí podnikatelé, kteří museli v době koronakrize své činnosti ukončit, absolventi vysokých škol nebo uvolnění státní zaměstnanci. Ti všichni nebudou chtít být nebo zůstat v kategorii nezaměstnaných a budou proto hledat možnosti, kde a jak začít rychle podnikat. Pro tyto jejich plány a cíle je franchisové podnikání velmi vhodné a velkou příležitostí.
Nový český master-franchisový partner a jeho budoucí franchisoví partneři získají totiž praxí prověřený koncept „na klíč“, rozsáhlé know-how zdokumentované ve formě franchisového balíku, kvalitně připravený business plán, důkladné zaškolení od franchisora a další trvalou podporu před a po zahájení činnosti na českém a slovenském trhu, což vytváří velkou šanci pro úspěšné vlastní podnikání pod cizí – ale známou – značkou, jakož i zajímavou rentabilitu vloženého vlastního kapitálu pro české i slovenské podnikatele.
Úspěch v podnikání nemůže být jak známo nikdy garantován nebo zajištěn. Existuje však několik cest, jak jej dosáhnout a přitom se v maximální možné míře vyhnout podnikatelským problémům a rizikům nebo je alespoň omezit na minimum. Jednou z nich je FRANCHISING“ tvrdí Ing. ALEŠ TULPA, ze společnosti AVEX systems – mezinárodní franchisový poradce, uznávaný expert na franchising v ČR i v zahraničí s více než 25-letou praxí (https://avexsystems.cz/o-nas/nas-tym/).

Pokud máte zájem se o franchisingu, jeho výhodách a možnostech, jakož i o nových franchisových systémech, které přichází na český a slovenský trh, dovědět více, tak sledujte internetové stránky: www.avexsystems.cz